Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Netvor so svojou smrtiacou armádou zabijakov zotročil už mnohé svety. Hrozní dobyvatelia prišli aj na planétu Krull. Netvorova čierna pevnosť hyzdí celú krajinu. Dva znepriatelené kráľovské rody sa preto rozhodnú spojiť svoje sily a vytvoriť silné kráľovstvo. Princezná Lyssa (Lysette Anthony) si vezme za manžela princa Colwyna (Ken Marshall). Práve v deň svadby však smrtiaca armáda zaútočí na zámok, unesie princeznú, zabije starých kráľov a zraní Colwyna. Nový kráľ získa s Ynorovou pomocou zázračnú zbraň a jeho cieľom je nájsť tajnú pevnosť nepriateľov, zničiť ju a oslobodiť svoju Lyssu. Musí prekonať veľa ťažkých prekážok, aby sa nakoniec postavil hroznému Netvorovi, ktorého zatiaľ nikto neporazil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (163)

nash. 

všetky recenzie používateľa

Klasika z dob prvních VHS, originální mix starwarsovské sci-fi, tradiční pohádky o záchraně princezny ze spárů draka a fantasy o putování společenstva odněkud někam. Z dnešního pohlednu místy komická studiovými papundeklovými kulisami krajiny a toporným princem, na druhou stranu nezapomenutelná originálními postavami (kyklop Rell), kulisami (černá pevnost) a budoucími hvězdami v prvních malých rolích (Liam Neeson, Robbie Coltrane). Na jednu stranu plná klišé, na druhou stranu nabitá originálními nápady, občas humorná, občas napínavá. A pak je tu samozřejmě legendární zbraň, hvězdice Glaive s pěti čepelemi, která se zapsala do dějin žánru a dokonce je překročila když s ní v South Parku Ježíš sejmul papeže. Na rozdíl od mnoha jiných, je zkrátka Krull fantasy, na kterou se nezapomíná. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Obyvatelia planéty Krull sú terorizovaní okupačnou armádou. Vesmírni zabijáci pod velením mocného a ukrutného Netvora okupujú ich domovy. Kráľovský syn Colwyn sa vydá na nebezpečnú, dobrodružnú výpravu do Čiernej pevnosti, aby zachránil svoju nevestu, pomstil smrť svojho otca, zabil Netvora a oslobodil planetu Krull. Tento snímok, ktorý v roku 1983 natočil anglický režisér Peter Yates je zvláštny hybrid. Podivná sci-fi rozprávková fantasy. *** ()

Reklama

Spock 

všetky recenzie používateľa

Když jsem to viděl poprvé asi ve 12 letech byla to bomba, ale před nějakou dobou jsem se na to podíval celý natěšený a ono už to taková bomba nebyla. Filmu se nedá vytknout zajímavý námět a provedení některých scén, např. návštěva chrámu v bažinách je opravdu povedená. Je zde ovšem skutečně patrný velký rozdíl mezi exteriéry a interiéry, což mi poněkud kazilo dojem z filmu. Ve svém žánru jde ovšem jistě o jeden z průkopnických filmů a stojí ho za to vidět. Pokud jste zarytí fanoušci fantasy, tak neváhejte. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Možno bude chvíľu trvať, kým si zvyknete na zastarané triky, ťažkopádnu akciu a niektorí možno neprehryznú nápad skĺbiť starovekú fantáziu (plnú mýtov a legiend) s čistokrvnou sci-fi. Samozrejme, nikto nehovorí, v akej presnej dobe sa dej odohráva, ale vidieť v jednej scéne, ako vojaci bojujú mečmi proti nepriateľovi, vyzbrojenému laserovými puškami je... divné. Inak je ale Krull magický epos, ktorý som prvý raz videl ako dieťa a tak sa mi nostalgicky zapísal do srdca (ak by som ho prvý raz videl ako dospelý chlap, asi by mnou švihlo a dal by som max. 2*). Funguje ako nenásilný humor (Ergo Veľkolepý), tak výprava, ktorá sa neustále mení (Čierna pevnosť vyzerá fantasticky). A sprievodcu naprieč (nestagnujúcim) dejom nám robí bombastická hudba. Hrdinovia sú pestrí; nechýbajú klasické postavy (odvážny mladík s poslaním, múdry čarodejník), ale je tu aj záhadný Kyklop a banda spočiatku nebezpečných lúpežníkov (nájdete Liama Neesona?), ktorých charizmatický vodca však má zlaté srdce a tak sa nakoniec pridajú na stranu dobra. Typovo presný, príjemný kasting. Bonbónikom je potom hravá réžia chlapíka, ktorého to evidentne bavilo, stádo koňov a „Odula“. ()

Rogue 

všetky recenzie používateľa

Z mista na misto s konstantnim pribiranim novych clenu a epizodnosti d&d, kostymy posbirane buhvikde (musketyr, riman, SM porno), lasery, sada kapesni magie, emzaci, trojzubec, prochazeni kamenem, sarumanuv yoda talk, zmateny pedofil (hey boy, give me a candy), obcasne umirani, tekuty pisek, superzbran, osudovost, kyklop, giganticky pavouk, sedmimilovi letajici kone a vsechny ostatni propriety na svych mistech. Skoda toho finalniho souboje (+ absence draka). Kycovita vykradacka (Star wars, LotR, Souboj titanu) s preplacanym scenarem desetileteho mozku a prekvapive dobryma kulisama. Beast has many weapons. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama