Reklama

Reklama

Ďábelské alibi

  • Veľká Británia The Devil on Trial
všetky plagáty
Trailer
Veľká Británia, 2023, 81 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o klukovi posedlém ďáblem a brutální vraždě, který se prostřednictvím rekonstrukcí a autentických záznamů snaží odhalit, co se tenkrát vlastně stalo. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (21)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála dokumentov, ktorý sa snaží kompromitovať dvojicu démonologov Eda a Lorraine Warrenových. Pred pár týždňami som videl "Devil's Road: The True Story of Ed and Lorraine Warren", ktorý je samozrejme orientovaný iným smerom, pričom ten je rovnako priemernou záležitosťou, ako tento pokus od Netflixu, ktorý sa snaží ukázať iný pohľad na problematiku. To, či boli títo manželia iba pojebaní šarlatáni, to sa ťažko posudzuje, no pravdou zostáva, že sa vzhľadom na nimi rozprávané príbehy, celkom slušne obohatili. A ťažia z toho dodnes .. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Nakoľko je to dokument od Netflixu, celý čas som čakal nejakú porábku. Tá však neprichádzala. Dokonca to zo začiatku bolo desivé a v istej miere aj uveriteľné. Potom, potom na scénu príde ten jeden brat. Ten normálny brat, ktorý sa nebojí rozprávať. Síce dosť neskoro, ale príde a rozpovie svoju verziu celého príbehu očami nezainteresovaného diváka. Ešte aj tých dvoch šarlatánov natrie. Dokonca aj cirkev si prestrelí koleno svojím konaním. A absolútne rozuzlenie prichádza skoro až v poslednej minúte, a mne to stačilo. Nie najlepší dokument, rozhodne stojí za pozretie. A neberte drogy, ani nevedome. 3 z 5 ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Úžasný dokument či formou alebo obsahom. Režisér nechal celkom na diváka, nech sa rozhodne, komu bude veriť, či Warrenovým alebo zdravému rozumu. Príbeh je známy predovšetkým kvoli The Conjuringu 3 a aj keď séria sa mi veľmi páči, ale len ako sympatické filmové dielo, ale ,že by to bolo podľa skutočného príbehu, to vobec tak neberiem. Hádam len to, že títo manželia to vyšetrovali, všetko ostatné je už nafúknuté pre filmový či knižný priemysel. O Warrenových sa toho narozprávalo veľa, či keď žili alebo aj v tejto dobe a mám aj jednu knihu o paranormalnych javoch a tam skoro vobec nefigurujú, prečo asi? Oni vedeli čo ľudia a svet potrebujú a to im aj rafinovane vedeli predhodiť a preto ja patrím k tým, čo Warrenových berú len ako podvodníkov a nie ako lovcov duchov, ale lovcov dolárov. Je smutné, že sa nájdu ľudia, ktorý sa chcú obohatiť na nešťastí rodiny a je im jedno, ako tá rodina dopadne, je to smutne, ale pravdivé. Dokument je, ale vynikajúci. Dozvedel som sa tam také skutočnosti, ktoré v Conjuringu 3 neboli, lebo pre taký druh filmu je pravda nezaujímavá, čím väčšie klamstvo tým vizuálne dokonalejšie dielo. Krásne sa tu striedajú reálne zábery s tými hranými a do toho sa miešajú rozhovory s reálnymi osobami toho problému. Bavil som sa a tak silne 4* dávam s prehľadom. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

O roli duchovnich demonu v zivotech lidi s nadechem senzacechtivosti. Vse je upecene ze spravnych prisad - skutecny pribeh, nadech exkluzivity s pouzitim skutecnych archivnich materialu. Jsou tu umele sokovani, ale take obtizne otazky. Uvod je venovan nudne historii rodiny, ktera je nutna pro porozumneni, ale mohla byt udelana lepe. Zvrat ve vypraveni vas prekvapi. Zazni argumenty obou stran, skeptici i ti, kteri uverili, coz vnasi prijemnou provokativnost. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím to posednutí ne tu vraždu. Většina komentářů je úplně mimo dokument se z nich nesnaží dělat podvodníky , protože to nejspíše jednoznačně dokázat ani nelze. Kdyby to opravdu hrály jak dokáže někdo vysvětlit ty hlasy na nahrávkách i ty rodiče toho kluka sami říkají, že se tam dělo něco divného podle jejich logiky to hrají i ty jejich rodiče co by z toho měly? Navíc v dnešní době jde zjistit všechny i zpětně a u Warrenových  se nic o podvodu nezjistilo jsou i důkazy a fotky, že třeba v domě Amityvillu toho démona ducha natočily a nikdy to za fake označeno ještě nebylo navíc proč by si ty videa a fotky ukládaly kdyby to byly podvody ? Pokud tam opravdu Lorraine došla na policii a řekla, že dojde k vraždě a bude vraždit ten dotyčný a on opravdu vraždil je to nezvratný důkaz, že si nevymýšlela. Je jasné, že pokud je někdo skeptik nebude věřit ani tak, ale   to nikdo nezmění . P.s. je zvláštní, že ti co tu na ně v tom dokumentu  nadávají to dokázaly až po jejich smrti (Ed zemřel v roce 2006 Lorraine v roce 2019)  za jejich života to nedokázaly nebo to je kalkul, protože ví, že už se bránit nemůžou? Sám tam na konci říká normálně se o tom s nikým nebavím jo, ale jak dá Netflix prachy tak mu to nevadilo náhoda? P.s. 2 I kdyby to ten kluk opravdu hrál není zde vysvětleno jak udělal ty nadpřirozené pohyby co údajně udělal a navíc byl divný před návštěvou Warrenových což říká on sám i v tomto dokumentu jak tohle oni ovlivnily , když ho v té době neznaly? Navíc u toho exorcismu byl i obyčejný kněz z Vatikánu a obyčejní lidé a nikdo z nich jich z podvodu neobvinil jaká náhoda? P.s. 3 Kdo je teda lepší údajně Warrenovi co to udělaly pro peníze nebo tahle rodina co tohle udělala pro peníze? ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama