Reklama

Reklama

Snímka Shrek 2 posiela Shreka, Oslíka a princeznú Fionu za novými dobrodružstvami, v sprievode zábavných rozprávkových bytostí. Shrek, po boji s dračicou, ktorej z tlamy šľahali plamene, a zlým lordom Farquaadom, nad ktorým v súboji vyhral ruku princeznej Fiony, teraz čelí najhoršiemu nepriateľovi zo všetkých – Fioniným príbuzným. Shrek a princezná Fiona sa vracajú zo svadobnej cesty domov a tam nachádzajú pozvanie na návštevu Fioniných rodičov – kráľa Harolda a kráľovnej Lillian, ktorí panujú v Kráľovstve za siedmimi horami. Mladomanželia sa rozhodnú ich navštíviť a odchádzajú spolu s verným Oslíkom. Všetci obyvatelia kráľovstva v napätí a s radosťou v srdci očakávajú návrat princeznej a jej rodičia sú zvedaví na svoju dcéru a jej princa, ktorého privedie. Lenže nikto ich neupozornil na to, aký vzhľad má ich nový zať, ani na to, ako sa, povedzme, zmenila ich dcéra... Priam k nepoznaniu! Shrek a Fiona netušia, že svojou svadbou zmarili veľkolepé rodičovské plány, ktoré sa týkali dcérinej budúcnosti. Teraz musí kráľ získať podporu mocnej rozprávkovej Víly Kmotričky, princa zvaného Krasoň a slávneho zabijaka zlobrov Kocúra v čižmách, aby sa mohla naplniť očakávaná fráza „a žili spolu šťastne až do smrti“. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (712)

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Tento druhý díl mě po tom úvodním docela slušně probral, a trochu se mnou zaházel. Více jsem si ho užívala a více mne také pobavil. Příliš se mi však nelíbila až křečovitá snaha, udělat z toho jakousi moderní pohádku, která, snažíce se zapůsobit na současné popcornové publikum, až příliš v jistých částech vzývala na povrch americký styl. Hamburgery, inspirace Hollywoodem či odkazy na Spider-mana, Pána prstenů či Mission Impossible. Celkově to na mě všechno působilo až příliš pomíchaně. Nu což. Nikdy tomu zelenému zlobrovi zřejmě nepřijdu na chuť. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Bohužel u dvojky už jsem se silně nudil. Jestli jsem u jedničky narážel na komerci se silným akcentem, tady ji vyzdvihnu znovu a připojím k ní slůvko: bezbřehá. Amíci nezklamali. Budou ždímat houbu tak dlouho, dokud jim ji někdo nesebere a neplácne jim pár facek. Neberu nikomu to, že se mu Shrek líbí a vy neberte mně, že se mi nelíbí. Ale celá ta mánie a zástupy fandů jdou kolem mě, já na ně jen zírám, popíjím čaj s citrónem a pohodlně koukám na hvězdy. Pro POMA: Mě druhá nabušená povina moc neodzbrojila ;) A ani ta první, když jsme u toho. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Vynikající komedie která o třídu překonává svého předchůdce a je daleko lepší než nedavný hit Hledá se Nemo.Tenhle film pobaví každého.Děti pobaví všemi těmi směsicemi z jiných pohádek(jako v prvním díle) a dospělé(a taky teenegery)pobaví tím ostatním.To jest parodie na jiné trháky(pinokiův mission imposible je stejně nejlepší),výborný humor a vynikající písničky(livin da vida loca).Prostě 100% animovaný film jak má být.Lepší snad ani nenajde. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Oslík, ty máš samozrejme právo mlčať, lenže to nedokážeš.“ SHREK 2 vznikol kvôli mimoriadnemu komerčnému/kritickému ohlasu SHREKA (2001) a ako to už vo voľných pokračovaniach často býva, moment prekvapenia je fuč a zostáva „len“ nadpriemerná kópia toho, čo fanúšikovia originálu očakávajú. Tvorcovia opäť ponúkajú kuriózny zmysel pre humor (kôň a kocúr sedia za výčapným pultom), dávajú výraznejší priestor vedľajším rozprávkovým postavičkám (nezabudnuteľná scéna MISSION: IMPOSSIBLE – „Pinocchio, povedz nejaké klamstvo!“) a z lesov a hájov vyrážajú do trblietavého stredovekého veľkomesta, nelíšiaceho sa od Los Angeles. Nanešťastie, scenáristi siahli po oveľa väčšom množstve pop-kultúrnych odkazov (VOTRELEC, „Ono to žije!“, KROTITELIA DUCHOV 2) a „modernizácii“ a tak sa stávame svedkami príchodu nudných nových postáv (princ Krasoň atď.) a príliš „moderných“ scén ´Na červenom koberci´ a ´Policajné prenasledovanie´. V podstate jedinou zábavnou novou postavou je skvelý Kocúr v čižmách (dabovaný Antoniom Banderasom), v ktorom sa snúbi odvaha, česť, očarenie ženským pohlavím a hrdosť: „Utekaj, tvoja pani ťa potrebuje. Utekaj! Ja zostanem a zdržím ich. Dnes splatím svoj dlh“. P.S. Oslík otcom! ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Píše to tady více lidí, ale taky to zopakuji. Jednička byla cosi jako blesk z čistého nebe, tady už ten moment překvapení chybí. Dvojka je také ve větší míře parodií a přes nesporný technologický pokrok a vynikající dabing (mluvím o anglické verzi) mi prostě k maximální spokojenosti něco schází. Třeba za to můžou ta hlušší místa na začátku a uprostřed filmu. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (47)

  • Shrek 2 se stal s výnosem 919 838 758 amerických dolarů nejvýdělečnějším filmem roku 2004. (Mr.Hudson)
  • Bylo vytvořeno více než 43 000 záběrů podle nákresů scén na panelech. Celková délka těchto panelů by byla 47x delší než most Golden Gate Bridge v San Franciscu. (HappySmile)

Súvisiace novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (viac)

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama