Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Čo je viac ako peniaze a majetok? Láska a starostlivosť o milované osoby! The Kid je nadčasová groteska o ľudskosti a čistom cite, a o tom, ako prišiel chudobný tulák Charlie k opustenému dieťaťu. Ukazuje, že aj s obyčajnými palacinkami môžete vykúzliť hostinu storočia, pokiaľ stolujete s tým správnym človekom. A neprekazia vám ju úradníci, uličníci ani nadprirozené bytosti. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (327)

Oskar

všetky recenzie používateľa

Co se vlastně čeká? Mám Kidovi dát 5* a předstírat, že jsem se střídavě plácal smíchy do stehen a ždímal kapesník, prolitý slzami dojetí? Nebo mu napařit odpad! a vysmát se jeho filmařské naivitě? Kid má nesmazatelné místo v historii žánrového filmu, ale myslím, že z pohledu současného diváka, zmlsaného vším, co přišlo po něm, je ošemetné ho hodnotit. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tento film treba vnímať v súvislostiach na čas v ktorom vznikol. Strih je otrasný, naivita filmu veľká a vtip prispôsobený vtedajšiemu divákovi. Občas to aj mne pripadalo smiešne, no miestami mi chýbal ten typický štýl Chaplina. Videl som síce len približne 50 minútovú verziu, ale stačila mi. Zvýraznenie problémov vtedajšieho sveta, života sirôt a iných detailov bolo zaujímavé, no žid sa nezaprel pri zobrazení sna o nebi, kde išli akože nakupovať do obchodu, to ma ozaj ironicky pobavilo. Spiaci Peter pri bráne nebeskej a prienik čertov do neba, tam už Chaplin s vtipom pritvrdzoval, no mňa osobne prekvapilo s akou profesionalitou hral ten malý chlapec v roli dieťaťa. Kid je pekný film, ale pre mňa nič špeciálne, miestami možno rozumný humor, miestami detské, miestami inšpiratívne a nápadité, ale aby som tomu mohol dať plný počet muselo by to byť trocha iné. Zaujímavý a pamätný kúsok svetovej kinematografie. ()

Reklama

Matty 

všetky recenzie používateľa

1 film, 2 herci, 3 písmena = jedna nestárnoucí klasika. Chaplinův celovečerní režijní debut je stejně dobrou komedií jako tragédií, která s nebývalou otevřeností nejen zobrazuje, ale také kritizuje dobové sociální poměry. Ze dvou dějových linií – “chudinské“ a “buržoazní“ – sice dostala výrazně větší prostor ta první s tulákem (pobavit diváka, o to šlo především), ale obratnost jejich závěrečného protnutí by Chaplinovy mohli závidět mnozí dnešní „bojovníci za práva lidu“. Výhradně situační humor umí překvapit vhodným načasováním i nečekanou pointou. Komediální talent Charlieho i Jackieho je obdivuhodný, prostor jim věnovaný zasloužený. Ve filmu je mnoho scén, kdy oba před někým utíkají, někoho provokují… vzájemně se skvěle doplňují, což je nejlépe zužitkováno v dlouhé scéně jejich úprku před policistou. Málo, opravdu málo filmů mě natolik nadchlo svou upřímností. 95% Zajímavé komentáře: berg.12, Kirké, xmojses, Borec3 ()

Zodd 

všetky recenzie používateľa

Takže to je ten film, který podle filmové historie odstartoval mix komiky a dramatu v jednom filmu a satiru na společenské poměry? Ty emoce působí, i když před stoletím v kině to muselo být hodně jiné. A vzhledem k roku natočení si nejsem jistý, zda-li odpustit jednu výraznou plot hole či ne. Hádejte jakou. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca chaplinovská groteska, ktorá okrem plejády humorných scén disponuje aj dojemným citlivým podfarbením. Chaplin opäť predvádza to najlepšie po stránke hereckej, filmárskej, obsahovej a aj hudobný sprievod dotváral veselú či smutnú atmosféru a mnoho emócií. Vždy ma fascinuje, keď si uvedomím, že práve vďaka nemej ére museli herci omnoho viac pracovať s mimikou a gestami. Tejto chaplinovke sa to podarilo dokonale. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (17)

  • Ide o jednu z dvoch najznámejších rolí Jackieho Coogana, ktorý hral Kida. Tá druhá prišla o vyše 40 rokov neskôr a s postavou malej siroty bola v ostrom kontraste. Stvárnil totiž strýka Festera v seriáli Rodina Addamsovcov (1964). (milhouse86)
  • Počas nakrúcania filmu prebiehal rozvod Charlie Chaplina (Tramp) s jeho prvou manželkou Mildred Harris, ktorej právnici mu hrozili skonfiškovaním negatívu filmu. V zúfalej snahe tomu predísť prepašoval vyše 121 000 metrov negatívov z Kalifornie do Salt Lake City, kde strihal vysoko horľavé nitrátové filmy na podlahe hotelovej izby. (Michal74)
  • Kvůli Kidovi měl Charlie Chaplin neshody s firmou First National: „Byl to sedmidílný celovečerní film a oni jej chtěli distribuovat jako tři dvoudílné komedie,“ uvedl král komiků v publikaci "Můj životopis". (everlong)

Reklama

Reklama