Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Flintstonovci a Rubblovci sú moderné rodiny doby kamennej a žijú s osvojenými dinosaurami v pravekom mestečku Bedrock. Fred Flintstone (John Goodman) a Barney Rubble (Rick Moranis) pracujú v kameňolome banskej spoločnosti Slate and Comp. Fred s manželkou Vilmou (Elizabeth Perkinsová) už vychovávajú podarenú dcérku Pebbles, ale Barney je bezdetný. Starostlivý Fred venuje bezdetnému Barneymu peniaze, aby si mohol s manželkou Betty (Rosie O´Donnellová) adoptovať dieťa. Keď Fred a Barney podstupujú kvalifikačný test na pozíciu nového zástupcu viceprezidenta spoločnosti, Barney vymení svoj výborne prepracovaný test za Fredov nepodarený, aby sa mu odvďačil. Fred získava vedúcu výkonnú pozíciu v podniku, spyšnie a správa sa povýšenecky. Teší sa, že svokre Pearl (Elizabeth Taylorová) ukázal, že Vilma sa nemohla vydať lepšie a že si ju zaslúži. Nevšimol si pritom, že je iba nastrčenou figúrkou v špinavej hre majiteľa firmy Cliffa Vandecarva (Kyle MacLachlan) a jeho sekretárky Sharon Stoneovej (Halle Berryová), ktorí ho skorumpovali, aby prevzal zodpovednosť za prepustenie všetkých robotníkov po nákupe automatickej výrobnej linky. Kto zachráni nešťastného Freda? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (168)

Petroff 

všetky recenzie používateľa

LISTER: Kocoure? KOCOUR: Hmm? LISTER: Viděl si někdy Flinstounovi? KOCOUR: Jasně! LISTER: Taky tě Wilma přitahuje? KOCOUR: Wilma Flinstounová? LISTER: Možná jsme už moc dlouho v hlubokym vesmíru, ale ta její figura mě pokaždý tak rajcuje. Jsem ujetej? KOCOUR: Klidně bych se vsadil s kýmkoli, že Wilma Flinstounová je nejrajcovnější kost, jaká kdy žila. LISTER: To jsem rád. Já myslel, že mi měkne mozek ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Na seriál to pochopitelně nemá, ale myslím že tahle živá verze nedopadla nijak katastrofálně. Vtipných momentů je tu poměrně dost, herci jsou zvolení znamenitě a hlavně to nenudí. Bohužel tu jsou i trapné momenty, které mi nedovolují hodnotit lépe. Na hodinu a půl je to přesto do vtipu docela dobře vyvážené. PS:Během závěrečných titulků můžeme slyšet, že během natáčení nebyl zraněn žádný dinosaurus. Nevěděl jsem, že filmy se točily už před 60 miliony lety :-) ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé, tohle jsem viděla v kině ještě v době, když jsem nestíhala číst titulky :) A pak ještě jednou v dabingu, kterému kralovali takové vymoženosti jako Šárka Skálová ;) Letos jsem si připomněla maximum ze starých dobrých Hanna-Barbera a kupodivu jsem tenhle film shledala jako velice dobře odolávající času. Navíc v kontextu s původním seriálem ze 60. let vychází ještě lépe a je (i na dnešní poměry) dobře obsazený. John Goodman je král, Elizabeth Taylorová si ke konci své kariéry nemohla vybrat lépe a Halle Berry? Tehdy byla ještě příjemně neokoukaná. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Tvory ako Flintstone sú primitívne." Dnes sa môže kvalita tohto filmu javiť ako značne nízka, diskutabilná a rozporuplná, ale v lete 1994 sa v kinách objavilo len málo iných filmov, na ktoré ste túžili zájsť ešte viac, ako na celovečernú verziu kultového animáku z Doby kamennej. Producent Spielberg do tohto projektu narval temer 50 miliónov a na tú dobu špičkové triky a masky. Rozhodne šlo o veľkolepý film a viac, než len dôstojnú adaptáciu animovaného seriálu. Hlavne nevídanú. Najskôr si Spielberg (rok predtým) vyskúšal Jurský park a keď na vlastnej koži zažil, aký obrovský pokrok urobili počítačové efekty, vrhol sa na Flintstonovcov. Ťažko povedať, prečo si na réžiu najal Briana Levanta (ehm, Beethoeven), ale tak zas prečo nie, ak vám film produkuje Spielberg a vy to akože režírujete, vaša osoba v skutočnosti nie je príliš dôležitá a robíte skôr to, čo od vás očakáva režisér Schindlerovho zoznamu a série Indiana Jones, je tak? Navyše treba dodať, že Levant v tom čase nebol žiadne béčko, jeho rodinný film o bernardínovi zarobil 147 miliónov celosvetovo pri trápnom 7-miliónovom rozpočte. Spielberg do titulnej úlohe pretlačil kamaráta Johna Goodmana z Roseanne a najmä z Aarachnofóbie (ktorú Spielberg produkoval). Presný je aj zvyšok kastingu (hlavne Rick Moranis, kvôli kreslenej predlohe absurdne prefarbený na blond), snáď s výnimkou čudného Kylea MacLachlana, ktorý sa sem síce vôbec nehodí. A nechýba Dino! Film celosvetovo trhol fajnových 228 miliónov, takže je šokujúce, že sme sa dvojky nedočkali a namiesto nej vznikol mizerný prequel a aj ten nepochopiteľne až o 6 rokov neskôr. ()

Manarit 

všetky recenzie používateľa

Hraný film mi přišel poněkud dehonestující, jelikož sympatickou postavu Freda vykreslil jako naprostého hlupáka a Barneyho pro změnu jako naivního moralistu. K tomu děj postavený na souboji zlých bohatých a hodných chudých. Už jako dítěti mi tenhle fakt vadil a na film jsem se nechtěla znovu dívat. Přesto se filmu musí nechat, že kreslenou předlohu opravdu využil a neukradl si jen název. Byla tu i snaha držet se vzhledu postav (když pominu obtloustlou Betty). Kreslená předloha mi ale přišla mnohem vtipnější a nápaditější, a paradoxně také o dost dospělejší. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (14)

  • Film vznikol na motívy rovnomenného animovaného seriálu Flintstonovci (1960) a snažil sa dôsledne zachovať realitu originálu vrátane rekvizít, akými sú osvojené dinosaury či rôzne praveké potvory vo funkciách domácich pomocníkov (prasosaurus ako odpadkový kôš, dinosaurus - vysávač, dikafták či brontožeriav). (PATWIST)
  • Na scénáři k filmu se včetně hlavního týmu podílelo celkem 35 lidí. Za svůj výtvor získali Zlatou malinu za nejhorší scénář. (Stegr)

Reklama

Reklama