Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektív Frank Keller (Al Pacino) a jeho kolegovia Terry (Michael Rooker) a Sherman (John Goodman) vyšetrujú sériu vrážd. Obeťami sú výlučne muži, všetci boli zastrelení, všetkých zastihla smrť v posteli za zvukov piesne More lásky a všetci si podali veršovaný inzerát v zoznamovacej rubrike časopisu pre slobodných. Aby našli vraha, Frank a Terry sa vydávajú za osamelých mužov a podávajú podobné inzeráty v nádeji, že ich privedú na stopu. Ozve sa im niekoľko žien, medzi ktorými je aj blonďavá predavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), obetavá slobodná matka malého dievčatka a vášnivá milenka. Frank Keller, skúsený detektív s dvadsaťročnou praxou, ktorý ani vo chvíľach voľna neprestáva byť v strehu, sa do nej zamiluje. Za sebou má jedno skrachované manželstvo a neverí, že by Helen mohla byť chladnokrvnou vrahyňou. Lenže Helen má doma zbierku starých platní, medzi ktoré patrí tiež More lásky, ktorú Keller našiel pri jednej z obetí a naviac má na chladničke označené mená mužov, ktorí sa stali obeťou neznámeho vraha, teda vrahyne. A tak je Frank Keller nútený zvádzať krutý vnútorný boj, kde na jednej strane stojí láska a na druhej varovanie sebazáchovného inštinktu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (146)

MrCreosote 

všetky recenzie používateľa

Sea of Love bohužel zůstalo někde napůl cesty mezi drsnou, erotikou prodchnutou kriminálkou a exkurzí do života jednoho znaveného, chlastu holdujícího poldy. Ten zvláštní milostným vztah mezi dvěma hlavními hrdiny se ale nepodařilo vytěžit naplno a postupně se rozmělnil až do bizarního, k atmosféře totálně nesedícího závěru ve stylu Tootsie (ať už to zní sebedivněji). Jinak Pacino a spol. výteční, o tom nemůže nikdo pochybovat. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pacino, Goodman, ich nekonečné hlášky a herecká pohoda, mrazivá a podmanivá erotika, s prehľadom zastrú dojem, že ide o obyčajný thriller s obyčajnou zápletkou a obyčajným krimi vyšetrovaním. Dráma policajného stroskotanca stojí vlastne len na Alovi, inak by nemala šancu. A ani tá romantická zápletka filmu neuškodila. 80%. ()

Reklama

RHK 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino je pan herec a v této kriminálce to plně potvrzuje v roli vyšetřovatele vražd nahých mužů, kteří se seznamili na inzerát. Sedl mi i mohutný spoluvyšetřovatel v podání Johna Goodmana s velmi vtipným a svižným vystupováním. Jinak vlastní krimi je jen průměrná, kořeněná jen sexem AL Pacina s podezřelou. Filmu se však nedaří dosahovat napětí špiček tohoto žánru. Trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=8DQJIoyqn7w&feature=related ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„More lásky” má síce výstižné názvisko, ako hrom, i rovnakú ústrednú pieseň (na začiatku naspievanú Philom Phillipsom a na konci prespievanú Tomom Waitsom), a na prvý pohľad hodiacu sa do romantického žánru, ale namiesto toho som skôr vnímal „more absurdnosti” , čoho je Priceov scenár vlastne schopný, že zároveň k tomu tiež pridávam, ako si tentokrát Al Pacino nedobre vybral !? Nie totižto každý film, v ktorom sa vynikajúci herec automaticky objavil, stál za pozornosť, a práve komentovaný, je ďalším príkladom toho, že skrátka (po)mýliť sa, je naprosto ľudskou vlastnosťou, aké sa bežne stávajú, aj mne samotnému, kedy som sa opäť trochu sekol... Možno za to v podstate ani nemohol, zrejme sa miestami sám čudoval, aké otrasné dialógy predvádzal, a tak väčšinou radšej býval tesne „pod parou” , aby sa nad nimi celkovo povzniesol ? Béčkový režisér Harold Becker nakrútil filmový brak, ktorý by som si znovu pozrel jedine v tom prípade, ak by sa vystrihli všetky scény s "Frankom Kellerom" , ostala by len "Helen Cruger" , ako sa trebárs skvostne prechádzala po Manhattane... Áno, kvôli Ellen Barkin sa tento nepodarok vidieť celkom oplatí. ()

Colonist 

všetky recenzie používateľa

Stárnoucí newyorský polda, který utápí krizi středního věku v alkoholu, během vyšetřování série vražd potkává tajuplnou ženu, jež v něm znovu probudí vášeň a chuť do života. Jenže co když je ona žena právě tím hledaným vrahem? Sea of Love je takový nenápadný a zapomenutý film v Al Pacinově filmografii. Přitom vůbec není špatný. Jedná se o vydařený krimi thriller s pěkným hereckým obsazením (klasicky bezchybný Al Pacino, žhavá Ellen Barkin a hláškující John Goodman), napětím, romancí, špetkou erotiky a hlavně s chytře napsaným scénářem (nápad se seznamkou, vyústění případu). Silné čtyři hvězdičky. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)

Reklama

Reklama