Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prominentný právnik Martin Vail je sebavedomý muž, ktorý v súdnej sieni bez výčitiek manipuluje faktami aj ľuďmi. Na dobročinnom večierku u biskupa sa stretne so svojim bývalým nadriadeným a jeho asistentkou, svojou bývalou milenkou. Krátko na to je biskup vo svojej rezidencii brutálne ubodaný a polícia zatkne zakrvaveného mladíka. Je to miništrant, u ktorého naviac nájdu biskupov prsteň. Vail sa domnieva, že podobný prípad by mohol prispieť k jeho prestíži a preto sa rozhodne, že bude podozrivého bezplatne obhajovať. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (610)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Nepatřím do klubu "Vlhké kalhotky" a Richard Gere patří k hercům, které takřka nesnáším, neboť jej mám spojeného s celou řadou naprosto debilních filmů jako je třeba Pretty Woman. Naopak Edwarda Nortona mám velmi rád a bylo potěšení sledovat film, který mu udělal jméno. Byl zde naprosto neskutečný a zralý na nějakou tu cenu. Děj rozhodně nebyl marný a obsahoval hned několik těžko předvídatelných zvratů. Úplnou erekci jsem u filmu nezažíval, ale rozhodně se jedná o nadprůměrné krimi. [75 %] ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Asi to chtělo chytlavější námět. Příběh o zavražděném biskupovi schizofrením mladíkem, není až taková bomba na poli právnických thrillerů. A to se Richard Gere jako špičkový právník a Edward Norton jako obviněný z vraždy perou pěkně o post nejlepšího herce filmu. Vyhraje nakonec jen ten, kdo všechny převeze. Film, jak jsem psal, je silný v hereckých výkonech, ale po zpětném hodnocení vražda biskupa není nic extra chytlavého. Nechybí však momenty překvapení, solidní režisérská práce a již zmíněné kvalitní herecké výkony. Překvapilo mě, že jak měl film celkem námět o ničem, tak to bylo poměrně napínavé. Nevzpomínám si, že by Gregory Hoblit někdy natočil nějaký extra thriller, ačkoliv je považován za specialistu na tento žánr. Tady byl řemeslně zdatný a vycucal z hrozného námětu maximum. 60% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prvotný strach má tak predvídateľnú pointu, že ani nemusíte byť sklamaní tým, že na ňu prídete v polovici. Dôvodom je to, že sa môžete sústrediť na iné veci, ako na hercov, na ich súdne opletačky a súperenie, na príčiny spáchaného zločinu a rozmýšlaním nad tým, kto je tu skutočne vinník. Kde sa dvaja bijú, víťazí tretí. No a nebudem písať, že prekvapil aj Gere, mne totiž nikdy nevadil. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $56,116,183Tržby Celosvetovo $102,616,183║ Hneď od úvodu film prezieravo nahrá sledujúcemu ako to všetko asi pekne skončí(a aj tak sa prevažne deje) ale najprv príde v 3/4 filmu slušný boom z Edwardom Nortonom a z jeho rozdvojenou osobnosťou, čo nám dá menšie vytriezvenie z faktu, že nejde len o taký priamočiary súdny proces na aký sa to do tej chvíli tvárilo a záverom príde úplne schladenie a vytriezvenie, ktoré dá filmu úplne inú tvár, prinucujúc udeliť filmu vyššie hodnotenie než bolo takmer počas celého filmu skoro jasné(65%-70%). Film vyťahuje hlavne charakter dobre zahranej postavy Edwarda Nortona. /80%/ ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (14)

  • Ve 23. minutě se Martin (Richard Gere) sleduje zprávy v TV a odkládá flašku vody vedle sebe na křeslo. Flaška spadne, přesto o pár záběrů později stojí. (J.A.K.)
  • Hned na začátku filmu ve 20. minutě zavazuje sekretářka Naomi (Maura Tierney) motýlka Martinovi (Richard Gere) a zapomene mu vytáhnout cípy límce. Martin odchází za roh, avšak když po vteřině nakoukne zpět, cípy límce jsou v pořádku. (J.A.K.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené