Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Flintstonovci a Rubblovci sú moderné rodiny doby kamennej a žijú s osvojenými dinosaurami v pravekom mestečku Bedrock. Fred Flintstone (John Goodman) a Barney Rubble (Rick Moranis) pracujú v kameňolome banskej spoločnosti Slate and Comp. Fred s manželkou Vilmou (Elizabeth Perkinsová) už vychovávajú podarenú dcérku Pebbles, ale Barney je bezdetný. Starostlivý Fred venuje bezdetnému Barneymu peniaze, aby si mohol s manželkou Betty (Rosie O´Donnellová) adoptovať dieťa. Keď Fred a Barney podstupujú kvalifikačný test na pozíciu nového zástupcu viceprezidenta spoločnosti, Barney vymení svoj výborne prepracovaný test za Fredov nepodarený, aby sa mu odvďačil. Fred získava vedúcu výkonnú pozíciu v podniku, spyšnie a správa sa povýšenecky. Teší sa, že svokre Pearl (Elizabeth Taylorová) ukázal, že Vilma sa nemohla vydať lepšie a že si ju zaslúži. Nevšimol si pritom, že je iba nastrčenou figúrkou v špinavej hre majiteľa firmy Cliffa Vandecarva (Kyle MacLachlan) a jeho sekretárky Sharon Stoneovej (Halle Berryová), ktorí ho skorumpovali, aby prevzal zodpovednosť za prepustenie všetkých robotníkov po nákupe automatickej výrobnej linky. Kto zachráni nešťastného Freda? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (168)

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Kulisy, rekvizity, loutky a nápadist tvůrců pri tvorbě městečka bych ocenil rád. Bohužel film nechutným způsobem srážejí svým afektovaným a nesnesitelným projevem herečtí představitelé. I ten Goodman se nedokázal udržet a přehrával, co mu síly stačily. Je to komedie a přesto jsem se nesmál a nebavil. Škoda. Ale pořád je to lepší než francouzský paskvil (B)Rrrrr... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Bál som sa, že to bude onmoho, onmoho horšie. Tak ako sa to podarilo pri druhom filmovom pokračovaní z roku 2000. V tomto prvom pokuse režiséra Briana Levanta sa adaptácia známeho kresleného seriálu o dvoch manželstvách z vyspelého praveku podarila celkom fajn. Kulisy použité v tomto filme sú nezabudnuteľné. Vizuálne originálny snímok. Dobrá voľba bola pri obsadení Johna Goodmana a Ricka Moranisa do titulných úloh Freda a Barneya. Tiež ma potešili aj Kyle McLachlan a Halle Berry v úlohe záporákov. Mne sa to páčilo. Yabba-Dabba-Doo! *** ()

Reklama

wosho 

všetky recenzie používateľa

Problematická hraná verze animované americké klasiky (nikdy jsem jí však nepřišel na chuť), která maximálně potěší fandy seriálu, či Johna Goodmana. Celkově se jedná o formu co poráží obsah. Děj je prostinký a scénaristům moc nešlo na něj navázat a vymyslet dostatek vtipů. Kladem je rozhodně obsazení, Goodman je dokonalý a MacLachlan si svoji postavu bídáka užívá. Jediným opravdovým kladem je výprava, která je dokonalá a hlavně vtipná. Celkově se jedná o bezvýznamný snímek, který sice ve své době plnil kina, dnes však sotva jej někdo pustí dopoledne o víkendu v televizi. ()

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Na adresu seriálu stačí pouze radostně zvolat: ,,Jabadabadů.´´ Na adresu filmu by se, ale hodil spíš známý povzdech Homera Simpsona:,,D'oh!´´ Film mi místo původního seriálu asocioval takové ty prostoduché dětské video (DVD) béčkové filmy, co kdysi vydával Vapet a dneska se prodávají v trafikách za 10 kč v bledých zažloutlých papírových obalech mezi ženskými časopisy a bulváry. Skutečnost, že tento film, byl dělán pro kina a jeho vznik inicioval Steven Spielberg je děsivá. Některými tolik vyzdvihovaný vizual pravěkého světa mi naopak přišel velmi laciný, levný a hnusný. A ty kostýmy byly jak z karnevalu. Prostě už od začátku se mi na to ani hezky nekoukalo. Ale aspoň se zdálo, že by to mohlo být svým způsobem vtipné. No, na začátku jsem se asi tak třikrát možná i čtyřikrát zasmál. Ale pak přišla ta rádoby zápletka a s ní se všechen humor rozplynul. Vystřídala ho pouhá křeč a afektovanost. Příběh byl jinak jak domeček z karet. Jako kdyby nepocházel z nějakého souvislého scénáře. A ta předvídatelnost! Normálně neuhádnu průběh dění ani u dětských filmu, ale u tohoto filmu jsem předčil Alenku pastelku s Jolandou a Vlastíkem Plamínkem dohromady. Zlatá malina za scénář a ty příšerné ženské herecké výkony hovoří za vše. ()

Lokutus 

všetky recenzie používateľa

Tradičně naivní a pozitivně laděný rodinný snímek, jehož jediným ozvláštněním je, že je situován do doby kamenné a natočen podle klasické animované předlohy. Díky bohu za rozené komiky Johna Goodmana a Ricka Moranise, stejně jako za Halle Berry, na kterou je radost pohledět za každého počasí i století... ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. května 1994 v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama