Reklama

Reklama

James Bond: Muž so zlatou zbraňou

  • Česko Muž se zlatou zbraní (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Nazývajú ho „Mužom so zlatou zbraňou“. Svoje obete zo zásady usmrcuje guľkami zo zlata zo svojej zlatej zbrane. James Bond (Roger Moore) už vie, že tento sadistický vrah sa volá Francisco Scaramanga (Christopher Lee) a jeho najnovšie plány sa sústreďujú na získanie najničivejšej zbrane sveta, ktoru chce ohroziť život. Na jeho privátnom ostrove, v labyrinte ovládanom neľútostným trpaslíkom, sa odohrá kľúčový boj. V hre je naviac aj život Bondovho spojenca, agentky Mary Goodnightovej (Britt Ekland)... (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (372)

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Tohle mohl být zajímavý, osvěžující Bond - profesionální nájemný vrah vyzve Bonda na souboj. Namísto zachraňování světa velmi osobní záležitost, mimo kontrolu MI6. Bohužel, přimíchá se hodně dobový (ropná krize) a vyčpělý motiv kšeftování se solární energií, což z Bondova soupeře dělá rázem jednoho z méně zajímavých protivníků a příběh trochu neví, kudy kam. Akce, vtípků (+ nešikovná CIA Bond-Girl a komická postava seržanta z předchozí Bondovky) je ve filmu sice dost a filmový architekti si tentokrát opravdu dali záležet. Ale je to takový Bond na dovolené. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Man with the Golden Gun. Bondovi se usiluje o život. Proradný Francisco Scaramanga (Christopher Lee) je zabiják se vším všudy. James Bond bude mít plné ruce práce, aby ho našel a přinutil se vzdát. Tam kde předchozí bondovka zklamala tak tam Muž se zlatou zbraní exceluje. Parádní vstup na scénu a dvě hodiny narvané akčními scénami a hudbou. Vrut nad řekou je pořádně vypečený kaskadérský kousek a Scaramanga jako hlavní záporák je výborný. Toporný Roger Moore se ve své roli zlepšuje a tohle je zaručeně jeho skvělá Bondovka. (84 procent) ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Ešte mi to asi chvíľu potrvá, pokiaľ si úplne zvyknem na Rogera Moorea... ? Predovšetkým sa totálne dištancuje od Conneryho a Lazenbyho zároveň, ktorý sa chcel až príliš priblížiť Seanovi, čo sa mu aj vskutku podarilo. Jeho James Bond je najmä svojský, bezstarostný, že si nerobí ťažkú hlavu zo vzniknutých situácii, ktoré zaváňajú samými problémami. Ide mu po krku slizký Francisco Scaramanga, a i napriek tomu si dokáže všetko skonsolidovať podľa „najmenších detailov” . Ochotne zo seba urobí návnadu, a to len preto, aby sa o krok dostal bližšie k svojmu veľkému rivalovi, ktorý má skázonosné plány... Scaramanga je posadnutý zlatom (podobne ako Goldfinger), a tým je doslova obklopený, ďalej, ovláda solárnu energiu, a tú chce zneužiť, ale čo je na všetkom najviac bizarné je to, že vo svojom sídle, na malom ostrovčeku, má špeciálne zostrojený l-a-b-y-r-i-n-t, ktorý obsluhuje človek nižšieho vzrastu (trpaslík) Nick Nack, keď presvedčivo naláka „hlodavce na pascu” , ľudovo povedané : „Za rohom už číha zlovestný Muž so zlatou zbraňou, s extrémne presnou muškou, či ako dekorácie poslúžia figuríny v životnej veľkosti, kde jedna z nich je i Jamesova Bondova” ... J.B. → K dispozícii, ak si našiel trochu voľného času, tak má taktiež po jednej aj druhej ruke: dve samice - Mary Goodnight (kolegyňa) a Andreu Anders (Bond-girl), keď som mával ten dojem, že by ich mohol kľudne aj naraz obšťastňovať, skrátka - zvládol by to ! Postavička šerifa J.W. Peppera sa po väčšom úspechu znovu objavuje, ale už je to iba obohratá platňa, vadil mi tam ! Keď si na záver porovnám 4 režírované bondovky Guyom Hamiltonom, tak jednoznačne víťazí skvelý Goldfinger, čo má stále fantastický šmrnc, najhoršie na tom sú bezpochyby - Diamanty sú večné, a tak Žiť a nechať zomrieť o čosi málo predčí Muža so zlatou zbraňou, lebo mi to celé prišlo, ako taký miš-maš, menší chaos, opakovanie sa = “filmový GULÁŠ” . ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

,,Jak se jmenujete, slečno?" ,,Žužlej." ,,Vskutku?" Byť nejlepším Bondem pro mne zůstává Connery, tak Moora mám rád, jelikož bondovky s ním jsou anglicky vtipné. Zatímco Moor nešetří humorem a zabíjí s noblesou, Craig udělal z vtipného gentlemana amerického suchara, co vraždí chladnokrevně...prostě amíci no (já mám jejich filmy rád, ale jak se dají do předělávek a pokračování, zavání to téměř vždy katastrofou). Film jakoby přímo navazoval na Žít a nechat zemřít. Opět skvělá vsuvka s motorovým člunem, buranský šerif z júesej a navrch démonický Ch.Lee, u něhož vždy čekám, kdy vycení špičáky. Scéna s autem přes řeku mi připomněla dobový (na tehdejší dobu kvalitní) seriál Colt pro všechny případy( orig.The Fall Guy), létající auto...je snad jasné. Nostalgie a anglická parodie to je moje (a pak ještě krev, ale té tu moc není). Viděno osmkrát (nebo víckrát?). ()

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Pohodová akční jednohubka, která nepřekvapí-nenadchne. Roger Moore je stylový Bond a taky dost dobře hláškuje. Jsou ovšem dvě postavy, které mi pili krev neskutečným způsobem. Ten první je úchylnej turista s nateklým ksichtem. Jestli si tvůrci mysleli, že to bude vtipné a lidi se budou klátit smíchy taky to byli na velkým omylu. Když navíc pronese větu:" Teď jim to nandáme, mladej ! ", měl jsem chuť koupit si na netu gilotinu, protože co je moc to je moc. Druhej piják je ten malej camprštajn, kterej nejenže mluvil neskutečně trapným způsobe, ale ani vtipu moc nepobral. Prostě tyhle dva by si zasloužili ránu bičem. Ovšem jinak spokojenost. 125 minut uteče jako voda a ani se moc nenudíte. Jo ještě ten padouch se třema bradavkama (ue, jak romantické..) je nebetčná svině (v dobrym slova smylu). ()

Galéria (149)

Zaujímavosti (35)

  • Bondovo auto je AMC coupé. (Ruuzha)
  • Natáčelo se v Thajsku, Hongkongu, Číně a Anglii. Točilo se od 18. dubna do 23. srpna 1974. (M.B)

Súvisiace novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (viac)

Reklama

Reklama