Reklama

Reklama

Gentleman v Moskve

(seriál)
  • Česko Gentleman v Moskvě (viac)
všetky plagáty
Trailer

Epizódy(8)

Tento neobyčajný príbeh o väznení kniežaťa Alexandra Rostova v moskovskom hoteli Metropol sa odohráva na pozadí impozantnej ruskej histórie, ktorá trvá tri desaťročia. Po revolúcii Rostov len o vlások unikne smrti zastrelením a je odsúdený na doživotie. Knieža bojuje so zajatím, kým nestretne novú priateľku Ninu, ktorá mu ukáže, že svet hotela je väčší a magickejší, než si kedy dokázal predstaviť. (SkyShowtime)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Ahsoka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ryba smrdí od hlavy a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Už samotný nápad (pochádzajúci z predlohy) väznenia v hoteli je ABSURDNÝ! Je to síce fikcia, ale taká ktorá by sa nikdy v spojení s porevolučným Ruskom nemohla stať. V seriálovom spracovaní ešte do toho pridajme tie k Rusku "úplne autentické" postavy... Veľmi som sa premáhala k dopozeraniu seriálu a vpred ma poháňala túžba odhaliť záver s naivným očakávaním, že sa snáď dozvieme, aký reálny dôvod by mali boľševici k tomu, že nechali aristokrata Alexandra Rostova toľké roky nažive v luxusnom "väzení", ktoré vlastne ani nikto nestrážil. Kvôli jednej revolučnej básni? A na to si boľševici vynaložili takú námahu, že si ju vôbec čítali? A aký mal pre nich počas 30 rokov prínos? Že poznal víno a etiketu? Zaporák úplne absentoval a režim ako taký bol viditeľný minimalisticky. Vyzeralo to nádejne, no skutek utek. McGregor sa snažil a dodal Rostovovi potrebnú charizmu, a síce bol gentleman, ale skôr londýnsky ako moskovský, ale už čerttovem, a tiež chválim príjemnú hudbu, aj keď tá mi občas pripomína hudbu z iného filmu. Z Ameriky sme sa východnejšie ako do Británie určite nedostali a nad tým sa zatvárať oči nedajú. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Knížku neznám a úplně sem si nedovedl představit jak bude příběh ruského šlechtice, který se po revoluci stal nepřítelem státu (čistě proto že byl) a zůstal “uvězněn” v hotelu, fungovat. A on funguje velmi dobře. Celý děj se sice opravdu z 99% odehrává v interiérech hotelu, ale díky postavám které se tu točí není problém si domyslet co se děje venku. Sám Alexander Rostov je navíc sympatický gentleman, který se s nastálou situací vyrovnává s grácií sobě vlastní a jeho osobnost dokáže ovlivnit prakticky všechny lidi kolem sebe. Nakonec ani nevadí že to v určitých ohledech působí lehce naivně a realita by nejspíš byla podstatně drsnější…70% ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (2)

  • Hlavní postava, hrabě Rostov (Ewan McGregor), se jmenuje jako jeden z rodů v románu „Vojna a mír“, který se v epizodě objeví. (Cheeter)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené