Reklama

Reklama

Zachráňte Willyho

  • Česko Zachraňte Willyho! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Willy je nádherná kosatka uväznená v príliš tesnej nádrži Tichomorského severozápadného vodného parku. Po nociach volá na svoju rodinu, ktorá vyvádza v neďalekom zálive. Nikto nerozumie jeho nárekom a náladám - okrem dvanásťročného chlapca, ktorý až priveľmi dobre vie, čo to znamená žiť bez rodiny. Zachráňte Willyho je milý a dojemný príbeh priateľstva chlapca a veľryby. Keď sa chlapec dozvie, aký nešťastný osud jeho priateľa čaká, vymyslí vlastný plán a rozpúta boj s časom, aby Willyho vrátil do jeho prirodzeného domova. Kritika označila tento film za veľmi presvedčivý druh zábavy a filmové obecenstvo sa všade tam, kde sa premietal, zamilovalo do jeho hlavného hrdinu, neobyčajnej trojtonovej kosatky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

Jig 

všetky recenzie používateľa

Tento film som videl po prvý raz ako 4 ročný a veľa som si z neho napamätal. No našťastie mi padol do rúk a konečne som zistil, aké skvelé dielo to je. Fantastický herecký výkon J.J. Richtera (Jessie) a veľryby Keiko spolu krásne zladil film až do samej bodky. Takisto aj hudba Basila Poleudorisa krásne sformovala film a VOALÁ vznikol emotívny a krásny film. Všetko by bolo dokonalé, keby neboli pokračovania filmu, ktoré so sebou mierne sitahli aj tento diel. ()

dražis 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že pro děti je to pěkná pohádka, která obsahu je vše co potřebuje. Dobro, zlo a šťastný konec.Nic víc, nic míň. A ať už chcete nebo ne, při jediné zmínce o willym se každému vybaví poslední scéna a musí si říct, že při jakémkoli dnešním odporu to kdysi žral jako všichni ostatní. 2,5*. BTW dvojka trojka nestojej za nic. ()

Reklama

moviepill 

všetky recenzie používateľa

Hovorte si čo chcete, tento film je u mňa víťazom. Akýmkoľvek. Že to je prostý film bez hlbšej myšlienky? Zle sa pozeráte. Kiež by aj dnes existovali takí priatelia ako Willy a Jessie. Oboch by som bral. Teda, hlavne tú kosatku. Ale do vane by sa mi nevmestila. :-) Každopádne tento slzotvorný filmeček a jeho čaro podčiarkuje výborná hudba, vrátane záverečnej "Will You Be There", ktorú keď som počul prvý raz, mal som husiu kožu... ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Budeš naříkat celý den, velrybko, nebo budeš i skákat..?“ Pan Světlý neztrácí ležérnost, i když je řidičem odtahovky a citově ho vydírá spratek, kterého má v poručnictví. Rodinný snímek osvědčeného mustru, při kterém Poledouris stupňuje ždímání slzných kanálků, zvířecí hrdina v sympatičnosti válcuje svého dětského parťáka a znalí osudu herce s velkou hřbetní ploutví si možná pomyslí, že based on true events „Zachraňte Keika!“ by bylo mnohem zajímavějším počinem. Nikdy jsem si neuvědomil, jak je horní část hlavy kosatky podobná Gigerovu nejslavnějšímu dílu.. ()

Havenohome

všetky recenzie používateľa

Ako malé dieťa som videl tento film v priebehu dvoch týždňov každý deň asi štyrikrát. Tomu sa hovorí cinefilia. To bola doba, počas ktorej sme mali doma video, ktoré starší brat vyhral v mariáši. Písali sa ranné Divoké deväťdesiate. Potom ho asi dal znova do banku na kartárskom stole a prehral a viac sme video nemali. Zachráňte Willyho bola jediná kazeta, ktorú sme tie dva týždne pozerali. Ku koncu už kazeta mlela z posledného, počas celého filmu prechádzali po obraze sústavne šedé pásy, čo však nijako neovplyvnilo hlbokú mieru nášho pohltenia príbehom. Vždy, keď končil film, a keď hlavný hrdina vyskočil na hrádzu a ponad neho letel Willy, tak som aj ja u nás doma v obývačke vyskočil na operadlo gauča, dvihol som ruku a Willy letel ponad mňa. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (22)

  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)
  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)

Reklama

Reklama