Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Veľká Británia Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (127)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Čtyři časové roviny, čtyři různí vyšetřovatelé, jedna stejná mrtvola. Rozhodně zajímavý a originální námět u kterého bylo dost jednoduché se ztratit, ale tvůrci to nakonec ustáli se ctí. Je sice třeba jim jít trochu naproti a úplně nepřemýšlet nad paradoxy, ale pokud se tohle divákovi povede, dostane slušně šlapající a napínavou detektivku se sci-fi prvky. Dark je sice úplně jiný level, ale Bodies se mu ani nesnaží konkurovat a jedou si svoje vlastní žánrové hrátky…70% ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Vidieť tú storku na tabuli schématicky rozkreslenú na časovej osi, tak si to pravdepodobne všetko odškrtám a poprepájam a mohol by som byť spokojný na konci, ako všetko so všetkým súviselo a bolo prepojené. A veď hej, bolo, to palčák nahor. A zhruba prvú polovicu som to vrstvenie jednej záhady na druhú v štyroch časových a detektívnych rovinách ešte zvedavo a napäto hltal na jeden záťah a tu som bol ešte aj ja na červených percentách. Lenže postupne sa to zmení na príliš krehký konstrukt, kde motivácie a konanie podaktorých postáv začínajú byť čudné. Konstrukt, ktorý drží pokope len preto, že postavy zásadne rozprávajú a napovedajú v hádankách a naznačených neurčitých indíciach. Konstrukt, ktorého nezvratná osudovosť by sa rosypala, keby aspoň jediná postava dala vyšetrovateľom skutočnú nápovedu a stopu a len v dialógoch nezamlžovala omielaním toho istého, že všetci sú milovaní, že všetko je predurčené a nezvratitelné a že to pochopíme, až to uvidíme. Takéto otravné , vychtené, účelové scenáristické vývrtky ma nebavia. 5/10 ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Trvalo mi dlho, kým som strávila túto filmovú potravu a dokázala sa ujednotiť sama so sebou, že zostávam pri pôvodnom hodnotení. Bolo to ako s kvalitným guľášom – recept na prípravu bol originálny (časové rozvrstvenie do štyroch rovín bolo zaujímavé a na začiatku prekvapivé, nahá mŕtvola s prestreleným okom vytvorila napätie a očakávanie, čo z pokrmu vzíde). Ingrediencie na prípravu boli kvalitné (od kulís až po výber väčšiny hercov a prostredia). Doba varenia diváka bola pridlhá (napätie po prvých dieloch akosi začalo opadať). Asi ten guľáš nemiešali správnym smerom alebo im prihorela cibuľa? Iritovali ma homosexuálne a multikulturálne nasilu onálepkované postavy, akoby sa očakávalo, že divák o toto stojí. Očakávala som viac detektívneho pátrania a menej mysterióznosti. ()

Dakken 

všetky recenzie používateľa

Opäť som dal šancu mojej “obľúbenej” téme - cestovaniu v čase. Nikdy to nevie udržať moju pozornosť, veľmi ľahko sa teda strácam v deji a to iba utvrdzuje môj nezáujem v daný žáner. Na moje prekvapenie to ale nie je problém Bodies. Toto ma totiž bavilo od začiatku po koniec. Každá jedna linka mala niečo do seba, každá bola niečím zaujímavá a postupné skladanie kúskov príbehu ma nútilo pustiť ďalšiu a ďalšiu časť. Skákanie v čase nebolo vôbec mätúce, skôr naopak. Všetko povedzme dávalo zmysel a ako tak držalo pokope a v tom duchu sa držalo aj finále, ktoré bolo dostačujúce na vysvetlenie všetkých nezodpovedaných otázok. Po technickej stránke nemám čo vytknúť, herci fajn, kamera fajn, celé to bolo veľmi fajn a ja som spokojný. Netflix zabodoval ;) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bodies mieri na svoju cieľovú skupinu, čo sú fanúšikovia mindfuck dlhých jázd, ako Dark, 1899, The Peripheral, či v neposlednom rade Diablova hodina. V centre všetkého diania stojí veda, takže pre značnú časť publika, ktoré nevie, o čo v skutočnosti pôjde, môžu byť niektoré z prvých odhalení veľkým sklamaním, v takom prípade odporúčam seriál čím skôr stopnúť. Osobne si myslím, že aj zakomponovanie menšín do hlavných úloh má svoje opodstatnenie, a to vzhľadom na konkrétnu dobu, v ktorej pôsobia ako vyšetrovatelia. To sa týka aj bielej ženy v budúcnosti, ktorá obetovala svoj osobný život práci, ono to bude zrejme v budúcnosti absolútna normálka, možno aj nutnosť na prežitie. Bodies nepotrebujú pre dovysvetlenie druhú sériu, všetko sa uspokojivo uzavrie. Pokiaľ chcete hľadať v materiáli nejaké skrytejšie myšlienky, nie je vôbec od veci sa zamyslieť nad silou momentálneho, emóciami ovplyvneného rozhodnutia, ktoré nakoniec môže ovplyvniť osud celého ľudstva. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (4)

  • The Irish Independent si všíma opakovaný výskyt motívov (ako napríklad „Vieš, že si milovaný“) a mien (ako napríklad „Harker“ a „Mannix“), podobne ako vo filme Atlas mrakov z roku 2012. (Arsenal83)
  • Mnohé scény boli natočené v „Starom meste“ v Kingston upon Hull s využitím nádherných viktoriánskych budov v centre mesta Hull a niektoré scény zo seriálu boli natočené na palubách lodí v lodeniciach v Yorku. Mnohé z futuristických scén boli natočené na University of Leeds a v Sheffielde. Natáčacie obdobie trvalo od 16. mája do 21. októbra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama