Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsní policajti Sylvester Stallone a Kurt Russel v neľútostnom stretnutí s narkomafiou...
Vždy elegantne oblečený policajt Ray Tango (Sylvester Stallone) a jeho kolega nedbalého zovňajšku Gabe Cash (Kurt Russel) patria k najvýkonnejším ochrancom zákona v Los Angeles a dôkladne znepríjemňujú život a obchody mocnému gangsterskému šéfovi Perretovi (Jack Palance). Namiesto toho, aby ich nechal zavraždiť, sa Perret rozhodne zbaviť svojich protivníkov premysleným spôsobom. Obaja policajti sú vylákaní do opusteného skladu a pomocou falošnej magnetofónovej nahrávky obvinení z vraždy federálneho agenta. Sú poslaní do väzenia, kde sa stretávajú s mnohými bývalými nepriateľmi, volajúcimi po pomste. S prispením policajného kapitána, ktorý za všetkým tuší nekalú hru zločineckého podsvetia, sa im podarí za dramatických okolností ujsť. Obaja policajti sú nútení spolupracovať, aby očistili svoju povesť. Nedá im veľa práce zistiť, kto za celým komplotom stojí. S vypožičaným špeciálnym policajným vozidlom napadnú Perretov opevnený  úkryt... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (581)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po skvelom treťom Rambovi, akoby sa Stallone potreboval trochu uvoľniť a oddýchnuť a tak natočil niečo odľahčenejšie a jemnejšie, pričom si ešte k tomu rozdeľuje priestor s ďalšou hereckou legendou, no podľa mňa to nikomu moc neprospelo. Ako taká obyčajná oddychovka to funguje bez problémov, kvalitná technická stránka a slušný rozpočet sú samozrejmosťou, takže vizuálne sa na to pozerá viac, než dobre, nechýba atmosféra osemdesiatych rokov so slušnou hudbou a veľkým plusom je to mimoriadne svižné tempo, ktoré vlastne na chvíľu poľaví len v tretej štvrtine, kedy dostane väčší priestor ženský element, ale aj tak to nemá najmenšiu šancu začať nudiť. No inak tu chýba takmer všetko, čo potrebujem od poriadneho akčného filmu. Zápletka je výborná, dvojica skvelých policajtov, proti ktorým sa spojí niekoľko zločineckých organizácií, čo ich stojí nielen slobodu, ale samozrejme aj boj o život, no miesto drsnej cesty za pomstou a očistením mena je z toho len taká séria priemerných odľahčených scén, ktoré ani nemajú moc čím zaujať a mafia, ktorá spočiatku pôsobí celkom zaujímavo sa už po chvíli zmení len na takú amatérsku a zanedbateľnú hrozbu. Takže dejovo tu ani nie je moc o čo stáť, pričom dokonca ešte aj časť vo väzení, ktorá býva v podobných filmoch často tým najlepším neponúkne prakticky nič zaujímavé. A keby aspoň ten humor fungoval, ale je ho tu príliš moc, no mne sadli asi len dve hlášky, hlavne tá narážka na Ramba, inak ma vôbec nebavil. A sklamaním je aj akcia, je jej tu síce pomerne dosť, nechýba jej rozmanitosť a celkom aj veľkoleposť, pričom technicky je samozrejme bez najmenších problémov, ale celkovo ma moc nebavila. Už len to, že v tomto type filmu sa začne zabíjať desať minút pred koncom hovorí za všetko. A tak je to vlastne väčšinou len taká séria rôznych naháňačiek spestrených priemerným súbojom a dokonca ani to veľkolepé explozívne finále za moc nestojí. Mne sa tu vlastne páči len úplný záver finále, kedy hlavní hrdinovia konečne vyjdú z vozidiel a klasicky postrieľajú protivníkov, len škoda, že tak málo a ešte pár kaskadérskych kúskov z priebehu filmu. Čo sa týka obsadenia, tak Sylvester Stallone a Kurt Russell patria medzi mojich obľúbencov, ale toto je pre oboch jedna z tých horších akčných úloh, pri Russelovi určite najhoršia, Teri Hatcher ma tu vôbec nebavila a sklamaním sú aj záporáci, ale vlastne ani nedostali moc priestoru a tak vynikne jedine Brion James. Takže Tango a Cash patrí medzi tie akčné filmy, ktoré si vlastne nemám problém kedykoľvek pozrieť, predsa len pre osemdesiate roky mám v tomto žánri slabosť a tak aj tento film som už od detstva videl pomerne dosťkrát, ale na viac, než ten lepší priemer to nemá, na to by som potreboval veľa zmien. 64% ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Sly si u mě rezolutně řekl o několik vrcholů – tehdy, když oživil svou první legendu (Rocky, 1978), o šest let později, když oživil druhou (Rambo, 1982), o dalších šest let, když utáhnul příjemnou buddy movie (Tango & Cash, 1988). Předtím se „italský hřebec“ s obludně vypracovanou fyzičkou rval v Moskvě nejen za kamaráda (Rocky IV, 1985), následně coby chrabrý horolezec v roli šité na míru (Cliffhanger, 1993) i profesionální vrah v netriviálním thrilleru (Nájemní vrazi, 1995), od té doby však uběhlo mnoho vody. Úporně se rval o další nádechy právě s dvojicí svých ikonických legend R+R, holt zázraky se dějí právě tam, kde je nejmíň čekáte. Jeho Tango & Cash je a i bude jednou z nostalgických akčních záležitostí, které chutnají i po letech a na poněkolikáté. Dvě policejní hvězdy, drsňák Gabe a elegán v brýlích Ray musí spojit síly, aby se zbavili obvinění z nafingované vraždy. Velkohubé finále mi k příjemným předchozím desítkám minut úplně nesedělo, přesto jsme zdárně (i přes výměnu režisérů) doklouzali do cíle. ()

Reklama

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Z Tango a Cashe jsem viděl v televizi jen dvě scény. Hru na dobrého a špatného poldu na střeše (která mně nadchla) a výbušný závěr hraný pouze na efekt. Teď, po zhlédnutí celého filmu musím přiznat, že ani ta parťácká chemie moc nefungovala a hlášky do celého konceptu též nezapadly. Jediné co tak zbylo, jsou dva drsní borci v roli odvážných policistů. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Říkám to furt a řeknu to ještě jednou. Ve své době příkladný akční film, podle kterého se ostatní učili, jak má vypadat nesourodá dvojice a jak se "hláškuje". Kdybych si měl sestavit nějaký žebříček Stalloneho filmů, dal bych na první místo Demolition mana, potom Rambo IV a pak hlavně Tango a Cash. Víc takových klasik a budu držet hubu. ()

CANNIBAL 

všetky recenzie používateľa

Spousty a spousty hlášek, které si říkají o zkultovnění. Jeden z nejlepších Stalonových, ale hlavně Russlových filmů. Nejlepší pak scénou celého filmu je bezesporu uprk Kurta zadním vchodem z baru v přestrojení za ženskou. To byl fakt mazec, že jsem se div neumlátil smíchy. Fakt vážně sranda jako řemen. Všem velice doporučuji. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (26)

  • Speciální obrněné a ozbrojené vozidlo "RV from Hell", které hrdinové používají v závěrečné akční pasáži, je přestavěný a přemaskovaný Chevrolet K-2500, resp. K-3500. Byla postavena celkem tři auta. Dvě z nich se dochovala, ovšem jen jedno ve filmové podobě (to, které ve filmu skáče skrz bránu). Toto vozidlo dostalo v roce 2005 nový lak a delší dobu bylo na prodej za 45 tisíc amerických dolarů, včetně kompletní filmové výbavy, zahrnující i točící se maketu rotačního kulometu na boku. (Stejšn)
  • Severoamerické tržby byly 63,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 120,4 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (viac)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (viac)

Reklama

Reklama