Reklama

Reklama

Pastýř

  • USA The Shepherd
Trailer
Krátkometrážny / Dráma / Fantasy / Thriller
USA, 2023, 38 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na Štedrý večer roku 1957 sa mladý pilot RAF Freddie (Ben Radcliffe) vracia z Nemecka do rodného Anglicka. Niekde nad Severným morom jeho lietadlu zlyhá rádio a zdroj energie a môže sa spoľahnúť len sám na seba. Keď mu dôjde palivo a zdá sa, že ho šťastie úplne opustilo, pomôcť mu môže už len zázrak. Ale na Vianoce sa zázraky dejú... (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (11)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Vánoční fantasy, které nijak nepřekvapí ale dokáže potěšit. Jako celovečerák by to byla ubulená srajda ale ta půlhodina je snesitelná. 50% ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Fajn jednohubka, která sice nenabídne nic překvapivého, ale díky krátké stopáži celkem funguje. Býto o deset minut delší už by kouzlo pominulo…60% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pocta kráľovským jednotkám skombinovaný so starým duchom Disneyho bez zbytočne nútene korektných vsuviek a aj Vianoce bolo cítiť, hoci bez stromčeka, ale nejaké prízraky sa objavia, aby si zahral aj Travolta, hoci ten je prízrakom už samého seba. Ale inak to na tak krátku dĺžku bolo pomerne dejovo prázdny práve tak, ako nádrž nešťastného letca. Takže ten hold, ktorý chce film vzdať nakoniec bol podaný, ale stačil asi aj skutočný krátkometrák. ()

Zaujímavosti (7)

  • Aj keď ide o prvú adaptáciu poviedky "The Shepherd" od Fredericka Forsytha z roku 1976 vo filme, tento príbeh sa číta takmer každý Štedrý večer alebo v piatok pred Štedrým večerom v rozhlasovej relácii CBC Radio One, a to už od roku 1979. (Arsenal83)
  • Frederick Forsyth, ktorý napísal príbeh, na základe ktorého je tento film založený, lietal so znázornenými lietadlami počas svojej služby v Royal Air Force. (Arsenal83)
  • Hlavní hrdina pilotuje letoun De Havilland D.H.100 Vampire a jeho zachránce Johnny (John Travolta) válečný De Havilland D.H.98 Mosquito. Na letištní ploše pak můžeme vidět stíhací Hawker Hunter a francouzský Nord NC.850 v roli anglického cvičného letounu. (p3tris)

Reklama

Reklama