Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleský policajný detektív Mason Storm (Steven Seagal) sa dostane na stopu vysokopostavených politikov spolupracujúcich s mafiou. V priebehu nočného sledovania sa mu dokonca podarí nakrútiť na video jednu ich „pracovnú“ schôdzku s mafiánskymi šéfmi. Stretnutie sa nanešťastie odohrá v šere, takže Storm nedokáže nikoho zo zúčastnených identifikovať - a navyše je odhalený... Keďže nemieni v boji proti skorumpovaným úradníkom prestať, začnú sa mocní v meste obávať, že by mohli byť odhalení taktiež. Preto poveria vražedné komando, aby policajta zneškodnilo. Ešte tej istej noci vtrhnú do Stormovho domu maskovaní muži... Jeho manželka Felicia (Bonnie Burroughs) je na mieste mŕtva, Storm je s ťažkým zranením prevezený do nemocnice. Lekári mu však nedávajú žiadnu nádej na prežitie. Zločinci si vydýchnu, keď je oficiálne oznámené, že zomrel - v skutočnosti však leží v kóme na jednej špeciálnej klinike, kam ho previezli kolegovia. Trvá dlhých sedem rokov, kým sa z nej opäť preberie... Keď sa banditi dozvedia o Stormovom „vzkriesení“, opäť poveria nájomného vraha, aby definitívne skoncoval s jeho životom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (286)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

„Vymrdali s ním“ a to se jim šeredně nevyplatí. Jen co se probudí z kómatu, myslí jen na pomstu a ta bude šeredně bolet. Tento kousek je rovněž jako ostatní Seagalovky nabitý solidní akcí, nespočtem vystřílených nábojů, nechybí pěkná ženská ale i spousta nelogických prvků. U podobných kousků se však nikdy nevyplatí moc přemýšlet, prostě je lepší sednout do křesla, vzít do ruky vychlazené pivko a užít si slušný – leč tentokrát průměrný akční nářez. ()

Decker 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tech prvnich Seagalovych filmu, kdy byl jeste napumpovany a v plne zbroji. Jeho pozdejsi tvorba by si z te puvodni mela brat pouze to nejlepsi, ale necekejte zazraky. Je to prostinke, naivni, jednoduche, chtelo by se rici pro poklesle, ale to uz by bylo hodne troufale ;-) Vsichni nekdy ulitneme a prilis nepremyslime, tak to ma byt, nejde stale cist petisetstrankova skripta a sledovat trihodinove existencionalni spektakly. Od toho tu mame Loba a Seagala, abysme na chvili promazali harddsik a vypnuli procesor. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Těžko? Pche! Nemožno..! Jeden z nejlepších filmů ortopeda s culíkem, který chodí jako by měl v zadku vražený kolík americké olympijské štafety na 4 x 100m a pokud by jste zvedli v noci jeho přikrývku, zjistíte, že té jamajské má vpředu.. Pokud si během Stevenových soubojů všimnete, že je v místnosti velká prosklená skříň, či vitrína, musí vám být hned jasné, že skláři budou mít co žrát.. ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Druhý počin mistra Seagala, který i zde předvádí velice efektní aikidó techniky, jenž lámou protivníkům končetiny v kloubech. Scénář je hodně prostý, přímočarý a se spoustou akce, v níž působí Seagal impozantně a elegantně. Film obsahuje výborný zvukový doprovod a je jedním z prvních Seagalových filmů, které jsem měl možnost vidět. Aikidó technika, která mě zaujala: když přepadnou záporáci dům v horách, kde se znovuzrozený Mason Storm regeneruje, dojde k sérii osobních soubojů i přestřelek. V jednom z fightů zaútočí na Storma jeden z protivníků... Storm se vyhne úderu, uchopí útočníka za paže a jednu mu o druhou v lokti zlomí. Tohle bolestivé k.o. doprovází ohlušující řev... 47,5 miliónů(výdělek celosvětově) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po debutovom Nicovi, ktorý sa síce vydaril, ale predsa len mi v mnohom prišiel ešte trochu nedotiahnutý prichádza už tentoraz prakticky prvotriedna seagalovka, ktorá doladila takmer všetko, čo mi ešte predtým trochu nesedelo. Tentoraz sa už film až tak nezaťažuje kriminálnou líniou, ale je z toho priamočiarejšia žánrovka s perfektnou zápletkou, špičkový policajt, ktorý po odhalení korupcie na najvyšších miestach je aj z celou rodinou prepadnutý a považovaný za mŕtveho, ale po siedmych rokoch kómy sa preberie, zotaví a urobí všetko preto, aby sa pomstil za vraždu svojej manželky. Toto je jedna z mojich najobľúbenejších seagalovských zápletiek. Len škoda toho neuspokojivého vyvrcholenia, film si vlastne celú hodinu pripravuje pôdu pre drsné zúčtovanie a robí to výborne, celá táto fáza mi nadmieru vyhovuje, ale keď má vygradovať, tak paradoxne úroveň filmu trochu upadne. Stále je to veľmi kvalitná žánrová zábava, ale jednoducho by som chcel viac, nasledujúce dve seagalovky toto zvládli podstatne lepšie. Ale Ťažko ho zabiť má aj mnoho iných kladov, z týchto prvých štyroch seagaloviek, mi okrem najlepšej zápletky najviac vyhovuje aj režijne, má najlepšiu atmosféru, výber lokácií a aj hudbu. A navyše mám veľmi rád aj tieto postavy, Steven Seagal je tu v najlepšej fyzickej forme, k tomu sympatická Kelly LeBrock ako sestrička, ktorá v tej dobe bola aj jeho skutočnou manželkou a Frederick Coffin, ktorý mi tu ako bývalý Seagalov kolega prišiel ako mimoriadny sympaťák. A rovnako nesklame ani výber záporákov, obzvlášť hlavné trio William Sadler, ktorý sa v tom istom roku predstavil aj v druhej Smrtonosnej pasci, Branscombe Richmond a Charles Boswell, ale aj tí radoví. Ale trochu sklamaním je akčná stránka, síce film ponúkne niekoľko výborných doplnkových sekvencií, ako útek z nemocnice, dlhú pešiu naháňačku alebo skvelý tréning, ale za Seagalovými klasikami trochu zaostáva v tej klasickej akcii. Súboje nemajú až takú nápaditú choreografiu a ani tých drsných momentov zase tak moc nie je, aj keď nejaká tá zlomenina poteší. Tu sa skutočne teším iba na jednu akčnú sekveniu, prepadnutie vo vile, ktoré ponúkne sériu krátkych prestreliek a súbojov, toto mám veľmi rád, ale ten zvyšok za očakávaním trochu zaostáva. Takže Ťažko ho zabiť je pre mňa kultová klasika, jeden z mojich prvých Seagalových filmov, ktorý som odvtedy videl nespočetnekrát, ale medzi moje úplne najobľúbenejšie seagalovky sa predsa len nezaradil, k tomu by potreboval lepšiu akciu a uspokojivejšie finále. 88% ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (10)

  • Herečka Kelly LeBrock ztvárňující ve filmu Seagalovu zachránkyni, do které se herec zamiluje, byla v reálném životě jeho manželka. (korbitch22)

Reklama

Reklama