Reklama

Reklama

Trigun

(seriál)
  • Japonsko Toraigan (viac)
Japonsko, 1998, 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Jasuhiro Naitó (komiks)

Scenár:

Jósuke Kuroda

Kamera:

Hisao Širai

Hudba:

Cuneo Imahori

Hrajú:

Šó Hajami, Hiromi Curu, Sacuki Jukino, Masaja Onosaka, Tošihiko Seki, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Hirotaka Suzuoki, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken'iči Ogata (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(26)

Obsahy(1)

Vash the Stampede, Člověk-Tajfun, ničitel měst a postrach pojišťoven. Vash nejenom děsí, ale i láká, neboť kdo by nechtěl odměnu 60 miliard DoubleDollarů? Inu, třebas taková urostlá Milly a její šéfová Meryl nechtějí. Vashe hledají z jiného důvodu. Jakožto oddané zaměstnankyně Bernardelliho pojišťovny ho touží přemluvit, aby už tolik neničil, jinak přijde pojišťovna na buben. Vyzbrojeny informací, že Vash je chlapík v červeném plášti, jdou po jeho stopách v podobě zdemolovaných měst. A když ho konečně dostihnou, nevěří vlastním očím. Tenhle moula, který si ani neumí nabít svůj kolt, který nedokáže ublížit ani mouše a bezchybně zvládne přinejlepším spořádat krabici koblih, má být Tajfun? Těžko... Ale kdo tedy může za ta zničená města a proč je na Vashe vypsána taková šílená odměna? Vydáme-li se na cestu s tímto netradičním poslem Míru a Lásky, tak snad časem odpovědi skryté v jeho minulosti odhalíme. Love and Peace! Rabu endo Píso! (Subjektiv)

(viac)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (2)

600-oku $$ no otoko (1998) (E01) 

Animácia deväťdesiatych je veľmi slušná. Opening svojím audiovizuálom poteší, ale boli už aj lepšie. Zvesti o slávnom zloduchovi, ktorý vie zrovnať celé mestá so zemou, ale všetci obyvatelia pritom prežijú, sa líšia. Ako bounty hunters po ňom pátrajú obor so svojou bandou, aj strelec s puškou tvaru kríža. Nie sú v tom sami, idú po ňom aj posťovacie agentky, ktoré majú za úlohu zabrániť ďalším škodám. Hlavný hrdina je veľmi schopný bojovník, ale trochu pako. Jeho životné motivácie sa tu nedozvieme, ale trocha jeho charakteru sa predsa len odhalí. Súbojové scény tu väčšinou parodizujú mužský drsný macho štýl, ale keď ide do tuhého a má niekto prísť o život, aj hlavný hrdina to začne brať vážne. Zábava to je, ale niektoré trápne momenty, čo sú tam navyše, rovnako ako nadbytočné postavy tam sú tiež. ()

Truth of Mistake (1998) (E02) 

Prológová prestrelka navnadí, ale je málo. Fillery pri ženách zrážajú kvalitu epizódy. Rovnako hlavný hrdina Vash si tu berie koláč a prejedá sa tak, že paroduje sám seba. Vedľajšie postavy zobrazené v tejto epizóde nie sú dostatočne zaujímavé, aby pritiahli divákov. Z animácie zaujme ľahký výraz nenávisti na tvári ženy voči iným ženám. Vyznieva celkom reálne. Prišiel som kvôli akcii a zábave, a dostal som toho veľmi málo. Pobavili ma ľahké srandičky hlavného hrdinu voči namosúrenej žene, „komplikovaný plán“ či vysoká poisťováčka s inteigenciou Romany Tabak. Presun obrazu ku nej, keď bol humor vyvolaný čiastočne týmto presunom, sa tiež dá oceniť, lebo je spravený ako scéna napätia a po ňom prekvapenia. ()

Reklama

Reklama