Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový expert Travis Dane byl docela loajálním Američanem, dokud mu nechtěli zlikvidovat projekt na jeho nejmilejší hračku - útočný válečný satelit. A miliarda za to, že se nebude strefovat do podzemního nukleárního reaktoru Pentagonu a totálně nezničí Washington D.C., není přece zas až tak moc? Na oběžné dráze krouží Travisem ovládaný válečný satelit a kdesi hluboko pod ním uhání po kolejích napříč Coloradem unesený vlak, elegantní souprava Grand Continentalu, ve které si Travis a jeho dobře motivovaný tým vybudovali řídící počítačové centrum svého megaútoku. A právě teď, kdy se expres vřítil do hluché enklávy "temného území", je Casey Ryback (Seagal) opět tím jediným mužem, kdo může gangstery zastavit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (294)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prvym dielom Seagal razne rozkopol dvere do prvej ligy v ktorej sa ale zdrzal len tri filmy. Po rozpacitych trzbach tohto pokracovania (film sice zarobil celosvetovo cez 100 mega, ale v kinach sa velky rozpocet nezaplatil) tie dvere rovnako razne pribuchol a behom nasledujucich mizernych filmov ich este raznejsie zaklincoval a uz nikdy do prvej ligy ani nenakukol. (aj ked Exit Wounds bola skvela Seagalova labutia piesen, tak bola len priemerne uspesna). Je mi luto, ze sa prave Under Siege 2 v kinach nezaplatilo, pretoze je to moja najoblubenejsia Seagalovka. Uz len meno Seagalovej postavy je najcool zo vsetkych Seagaloviek. Casey "Kurva" Ryback. Zapletka je jednoducha, ale zato je riadne beckovo pritiahnuta za vlasy. Obsahuje mnozstvo klise, ale v dokonale funkcnej podobe. Evidnentne to ani autori nastastie nebrali vazne. Film vdaka tomu obsahuje mnozstvo vtipnych hlasok. Vyziva sa v nich jak Seagal, tak dokonale zaporacké duo. Eric Bogosian v ulohe sialeneho vedca a Everett McGill v ulohe sefa jeho zoldnierov. Podla mna sa jedna o najlepsich zaporakov zo vsetkych Seagaloviek. Hlavne Everett McGill pôsobi neskutocne autoritativne a ako jednemu z mala som veril, ze s nim bude mat Seagal vo finale velke problemy. Bohuzial finalny suboj uz tradicne dopadol nemastne neslane. McGill mal sice solidnu vydrz, ale Seagal s nim len vymetal zem a rozbijal nabytok, bez toho aby bol aspon na chvilu v uzkych. No hej, Seagalov trademark, ktory ma ale vzdycky sral. Inak je ale akcia spickova, plna rôznych kvalitnych prestreliek a vybuchov. Tolkokrat kritizovane caste pouzitie zadnej projekcie mi nijak nevadi. Zaritych fannusikov môze zamrziet snad len to, ze tu ma Seagal minimum bitiek a uplne chyba jeho trademarkova hromadna bitka, v ktorej by vymlatil celu miestost zaporakov. Znova to nepovazujem za zapor a som rad, ze bitky nahradili väcsou porciou prestreliek. Nakoniec este pochvalim skvelu hudbu. Poledouris patril medzi absolutnu skladatelsku spicku. Takze vysledkom je najlepsi Seagalov film a moja velka srdcovka, ale absolutne hodnotenie mu nemôzem dat. Na to je predsa len prilis jednoduchy a prva polovica je trochu slabsia. Chvilu trva, kym sa film naplno rozbehne. Ale potom to uz ide tak nekompromisne, ze nestihate ani dychat. Minimalne vdaka tejto serii by si Seagal zasluzil, aby sa objavil v nejakom pokracovani Expendables, ale ked vidim ake sracky dnes toci a jak brutalne pribral, tak sa obavam, ze uz je v akcnom žánri nepouzitelny. 8/10. edit: Objektivne to je stale za 4*, ale rozhodol som sa, ze dam aj piatu. Jednak je to moja najoblubenejsia Seagalovka a aspon jednemu jeho filmu chcem dat 5* a zaroven ma serie tak nizke hodnotenie ake tu tento neskutocne zabavny film so skvelou akciou ma. Takze vsetci jedno a dvojhviezdickari, vyližte si prdel! ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

„Kdo je k.u.r.v.a Casey Ryback?“ Zřejmě nejlepší role, jakou kdy Steven měl. I tohle pokračování mě docela uspokojilo, přestože se mi první díl líbil o něco víc. Možná to bylo tím, že zde přibylo víc zbytečných keců, ale i tak si po akční stránce nemám na co stěžovat. Každopádně dnes už nikdo nezapře tomuto akčnímu hrdinovi, že v kuchyni je skutečně nejlepší a cítí se tam jako ryba ve vodě. Koneckonců to jde na něm dnes už i vidět! 60% ()

Reklama

Joe321 

všetky recenzie používateľa

Přepadnout vlak se Stevenem Seagalem může jen člověk se sklony k sebevraždě. ExSEAL kuchař má tedy na práci další záchranu světa před šílenými teroristy. Jestil by po mě šel nějaký zabiják, tak bych si určitě nevybral Seagala. Důvod je jediný, jeho vyžívání v likvidaci záporáků je až škodolibá. Ze začátku si s nimi jen hraje, mlátí je, pak proti nim začne používat to co mají v ruce a zakončí to pomalým udušením nebo rychlejším zlomením vazu. Každopádně na to, že se příběh odehrává jen ve vlaku, se pořád něco děje a člověk se nenudí, i záporáci jsou zajímaví. / Steven vybere obsah baru / - "What am I doing? Oh, I'm making a bomb." ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,024,083Tržby Celosvetovo $104,324,083║ Po nejakej dobe som to opäť pozrel a ono to nie je až tak špatné(vždy som pri tom vydržal tak 20-30minút), samozrejme na prvý film to nemá ale zas nejaká tak slušná akcia sa tu nájde a dokonca trikovo to je tiež dosť slušne zvládnuté, čomu odpovedá aj ten vysoký rozpočet. /60%/ ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

"Čo to bolo?" "Hovorí sa tomu orgazmus."//"Kozy na skapanie!"//"Kurva, zničil si mi kožák!"//"V kuchyni na mňa nikto nemá."// Nesmrteľné hlášky, Casey "Kurva" Ryback v najlepšej forme, "Zbouchnutá" Katherine Heigl v rozpuku svojho teen pôvabu, halda prehrávajúcich béčkových záporákov i tradičných vojenských debilov, plno nekvalitnej zadnej projekcie, scenár stupídny až do špiku zlámanej kosti a k tomu bombastická hudba Basila Poledourisa, "vtipný" černošský poskok a vybuchujúci model vlaku. Ako to môžete nemilovať???!!! ;-D ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (15)

  • Pri skúškach spôsobili iskry z lokomotívy požiar pozdĺž železničnej trate. Pred natáčaním preto musela byť lokomotíva upravená. (m.a.t.o.)
  • Železničné vagóny boli postavené špeciálne pre film dnes už neexistujúcou spoločnosťou Colorado Railcar Company. Tieto vagóny sa používajú doteraz. (m.a.t.o.)
  • Rčení Travise Danea - "Štěstí přeje připraveným!" - je citát Louise Pasteura. (Lateef)

Reklama

Reklama