Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2654 a válka s agresivními Kiletary je na spadnutí. Hlavní velitelství na hvězdě Vega, kde je umístěn nepostradatelný Navcom, umožňující skokové přesuny při vesmírných plavbách, hlásí nečekaný útok nepřítele. Země se tak ocitne v bezprostředním nebezpečí a nezbývá mnoho času na záchranu. Poblíž se nachází pouze kosmická loď kapitána Taggerta s dvoučlennou posádkou - piloty Marshalem a Blairem. A právě Chris Blair, aniž to tuší, se stává poslední nadějí lidstva. Jeho matka, po níž mu zbyl tajemný medailon, totiž patřila k vymírající rase "poutníků". Byli to první vesmírní výzkumníci, u nichž se vyvinul speciální dar vnitřní prostorové a časové orientace, k níž nepotřebovali žádné navigační přístroje. Chris, který tyto výjimečné schopnosti zdědil, tedy musí dokázat to, čeho žádný jiný smrtelník není schopen - skok z pulsaru Charybda směrem k ohrožené Zemi. Kdyby se mu to nepovedlo, lidská civilizace zanikne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

O čem to jako bylo? Jakoby to bylo vypreparované z nějakého mnohasérióvě brakového vesmírného seriálu typu Andromeda. Poslední díl čtvrté série, velká bitva. Ale co jako víc? Chybí kontext, a tím i jakákoliv hloubka. Jediná věc není původní. Špatný scénář, z dialogů a srdceryvnosti mi bylo trapně. Povinná romance. Nerealistické po všech stránkách a tuto nerealističnost není film schopen divákovi podstrčit tak, aby ji alespoň trochu uvěřil. Jediné, co mě potěšilo, je solidní theme hudba Davida Arnolda, který tenhle žánr prostě umí. ()

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Occhh nie, cakal som od tohoto sci-fi filmu viac, ze konecne uvidim poriadnu scifarnu vo vesmire. Ani neviem preco som si to myslel, ved staci sa pozriet na samotne hodnotenie kolko ma tento film percent. Ja som mu daval sancu, ze sa urcite vacsina myli, ale opak je pravdou. Dokopy sa vo filme tej akcie ani poriadny priestor nedostavil, len sa vacsinou obkecavalo na palube vesmirnej lode, ktora sa plavila v tmavom vesmire. Film by sa skor hodil ako nejaky pilotny film k nejakemu sci-fi serialu, ale ako samotny film to neni moc presvedcive, ze by ste to sledovali s potesenim az do konca. Co sa tyka pocitacovych efektov vyzeralo to dost zastaralo a ani moc toho vo vesmire stihaci moc nepredviedli. Az pri konci filmu sa aj dostavil priestor pre mimozemske tvory, ktory skor vyzerali vzhladovo na detsky sposob smiesny a nie ze by ste mali z nich strach, ako vyzeraju. Skoda, ze boje viac nepredlzili, ako aj to nepatrne dobijanie na mimozemskom korabe, kde likvidovali ludia mimozemstanov chodbicku po chodbicke. V tomto pripade je hra jasnym vitazom a tento film mu skor robi hanbu, ako by mal samotnu hru obohatit na poli filmovom. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

U 20th Century Fox boli ale koumáci! Na rok 1999 chystali premiéru snáď najočakávanejšieho filmu všetkých čias, a to SW : EPIZÓDA I. Prečo teda nevyslať dva mesiace pred tým do kín snímok, ktorý je podobne strihnutý ako najslávnejšia space opera v histórii? Pomôžu si navzájom, WING niečo splaší na hype SW, no a Skywalkerovská sága získa možno ešte viac fanúšikov. Toľko ekonomická úvaha. WING COMMANDER je záchvev, ktorých sa na prelome tisícročí rojilo snáď až príliš veľa ( hlavne brané zo strany kritikov ). Je to rýchle, je to občas aj zbesilé, má to vtípky, sympatických hrdinov, akurátny rozpočet ( nie až tak zbytočne veľký a je to vidno ) a stal sa veľkým prepadákom. Čas mu ale doprial. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Do prokletí hollywoodských adaptací počítačových her přispěl i tenhle kosmický kus. Režisérem a producentem hry byl jistý Chris Roberts, který zúročil znalost látky a přesunul ji i na filmové plátno. Mezi kosmickými souboji je z prstu vycucaný děj, patetické momenty a křečovité herecké výkony mladých uch. Prostě, aneb když se fanoušek dostane k balíku peněz. Alespoň že se na Angličanku Saffron Burrows tehdy dobře koukalo. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dodnes nechapem preco je toto sci-fi tak nedocenene, hlavne ked z novych Star Wars je taky gigahit. Pritom atmosferou to ma k Star Wars dost blizko. Tiez je to tak roztomilo naivne. Mne sa najviac na tomto filme pacia vesmirne suboje, ktore mi pripominaju suboje ponoriek vo vojnovych filmoch. Vesmirne plavidla tu nie su neznicitelne, ale prave naopak dost krehke a vesmirne suboje obsahuju taku tu typicku klaustrofobicku atmosferu. Dokonca aj dizajn interieru lodi ma k ponorkam dost blizko a ceresnickou na torte je, ze tu jedneho z velitelov hra Jürgen Prochnow z legendarnej Ponorky. Ale nesklame ani zvysok skveleho obsadenia. Ci uz starsej generacie na čele s charizmatickym Karyom tak aj sympaticka stvorica mladikov. Jedinou slabinou je dizajn mimozemstanov, ktori su dost smiesny. Nastastie vysmirne suboje vyzeraju stale dostatocne pôsobivo a vsetky akcne sceny su dokonale prehadne ako bolo v 90tych rokoch zvykom. Takze kedze mam slabost pre ponorkove filmy, tak som si toto sci-fi s netradicne pojatymi subojmi aj po rokoch vychutnal a je mi luto, ze nikdy nevznikol dalsi diel. 8/10. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se od 5. února do 14. července 1998 v Lucembursku. (BMW12)
  • Režírovaním tohto filmu si Chris Roberts splnil svoj sen a tým zakončil akúkoľvek prácu na videohernej ságe "Wing Commander". (BlueNeon81)
  • Filmový Wing Commander nedostal jediné ocenění a na portálu metacritic.com si drží průměrné recenzní skóre 21 %. Jedinečný kontrast mezi ním a původní videohrou stejného názvu, která po světě sklízela největší ocenění, z něj tak dělá pozoruhodné dílo. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama