Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

Arius 

všetky recenzie používateľa

Poprava mozno chcela vyzniet profesionalne a filmovo zdatne no Rubenov pribeh mal mnoho dier a vlastne vsetko sa tocilo len o jednej zalezitosti cim pribeh vyznieval dokonca i trapne a naivne. Povedal by som ze tento celovecerak je do velkej miery nakazeny neprofesionalitou a nudou.Nebudem to tu uz nijak obzvlast rozpisovat vsetko co byste mali zistit okrem danych poznatkov najdete v ukazke. ()

Karush 

všetky recenzie používateľa

Toto je krutá priam neľudská dráma, celý čas ma držala v napätí, ale tento film má svoje neprijateľné a nie moc uveriteľné zvraty, také, čo by sa v skutočnosti určite nie zrovna tak udiali. Téma filmu je v podstate, čo by si urobil pre priateľa respektíve pre niekoho, koho si voľakedy tak nazýval a aký človek si ty v skutočnosti. Nakoľko je to americká produkcia miestami film zlyháva, pohráva sa veľmi s citmi, ale vďaka hereckým výkonom viacerí si to ani veľmi nevšimnú. Zvlášť by som ešte pochválila hudbu a občasnú nečakanú brutalitu napr. dych vyrážajúci záver. Viac pozornosti by si zaslúžila táto dráma, aj napriek svojim chybičkám. Podobný film Takmer bez šance.Jedna životná pravda na záver: Keď sa nám vodí dobre, priatelia nás poznajú; keď sa nám vodí zle, vtedy spoznáme zase my svojich priateľov. ()

Reklama

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Poprava je film nejen o velkém dilema, ale o sérii „co kdyby“. Co kdyby nebyly tak blbý a nekoupili tolik hašiše? Co kdyby si nepůjčili kolo? Co kdyby ho nerozbili? Co kdyby ho vrátili? Co kdyby nechtěl zůstat a zachraňovat orangutany? Co kdybyste byli v jejich situaci? Při sledování jsem měla úplně stažené hrdlo, mlely se mi pocity, hlavně beznaděje a nasranosti. Phoenix i přes to, jak málo měl prostoru, tak exceloval a filmů s Vaughnem jsem moc neviděla, takže jsem byla docela překvapená, jak dobře se se svou postavou popral. Každopádně vývoj postav je to, co film dělá tak dech beroucí. Spoiler: A docela by mě zajímalo, jestli se za podobnou novinařinu trestá!? Když exklusivní článek v novinách „zaviní“ smrt člověka? ()

Skip 

všetky recenzie používateľa

Ještě že to dopadlo, jak to dopadlo, protože kdyby to dopadlo, jak jsem se obával, že to dopadne, byla by to děsná srágora. Takhle ale vznikl film, který není bůhví jakým zázrakem, nicméně se docela povedl a po herecké stránce je hodně na výši. Sem tam nějaké to morální dilema si někteří diváci v sobě možná budou řešit, ale s úlevným pocitem, že jsou v pohodě doma, takže vlastně zcela bezpředmětně. ()

dANo 

všetky recenzie používateľa

Záver tohto filmu je pekne silná káva! Rozbeh v Malajzii (podľa tituliek to bolo Thajsko:) je pohodový, keď si traja hrdinovia užívajú slnko, more, hašiš a pekné thajky (pardón, Malajky:), potom nasleduje zdĺhavejšia časť presviedčania v Amerike... a na koniec príde krásny, romantický, depresivný, šokujúci, no proste úžasný záver, v ktorom vyniká mimoriadny herecký výkon Joaquina Phoenixa (ale aj Vaughn s Heche sú výborní). Nebyť pár detailov, tak je to za 5*. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama