Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dávid proti Goliášovi – asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotársky policajný operatívec. Prostredie Mika vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Ale keď mu je pridelený systému “neposlušný” partner Igor Molnár (Juraj Loj), zistí, že sú si v mnohom podobní. Sú súčasťou mechanizmu, ktorý chcú zmeniť, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj s usvedčujúcimi dôkazmi. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou. Ako to bude na ďalšej ceste, to uvidia diváci až na veľkom plátne. Hovorí sa ale, že pomsta je najlepšia motivácia, hoci niekedy prehra môže znamenať istú smrť. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (69)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské pomery nečakane dobrý a nestranný film, ktorý konečne nebol vyrobený na objednávku politickej strany či strán istej ideológie s cieľom zdiskreditovať inú stranu ale celkom výstižne vyobrazuje divoké prvé roky samostatného Slovenska. Bonusom sú české titulky, ktoré s radosťou použijú aj bratislavčania, záhoráci, žochári, trogári a aj stredoslováci kua kua...možno trochu zdĺhavé, ale na rozdiel od Svine či Ostrého noža zaujímavé a objektívne. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

V tom marastu cs hnusu je tohle světlé, totiž pardon parádně tmavé krimi pohlazení. Slovenský Lexa Pyško Bárta konečně v lepší roli než měl v té kravině s Kotkem, skvěle se vydařil casting, obě dámy (barmanka Janeková i lékařka Petrová) se hodí, Rytmuse naštěstí neznám a tak jsem ho ani nepoznal, Hajdu byl lahůdka a Štáfek pobavil. Nestává se cs režisérům, aby utáhli 2,5 hodiny film který celou dobu baví, tady se podařilo a proto u mě za plný. ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa

Alexander Bárta jako mírně prohnilý policajt z devadesátkových Košic, líbilo se mi, že si to nehraje na dokument, na pravdu, na něco na zamyšlenou, ale přímočarou žánrovku, která i při délce 151minut odsýpala parádně. Fajn obsazení, muzika, akce. Můj celoživotní zážitek, protože jsem byl sám v kině. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Divné scenáristické rozhodnutia, kedy hodinu sledujeme zaujímavý príbeh, aby sa v polovici všetko zlomilo a videli sme až do konca tisíckrát videnú cestu za pomstou. Pričom oná vražda má veľmi slabú motiváciu. Finále bohužiaľ absentuje úplne. Napriek tomu je príbeh najsilnejšia zložka filmu. Biermann režíruje dve bitky tak, že mojim študentom na strednej umeleckej škole by sme dali najlepšie trojku. No a vizuál je veľmi nevýrazný, skutočne neviem, o čo tou šedosťou (doslovne aj obrazne) Biermannovi a Štrbovi išlo. Našťastie to ale nie je nuda a herci sú fajn. Cool to ale stále nie je, aj keď sa o to všetci extrémnym spôsobom snažia. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Tak nakonec po jednom dni od promítačky tohodle filmku trochu poupravim koment i hodnocení. Nakonec s odstupem to vlastně tak špatný není. Herci v rolích policajtů jsou vybráni dobře. Oba celkem sympaťáci. Druhá strana taky dobře, protože snad kromě Štáfka jsou to ksichty k pohledání. Jen mě není jasný proč válka policajtů, když to do války má hodně daleko. Ale jinak slušný, a hodně blízký realitě. Bohužial. 55%. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (10)

  • Film se natáčel v těchto místech: Košice, Košice-Šaca, Spišská Nová Ves, Žehra, Poprad, Prešov, Sedliacka Dubová, Turňa nad Bodvou, Hosťovce a Banská Štiavnica. Točilo se 33 dní. (CinemArt)
  • Kostýmní výtvarnice Kateřina Štrbová-Bieliková připravila kostýmy pro více než 80 filmových postav. (CinemArt)
  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (CinemArt)

Reklama

Reklama