Reklama

Reklama

Tělo

  • Španielsko El cuerpo (viac)
Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (292)

heyda 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle jsem fakt nečekal a kdo jo, tak ten dělá machra. Skvěle zamotaný detektivní příběh s dobře zvolenými herci odehrávající se skoro celou dobu v jedné španělské márnici. Navíc když se tam občas mihne Aura Garrido, která je neskutečně sexy, tak si není nač stěžovat. Opravdu velmi povedený film, který nemá daleko do maximálního hodnocení. 80% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Ok, réžia klasicky španielsky intenzívna, ale keď sa nad tým zamyslíte, celá tá situácia a všetko čo jej predchádzalo a podporilo jej priebeh, to je tak niečo neskutočne vykonštruované a nepravdepodobné, a oni to nakoniec ešte zaklincujú hláškou "Nič čo sa stalo nebola náhoda". Sklamanie, pretože som čakal Balaguerovskú neomylnosť a El Cuerpo bolo len pokusom o ňu, s deravým scenárom. Škoda, niektoré scény (autonehoda, toalety) mali naviac a natočené a zahrané je to dobre ()

Reklama

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Další skvělý kousek z mé série španělských filmu, který si s vámi celou dobu hraje a donutí vás přemýšlet. Manžel zabije svou ženu a ten samý den její tělo zmizí z márnice. Je okamžitě obviněn policií a zadržen v márnici. Pak už jen začíná hra o čas a nekonečné pátráni po důkazech. Tak jako s divákem si film hraje i s hlavním hrdinou. Vše se mu rozpadá pod rukama a on nemá nic kontrolou. Podaří se policii ho usvědčit, nebo bylo vlastně vše celou dobu jinak? Konec rozhodně stojí za to. Belén Rueda tu bohužel nemá tolik prostoru, ale zaujala mě i mladší Aura Garrido. "Toxin způsobí infarkt 8 hodin po aplikaci." ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Námet Tela by ma osobne asi bavil viac spracovaný v seriáli typu Hercule Poirot, i keď by tu musela byť trochu pozmenená pointa. Inteligentný komerčný thriller, ktorý ale neponúka pod ľúbivou vrstvou make-upu až tak pálčivé otázky, aké by vyvolávať mohol. Všetko je totiž vsadené na zmätenie diváka a otázka viny, opakovania vlastných chýb z minulosti, úpadok morálneho kódexu po jednom zločine a nekonfliktnosť toho opakovaného a "collateral damages" pomsty (a čo chudák vrátnik?) nie sú rozvinuté natoľko, aby si divák povedal, že pozeral niečo viac ako slušne nakrútený mindfuck so španielskou hereckou kráľovnou žánru. Ale áno, koniec som neodhadol, i keď patril medzi jednu zo zvažovaných možností, len hlavný motív ma ani pri takomto predpoklade nenapadol. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Největší trik, který kdy ďábel předvedl, bylo přesvědčit svět, že neexistuje a pak…zklamal. Čerstvý amorální vdovec, co připomíná střeleného vědátora z Číslo 5 žije, je v tlakovém hrnci márnice dušen jako mrkev. Drží pokličku nestandardně postupující policejní složky, vdova s oblibou v černém humoru či snad sám Keyser Söze? A když jsme u té mrkve, nedrží ji celou dobu Oriol Paulo před vaším nosem, jako se to dělá oslovi? Odpovědi se dočkáte v samém konci a já bych k ní pouze dodal, že když pes začne mňoukat, kočka štěkat a žralok jíst brokolici jen za účelem pádu zoologovy brady na podlahu, nastává čas holedbat pointu, která se k podobnému stavu dopracuje nevykonstruovanou jednoduchostí.. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama