Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne to nie je zlý film a herci (hlavne Al Pacino) sú vážne skvelí, ale filmu niečo chýba. Atmosféra. Verím, že v rukách skúsenejších majstrov, ktorí majú gangsterské filmy v krvi (napr. Martin Scorsese) by to mohla byť výborná snímka. Takto je to len nadpriemer. Teda nadpriemerný gangsterský film, ktorý síce nemôže konkurovať napríklad Godfatherovi, ale v rámci žánru sa napriek tomu môže radiť veľmi vysoko. Al Pacino je opäť skvelý, jeho herectvo tu jasne prevýšilo aj Johnnyho Deppa. Skvelá mafiánska záležitosť. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Skvěle obsazená gangsterka, která perfektně zapadá do zlaté éry 90.tých let. Škoda, že se v té záplavě skvělých podobných snímků Donnie Brasco tak trošku ztratil a film nezkultovněl. Jako vždy skvělý Al Pacino a začínající Johnny Depp by si to bezpochyby zasloužili. Pro milovníky Scorseseho gangsterek povinnost, pro ostatní dobrá volba i dnes...80% ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Tomuhle žánru jsem málokdy přišel na chuť, Donnie Brasco je další gangsterka s řadou vedlejších postav a dějových linií, zručnou režií, trpělivě a poctivě budující atmosféru, ale bez silnějšího příběhu, a tak nějak odsýpající, ale nezasahující ta správná místa. Al Pacino, Johnny Depp nebo Michael Madsen jako vždy na jedničku, ale u mě nic víc!! ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino a Johnny Depp v autentické gangsterce o infiltrovaném přátelství a ztracené identitě. Ocenění : Oscar 1997 - nominace: adaptovaný scénář Boston Society of Film Critics Awards - herec (A. Pacino) National Board of Review - vedlejší herečka (A. Heche také za film Vrtěti psem) ...Scénář : Paul Attanasio. Kamera : Peter Sova. Hudba : Patrick Doyle - ve filmu mimo jiné zazní - Blondie - Heart Of Glass http://www.youtube.com/watch?v=WGU_4-5RaxU CITÁT - Dlouhé povedené dialogy a povedená hudba................ Tohle ty sračko doufám nesmažeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Mám rada filmy z mafiánskeho prostredia rovnako ako mafiánov s chladnokrvným výrazom v očiach, ťažkým revolverom a prešpekulovanými mafiánskymi intrigami. Myslela som, že Al Pacino čoby gangsterská legenda, si tu zahrá toho najhoršieho z najhorších a bude vyvražďovať masy jedna radosť, ale napriek jeho príslušnosti k mafiánskemu impériu, sa mu v očiach črtal výraz akéhosi bezvýznamného, životom znechuteného mafiánika a vidieť ho v takejto pozícii, bolo dosť komické. Na druhej strane mi veľmi imponoval Johnny Depp v úlohe policajta, snažiaceho sa preniknúť do útrob organizovaného zločinu, divák vďaka tomu nemá šancu, aby sa nudil, pretože len očakáva, kedy ho konečne odhalia pre nejakú nepatrnú chybičku alebo kedy sa mu v dôsledku nadmerného pracovného života tajného agenta v snahe rozbiť mafiánsky klan rozpadne jeho vlastný rodinný život. Vynikajúce herecké výkony, vynikajúci scenár a hoci v podstate nejde o klasicky cynický gangsterský film zo scorseseovskej dielne, nesporné kvality mu neupieram. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Mafiánská poprava tří kapitánů rodiny Bonanno v suterénu je sice vyobrazena relativně přesně, ale nebyla provedena skupinou okolo Sonnyho Blacka a tedy u ní ani nebyl přítomen Joe Pistone/Donnie Brasco. (Sealteam6)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama