Reklama

Reklama

I.S.S.

Trailer

Obsahy(1)

Na oběžné dráze mezinárodní vesmírné stanice ISS provádějí dvě posádky vědců výzkum zaměřený na zlepšení lidstva. Brzy se však mezinárodní napětí na Zemi nepředvídatelně vystupňuje. S pouze malým množstvím informací předávaných z řídicích středisek se oba týmy ocitají v situaci, kdy dostávají stejné rozkazy: převzít kontrolu nad stanicí za každou cenu... (mac000)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (21)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci námet. Prvých 15 minút, aj to som asi pridal. Zem v atómovej vojne po obrovskom prekvapení: ruskom útoku na USA - to by nemý nepovedal, veruže nápadité. Ako sa zachovajú kozmonauti v zmiešanej grupe? No jasné, že dôjde k nejakým obetiam, ale kým sa k tomu dostaneme, veľkú časť sledujeme a počúvame len skafandrového muža ako vzdychá, potom vzdychá niekto druhý, potom je niekto zavesený na kábloch a keď zo zívania už dostávate faryngitídu s kombináciou opuchnutých mandlí, už je koniec. Bez vysvetlenia, bez nejakej hĺbky. Veľká vďaka, že na palube boli aspoň ostré nože. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Myšky se tiše vznáší, bez tíže v bezčasí plují, lidé svůj strach špatně snáší, přítele nešanují.“ Historicky první film natočený podle skutečných událostí, které se ještě nestaly. Ale až skřetovi v Kremlu poteče do bot a on se rozhodne „nesmazatelně zapsat do dějin...“ Zatím však žijeme a tak koukáme na svět skrz OKÉNKO V KUPOLI: [][] Co můžeme pozorovat? [] Porušování 1. Gravitačního zákona Matta Kowalského: „Co jednou vesmír schvátí, scénář už nenavrátí.[] Zbytečnou cudnost kosmonautek. Jó, taková Ryan Stone, ta panečku uměla předvádět kosmoprádélko. [] Zemi aka Mars. Už ne modrá, ale rudá planeta. [] Ameriku a Rusko v prdeli a Číňany smějící se za bukem, byť pod zářícími listy. [][] Napětí v přístrojích i ve scénáři kolísá, souboje se zbraněmi „co dům dal“ jsou realistické a csfd pacienti vystřelení do vesmíru nervózně hejtují, místo aby si v pohodě zalevitovali. Mravní ponaučení z výchovné mise I.S.S. je jasné. Člověk člověku vlkem, i s apokalypsou za krkem. Njn. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Kto podľa trailerov očakáva druhú Gravitáciu ostane zákonnite sklamaný, I.S.S. je iba lacný sci-fi thriller, kde sa mimo medzinárodnú vesmírnu stanicu pozrieme minimálne a namiesto toho sa odohráva po celý čas v tak troch miestnostiach vesmírnej stanice. Čo by samo o sebe vôbec nevadilo, veď aj taký Moon bol nízkorozpočtovým sci-fíčkom, ale dokázal fungovať. I.S.S. má síce fajn námet o tom čoby sa dialo tam hore, keby na Zemi vypukla jadrová vojna medzi Ruskom a USA, no ostalo iba pri tom námete a prevedenie je absolútne nezaujímavé. Nefunguje tu prakticky nič - ani náznak akejkoľvek atmosféry, ktorá by pustupne budovala priam žiadúcu stiesnenú atmosféru v útrobách vesmírnej stanice alebo nastupujúcu paranoju, nemá to ani kúsok napätia, pretože celý vývoj je hlúpy a maximálne predvídateľný, a nijako sa nepracuje ani s psychológiou postáv, na ktoré by daná situácia mala nejako doľahúť, pretože všetko sú to len jednorozmerné figúrky, o ktorých sa nič ďalšie nedozvieme. Všetko sa tu tak nejako deje, ale divákovi to je jedno a nakoniec to ešte aj skončí bez akéhoľkovek climax momentu. Nedá sa to dokonca užiť ani ako takú tupé sci-fi Béčko, pretože na to sa I.S.S. berie až príliš vážne. Vo výsledku to je tak len lacné, zbytočné sci-fi C-éčko, ktoré sa nejakým zázrokom dostalo do kín, ale ktoré nevie nijako rozpracovať tú základnú premisu do akokoľvek koherentného thrilleru. CELKOVO: 3/10 ()

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Ach jaj...fajn nápad ešte dobrý film nerobí. USA vs Rusi na vesmírnej stanici, pokým dole na Zemi vypukla tretia svetová. Máme popiči nápad, solídnych hercov, fajn kulisy, viac menej dobre napísané, civilne pôsobiace dialógy, ktoré vedia dobre dokresliť charakter postáv a ukázať ich ľudský rozmer. Jediné, čo treba je to poriadne uchopiť a zrežírovať. Fail. Načo spraviť niečo dusné, klaustrofobické, vesmírny slow burn, kde človek s napätím sleduje, kto z koho, keď sa to dá odbiť nudným rutinérskym spôsobom s koncom jak poď ma jebať, kde sa navyše hovno dozvieme, kto, prečo, ako. Jednoducho na začiatku hovno viete a viete ho aj na konci. Jediné, čo sa dozvieme je na dnešnú dobu veľmi dôležitá informácia o sexuálnej orientácii našej čiernej kozmonautky a o tom, aký zadubený bigot je jej kolega za to, že nedokáže čítať ľudské myšlienky a nevie voľným okom odhadnúť, že ta čierna piča je lezba. ()

fixaman 

všetky recenzie používateľa

Místní hodnocení snižují převážně kremloboti, kterým vadí negativní vyobrazení Rusáků (o kterých víme, že jsou v reálu ještě mnohem větší zrůdy). Ve skutečnosti jde o velmi povedenou vesmírnou akci, která odsýpá od začátku do konce a která je překvapivě realistická. Takových 75-80 % si to určitě zaslouží. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Film je venovaný kaskadérovi Christianovi J. Fletcherovi a herečke Evgenii Brik. V prípade Chrisa Fletchera, ktorý zomrel v marci 2021, šlo o jeho posledný projekt. Evgenija Brik bola pôvodne obsadená do role Weroniky Vetrovej (Masha Mashkova), no od projektu musela odstúpiť kvôli rakovine, ktorej napokon podľahla. (koba)
  • Film sa natáčal v Screen Gems Studios vo Wilmingtone v Severnej Karolíne od februára 2021. (Arsenal83)
  • V decembri 2020 bol scenár Nicka Shafira zaradený na listinu najobľúbenejších nevyrobených scenárov roka. Už v januári 2021 sa ho ale v LD Entertainment chopili na spracovanie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama