Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojenskí nováčikovia dúfajú, že na Vianoce či Silvestra dostanú z kasární „opušťák“. Nakoniec však dovolenku dostane len Vlado. Jeho stretnutie s Máriou je však veľmi rozpačité. Tomáš sa rozhodne risknúť počas vychádzky cestu domoc. Stretne sa s Hankou, ale ich vzťah sa skončí rozchodom. Rozcitlivený Ctibor sa ostro poháda so svojou starostlivou mamičkou a Michal dostane od Edity po niekoľkých bozkoch poriadnu facku. Nadporučík Ráž konečne dostane dekrét na byt v Hrádku, ale jeho manželka z toho nemá žiadnu radosť. Nový rok sa na rote začne nešťastne – poručík Bílek sa rozhodne exemplárne potrestať opitého Michala... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

Horryx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak v jednom z dílů má nadporučík Ráž problém, že Klouček(Rychlý) dělá díry do terče a v tomto dílu už má problém s tím, že tvrdě, ale po zásluze nahlásí politruk ožralého vojáka. Postava Ráže je v seriálu je opravdu nevyzpytatelná. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Myslím, že jsem už jednou jasně řekl, že slova jako mazák a bažant nechci slyšet!" "A zvlášť ne na svazácké schůzi!" Nácvik masových prostocvikov nie je v centre záujmu, čo sa zmení po záväzku "Boj o značky" a falošnom prísľube sviatočného voľna. "Na bráně, na ošetřovně, v kuchyni, v oficíně, všecko je skrátka důležitejší než celá spartakiáda!" Samotné Vianoce a Silvester majú od šťastia, pokoja, mieru a rodinnej pohody ďaleko, nechýbajú výčitky, hádky, žiarlivostné scény a udania za opilecký crossdressing. "Na ten civilní bordel se už nemůžu koukat!" Bílek síce s vojakmi pohodovo hrá fláky od Osvobozeného divadla, ale pri prvej príležitosti sa mení na gumu, Hasman zacieli šikanu už len priamo na Kyslíka a Gulášovi sa zajedá hospodárenie v kuchyni. "Vůbec si nezasloužíš, aby takovej kuchař jako já seděl s tebou u jednoho stolu!"  Solídny a hláškami oplývajúci diel. Štyria přihlásení kluci, kteří nejsou v SSM. (Vulgárny bonus: Petr Rychlý použije výraz "zjebe".) ()

Reklama

topi80 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

To jsou přesně takové typy. Nezvyšují hlas, s vojáky jsou kámoši, zato při nejbližší příležitosti jednomu z nich zavaří, aby přecejenom jako ukázali, že tu nejsou pro srandu králíkům. Svým uvědomělým aktivismem pak zavaří i svému nadřízenému (který aspoň jednou mohl v seriálu ukázat, že není jenom zažraná guma, ale celkem normální chlap) i celé jednotce... Linii Tomáše a Hanky se moc zpracovat nepodařilo, ať už jde o Tomášovo chování k rodině, která za ním přijela, anebo scénka na párty, která byla spíše komická. Hasman zjistil, že už si může vyskakovat jenom na Kyslíka. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (3)

  • Vladimír Javorský (Ctibor Voříšek zvaný Kyslík) povie svojej známej z knižnice Michaele Dolinovéj (knihovníčka Anna), keď sa rozprávajú o sfilmovaní knihy "Bedári"že román bol prvýkrát sfilmovaný už v roku 1918. Ale prvýkrát bol román sfilmovaný už v rokoch 1909, 1913,1917. V zmieňovanom roku 1918 takýto film neexistuje. (Raccoon.city)
  • V rodině nadporučíka Ráže (František Kreuzmann) si otec a syn hrají s autodráhou Ites. Jedná se o typ Autodráha 90 s modely vozu Tyrrell F1. K dispozici také mají legendární transformátor Fz1 vyráběný podnikem PIKO Sonneberg (bývalá NDR) - ten však nebyl součástí kompletu. (Robbi)

Reklama

Reklama