Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektív Frank Keller (Al Pacino) a jeho kolegovia Terry (Michael Rooker) a Sherman (John Goodman) vyšetrujú sériu vrážd. Obeťami sú výlučne muži, všetci boli zastrelení, všetkých zastihla smrť v posteli za zvukov piesne More lásky a všetci si podali veršovaný inzerát v zoznamovacej rubrike časopisu pre slobodných. Aby našli vraha, Frank a Terry sa vydávajú za osamelých mužov a podávajú podobné inzeráty v nádeji, že ich privedú na stopu. Ozve sa im niekoľko žien, medzi ktorými je aj blonďavá predavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), obetavá slobodná matka malého dievčatka a vášnivá milenka. Frank Keller, skúsený detektív s dvadsaťročnou praxou, ktorý ani vo chvíľach voľna neprestáva byť v strehu, sa do nej zamiluje. Za sebou má jedno skrachované manželstvo a neverí, že by Helen mohla byť chladnokrvnou vrahyňou. Lenže Helen má doma zbierku starých platní, medzi ktoré patrí tiež More lásky, ktorú Keller našiel pri jednej z obetí a naviac má na chladničke označené mená mužov, ktorí sa stali obeťou neznámeho vraha, teda vrahyne. A tak je Frank Keller nútený zvádzať krutý vnútorný boj, kde na jednej strane stojí láska a na druhej varovanie sebazáchovného inštinktu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (146)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Pride mi, ze tahle kriminalka krapet zapadla, coz se neni co divit, kdyz ji Al natocil mezi Scarface a Kmotrem 3 a je to trosku skoda, pac se jedna o paradni film. Navic se snazi vnest do zanru aspon neco malo originalniho a dari se mu to slusne, zvlast, kdyz se muze oprit o perfektne promakanej scenar, diky kterymu film celou dobu zaujme a jelikoz neni jasny, kdo je vrah, tak je film i napinavej. No a k tomu vsemu tu je perfektni nervak Pacino a docela sexy Ellen Barkin, i kdyz v jeji roli bych si doved predstavit i nekoho hezciho. Lepsi 4*. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„More lásky” má síce výstižné názvisko, ako hrom, i rovnakú ústrednú pieseň (na začiatku naspievanú Philom Phillipsom a na konci prespievanú Tomom Waitsom), a na prvý pohľad hodiacu sa do romantického žánru, ale namiesto toho som skôr vnímal „more absurdnosti” , čoho je Priceov scenár vlastne schopný, že zároveň k tomu tiež pridávam, ako si tentokrát Al Pacino nedobre vybral !? Nie totižto každý film, v ktorom sa vynikajúci herec automaticky objavil, stál za pozornosť, a práve komentovaný, je ďalším príkladom toho, že skrátka (po)mýliť sa, je naprosto ľudskou vlastnosťou, aké sa bežne stávajú, aj mne samotnému, kedy som sa opäť trochu sekol... Možno za to v podstate ani nemohol, zrejme sa miestami sám čudoval, aké otrasné dialógy predvádzal, a tak väčšinou radšej býval tesne „pod parou” , aby sa nad nimi celkovo povzniesol ? Béčkový režisér Harold Becker nakrútil filmový brak, ktorý by som si znovu pozrel jedine v tom prípade, ak by sa vystrihli všetky scény s "Frankom Kellerom" , ostala by len "Helen Cruger" , ako sa trebárs skvostne prechádzala po Manhattane... Áno, kvôli Ellen Barkin sa tento nepodarok vidieť celkom oplatí. ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Rozjíždí se to jako celkem zajímavý krimi, ale později to selhává na nedomyšlenym scénáři. Postava detektiva (Al Pacino) se začne chovat poněkud nepochopitelně a finále, který asi mělo překvapit, mě moc nepřekvapilo. Přesto ten film za vidění stojí. Jenom škoda, že nedostal víc prostoru John Goodman. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Ve své době určitě skvělá kriminálka i když dnes už bychom k tomu možná pár negativních poznámek měli, ale vidět hrát charizmatického fešáka Al Pacina jeho detektiva a sexuální jiskření (a nejen to) mezi ním a slečnou podezřelou a to všechno s opravdu vydařenou atmosférou NY je stále super zážitek, který stojí určitě za zhlédnutí. A se sympatickým Johnem Goodmanem byli opravdu bezvadná dvojka, která se vzájemně skvěle doplňovala. Jo, čtyřka jak vyšitá. ()

-ELFKA- 

všetky recenzie používateľa

Ako to ten Al Pacino robí, že sa vždy cítim akoby som bola v jeho koži?? V Insomnii som naplno prežívala jeho nespavosť a rovnako aj v tomto klasickom krimi thrilleri som sa cítila opitá a stratená medzi citmi a podozreniami ako on. Je to naozaj skvelý herec ak vám dovolí prežívať film týmto spôsobom. Netreba zabúdať na Johna Goodmana, ktorý dokonale dotváral atmosféru. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)

Reklama

Reklama