Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Útek do divočiny

Útek do divočiny (2007)

!!!Obsahuje spoilerové informácie!!! Pre mňa najlepší film aký som kedy videl, určite jeden z filmov, ktoré by mal vidieť každý. Hlavný hrdina taký mladý a pritom taký dospelý. Cením si jeho cieľavedomosť. Asi každý má vo svojom živote pocit, že by najradšej "vypadol" čo najďalej od všetkého a tento mladík to dokázal. Iróniou je, že najskôr odsudzuje spoločnosť, uvedomuje si jej negatíva ale neskôr si vytvára na svojich cestách mnoho silných priateľstiev vďaka svojej priateľskej povahe. Napokon si uvedomí, na sklonku života, že "Happiness is only real when shared" čiže šťastie je skutočné len vtedy, keď je zdielané. Ešte viacej tomuto filmu dodáva, že je inšpirovaný skutočnou udalosťou. Dokonca v tomto autobuse skutočne pred rokmi istý čas žil a skonal Christopher McCandless, nech mu je zem ľahká, bola by pre mňa česť ho poznať.

Krstný otec

Krstný otec (1972)

Krstný otec všetkých mafiánskych filmov. Majstrovské dielo.

Zkažená mládež

Zkažená mládež (2007)

Film plný emócií, ktorý poukazuje na veľmi dôležitý problém týkajúci sa školstva a to šikanu. Divák začne nenávidieť celú triedu, ktorá šikanuje Joosepha, až sa človeku rozum pozastavuje, prečo nikto nič proti tomu nespraví, pretože to miestami skutočne prerastá do extrémov. Mrazivé a dychberúce finále, ktoré som nečakal. Film by som doporučil púšťať študentom stredných, ale aj žiakom základných škôl ako prevenciu proti šikane. Aby si boli vedomí, kam až môže prerásť ponižovanie ľudskej dôstojnosti.

Diktátor

Diktátor (1940)

Strašne podarený film, náš milovaný Charlie si zahrá dve hlavné postavy, diktátora fiktívnej krajiny ( zosmiešnenie fašistického nemecka ) a obyčajného židovského holiča. Nesie silné posolstvo a pre svoju dobu musel znamenať ako trúfalosť, tak aj povzbudenie utlačovaného ľudu, obzvlášť finálny prejav.

Kid

Kid (1921)

Viem prečo mi visí plagát tohto filmu na stene v izbe, je to klenot komédie a Chaplin položil veľmi slušné základy tomuto žánru.

Sloní muž

Sloní muž (1980)

Sloní muž je podľa mňa najlepšie Lynchove dielo. Ukazuje nám tu zlú tvár spoločnosti, ktorá medzi seba nedokáže prijať človeka z fyzickým postihnutím. To že pán Merrick je postihnutý výzorovo je vynahradené jeho čistým a krásnym vnútrom. Jeho intelektuálna úroveň je omnoho vyššia než bežného človeka. Mal jednoduchý sen, spať ako normálny človek...

Harvey

Harvey (1950)

"šest stop vysoký králík Harvey" ? To musí byť nejaká šialenosť. A ono to aj bola, podarilo sa im dostať ma do úžasu :)

Veľký útek

Veľký útek (1963)

Asi jediný film, ktorý trval tak dlho a zdal sa mi tak krátky.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Čo všetko sa dá za jeden život stihnúť :)

Umelec

Umelec (2011)

Perfektná pocta nemému filmu, lahučký dej, pekne zahrané, takto má vyzerať film.

Ovládací panel
3 body