Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia divadelnej hry Ivana Stodolu. Satira na falošne chápaný humanizmus, ostrý výsmech spoločenských inštitúcií na Slovensku v medzivojnovom období. Hlavnou postavou je Jožko Púčik, drobný, úradník v dobročinnom spolku Humanitas, ktorý sa takmer stáva obeťou bezcharakterného správcu, pretože pasívne prijíma obvinenie za nespáchaný zločin - krádež peňazí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (26)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Originálom pre mňa zostane film s Jozefom Kronerom, kde sa dramatické momenty zarývali pod kožu. Tu sa to nedeje, ani nemôže kvôli humornému pohľadu dvojice L+S, čo majú jednoducho v hereckej povahe. Ničotná úloha jednotlivca v spoločenskej mašinérii zostáva zachovaná, len sa trochu viac skrýva za vtipnými scénami. Lasicove hlášky sú občas veľmi trefné, a určite nepochádzajú z predlohy. Za tie hviezda navyše, inak by to bola priemerne nudná inscenácia. –––– Tak vy pri práci aj rozmýšľate! –––– Aké vzrušujúce! Sama v jednej miestnosti s vrahom. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Vyborny normalizacny TV film plny hereckych hviezd byvalej ceskoslovenskej federacie : Lasica /Tri Veterani, Srdcecny pozdrav ze zemekoule/, Satinsky /Kto je za dverami, Srdecny pozdrav ze Zemekoule/ a popripade aj pani Turzonovova /Bourlive Vino/. Skutocna normalizacna kvalita, ku ktorej sa rad vraciam. Raz za cas. 88 % ()

Reklama

Mike_Doe 

všetky recenzie používateľa

Inscenačná no o to lepšia verzia pôvodného Statočného zlodeja. Tu, účtovníček Jožinko Púčik (M. Lasičiak), sa nechá ojekabátiť správcom všeužitočného dobročinného spolku Humanitas, pánom – vychcánkom Rohatým (M. Huba). To čo ho čaká je ako zo zlého sna. Definitíva nadobro stratená, sestrina živnosť v ľufte, obvinenie z krádeže 3000 + 10 000 Kčs a na dôvažok ho slečna Vieročka – dobrého srdiečka má totálne v paži. Bezhraničná naivita mu však pomáha nielen do problémov ale aj von. ()

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mojich najobľúbenejších inscenácií. Veľmi presne a trefne pomenúva neduhy spoločnosti myslím si akejkoľvek. Veď aj po vyše tridsiatich rokoch je stále aktuálna. Z poctivého a šikovného dobráka urobí systém väzňa a následne idiota. Slovenská komediálna herecká špička tu podáva dôkaz, prečo to tak bolo. A na vrchol dávam Turzonovovú.. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Na tejto televíznej adaptácia príbehu Jožka Púčika je od prvého okamihu jasné, že scenár písal komik. Film je vtipmi Milana Lasicu prešpikovaný a keď je konfrontovaný s Júliusom Satinským tak sa film priam mení na ich klasické dialógy. Milan Lasica v hlavnej úlohe síce nie je Jozef Króner ale humor L+S má svoje neprekonateľné čaro. Produkcia je síce televízna ale kvalitná a herecké výkony všetkých obsadených a výborný scenár nenechávajú žiadny priestor pre hluché miesta. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama