Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý, kto pracuje pre Organizáciu Spojených národov, je povinný zachovávať mlčanlivosť. To si veľmi dobre uvedomuje i tlmočníčka Sylvia Broomeová (Nicole Kidman). No keď sa stane náhodnou svedkyňou vražedného sprisahania, nedokáže len tak nečinne sedieť so založenými rukami, čakať na „veľký tresk“ a poslušne mlčať – rozhodne sa konať! Nie je jej totiž ľahostajné, že bezcharakterní politici bez akýchkoľvek škrupúľ plánujú vraždu vysokého afrického vládneho hodnostára a následný puč! Aj Sylviin život je v bezprostrednom ohrození, pretože o tom, čo vie, sa v relatívne krátkom čase samozrejme dozvedia i prominentní atentátnici spomedzi členov OSN. Poriadne vystrašená a šokovaná mladá žena sa preto obráti na FBI, ktorá na tento háklivý prípad nasadí agenta Tobina Kellera (Sean Penn). No ten – a nielen on – Silviin príbeh nepovažuje za práve dôveryhodný... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (392)

meave 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z pohľadov na genocídu, tentokrát prostredníctvom prežitku jednotlivca – pohľad na problémy Afriky bez nej, viacmenej postrádajúci zábery na mŕtve telá a vraždenie, však nič neuberajú z dramatična. Podstatou je slabosť – mocných aj tých, čo trpia. Bezmoc riešiteľov i bezzubosť veľkých spoločenstiev stojí oproti ich okázalosti. Krehkosť Nicol iba zvýrazňuje tento fakt. Nie nedôležitou súčasťou doplňujúcou politický príbeh sú osobné príbehy hlavných postáv. Spolu tvoria vyvážený snímok v ktorom sa chvíle napätia striedajú s uvoľňujúcim pokojom a vznikajúcou blízkosťou. Medzi riadkami sa skrýva to, čo Hotel Rwanda kričal nahlas – mierotvorné organizácie sú iba lesklé mydlové bubliny. V skutočnosti je každý SÁM! ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

VYCHÁDZAJÚCE SLNKO+OSOBNÝ STRÁŽCA Konečne zase poriadny triler! Dostatočne komplikovaný, aby bol divák stále v pozore, napínavý a skvelo zahraný. Možno Kidmanovej postava (ktorá, vyzerá nečakane dobre v blond) mohla byť menej zaangažovaná do celej veci, čo by pridalo na uveriteľnosti, ale skvelé dialógy a iskrenie medzi hlavnou dvojicou to skvelo vyvážia... ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Šedivý politický thriller, plný nudných kecov o politike dodržiavania ľudských práv, jednoduchej príbehovej kostry na báze prípravy atentátu, krívd minulosti a pod. Nuž skrátka, Pollack objavil Ameriku, myslím to ironicky samozrejme. Ako keby nikto nevedel, že OSN bola, je a vždy bude len taká šaškáreň. Ani v rovine osobnej drámy pani tlmočníčky ma to nejak výraznejšie nenadchlo - šedivé, nezáživné a hlavne ma dosť často štvala naivita hlavnej hrdinky. A S. Pennovi som tu jeho melancholickú melodrámu na báze tragédie a hrdinstva nezožral. Ale snažil sa, len mi to neviem prečo prišlo v jeho podaní trápne. Skrátka aby som to skrátil, celý scenár je nuda ako Brno. Jediné, čo za niečo stálo, bola slušná réžia a niektoré herecké výkony. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 1/10 Efekty 5/10/// +Nicole Kidman, námět, občas atmosféra -téměř žádná hudba, tiché dialogy, příliš dlouhá stopáž/// Docela makačka na bednu, teda hlavně z počátku. Později jsem trošku rezignoval. Ve filmu září Nicole a spojením do dvojice s Pennem to mezi nimi pěkně jiskří. Ale nebýt jejich hereckých výkonů a scény v autobuse, tak by film vyšuměl úplně do ztracena. Děj povyšuji nad průměr jen životní příběh hlavní hrdinky. Řekněme, že je zajímavý, přesto trošku o něčem jiném než jsem předpokládal. Tichý dabing, zvuky a téměř žádna hudební kulisa, však přes zvýše zmíněné může zapříčinit nudu./// Celkem 52%/// ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Vo viacerých scénach vystupujú skutoční zamestnanci OSN. (Arsenal83)
  • Príbeh filmu je založený na udalostiach, ktoré sa stali v Zimbabwe a aj preto je v tejto krajine zakázaný. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (viac)

Reklama

Reklama