Reklama

Reklama

Odložený prípad

(seriál)
  • Česko Odložené případy (viac)
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvorcovia:

Meredith Stiehm

Hrajú:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (425)

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Kriminální seriál patřící k mým neojblíbenějším. Příjemně se na něj dívá. Ze všeho nejvíce mám ráda ty návraty do minulosti a potom to, když ukáží jak se ta osoba za několik let změnila a jak zestárla. V tomhle je jeho kouzlo a kus originality. Souhlasím s tím, že Kathryn Morrisová táhne celý seriál na svých bedrech. Je to tak. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Hovorí sa, že seriál sa má hodnotiť až po zhliadnutí viacerých častí. U Odloženého prípadu je to vhodné číslo presne dva. Všetky časti sú ako klony; seriál ide v zabehnutých koľajniciach neskutočného schematizmu a klišé. Od tuctového looku, často priemerných príbehov, schematických zvratov až po strašne gýčový soundtrack (hlavne záverečná pieseň a klip udalostí na ňu). Treba ale povedať, že napriek tomu všetkému je Odložený prípad prekvapivo celkom záživný a pozerateľný a na tú jednoduchú predvídavosť si divák časom zvykne. ()

Reklama

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou dlouhý maraton tohoto seriálu. Úspěšně jsem viděl všechny série a mohu říct, že v rámci detektivních seriálů jde o průměrný počin. Napříč všemi sériemi se najde několik opravdu povedených dílů, ale většina byla jen průměrnou podívanou. Lze zde narazit na neduhy tipu – co jste dělal před padesáti roky – to bych si asi tak pamatoval a ještě co měl kdo na sobě, co pil, s kým se bavil. Snad se všemi hlavními postavami prožijeme i několik jejich osobních věcí (příběhů) z nichž většina nebyla zrovna moc zajímavých a bohužel musím konstatovat, že vše skončilo nemastně – neslaně. Tvůrci asi nepočítali s tím, že představitelka hlavní role Kathryn Morris založí ve svých letech ještě rodinu a bude mít nemocné dvojčata, kterým se bude muset naplno věnovat a k natáčení seriálu se už nevrátí. Je čas se podívat zase po něčem jiném. ()

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

Jak začít.. Prvních pár dílů jsem byla nepatrně okouzlená něčím naoko tajuplným a neotřelým.. Až postupem času jsem si uvědomila, jak neskutečný trapné tento seriál je. Je opravdu zajímavé, jak všichni svědci žijí, jsou ochotní spolupracovat a co víc.. oni si do detailu pamatují věci, které se stali před 20ti lety. A navíc už nepracují s žádnými novými důkazy a přesto se jim podaří vždy vyřešit to, co nikomu před nimi. 2 hvězdy za mé prvotní nadšení. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý som veľmi obľuboval a aj dnes si rád pozriem jednotlivé epizódy, najmä však tie, ktoré som nevidel, pretože sa svojím prístupom veľmi jedna druhej podobajú. Kriminálne seriály neobľubujem, ale toto je iný prípad. Konečne si ma niečo z nich získalo. Navyše to má spojenie s históriou, čo je pre mňa veľká vec. Seriál nie je krátky a nemá málo častí, ale aj tak mám pocit, že to chcelo viac a že je to nedopovedané. Väčšinou u skvelých vecí mám tento pocit, lebo človek by ich pozeral ešte dlho a toto je ten prípad. Veľmi som sa vžil do vyšetrovania celého vyšetrovacieho tímu, na čele s modrookou blondínku Lilly Rushovou, ktorým spravodlivosť a pravda nie sú ľahostajné. Pútavé, zaujímavé a podnetné, navyše s poučeniami a posolstvami s veľkým zameraním na skutočné hodnoty. Uberá tomu možno len fakt, že takmer vždy všetko vyriešia do posledného detailu za krátky čas, čo predtým nikto nedokázal. Ale dá sa to zobrať aj z taj stránky, že je to elitný vyšetrovací tím intelektuálov, z čoho plynie suverenita. Je to na pohľad viac menej, akoby zimná a chladná záležitosť z východného pobrežia USA, ale vo vnútri svojimi myšlienkami a dianím dokazuje opak. Empatický a rozumný seriál. ()

Galéria (1 036)

Zaujímavosti (24)

  • V závěru epizody, když běží Brenda (Kathleen Munroe) za Davidem (Jeff Hephner), má na sobě plášť. Když projede auto, tak záhadně zmizí. (Zix.)
  • V úvodní scéně sledují lidé v kině film Halloween (1978). (SOLOM.)
  • Budova, ve které má sídlo seriálová philadelphská policie, se ve skutečnosti nachází v Los Angeles. Jedná se o budovu Los Angeles Center Studios. V té samé stavbě se také natáčel seriál Vražedná čísla (od r. 2005), kde představovala sídlo FBI, nebo v seriálu Anatomie lži (od r. 2009), kde se objevila ve 13. epizodě 1. série s názvem „Nevinné oběti“. (faraonka)

Reklama

Reklama