Reklama

Reklama

Matka roku

  • Poľsko Dzień Matki
Trailer

VOD (1)

Bývalá zvláštní agentka Nina opráší svoje vražedné schopnosti, aby osvobodila uneseného syna, kterého nikdy nepoznala. A nenechá si v tom nikým zabránit. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (49)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Netflix a Poláci servírují drsný ženský Revenge flick. Hlavní hrdinkou je Nina bývalá Spec Ops agentka, která musí využít své dovednosti k záchraně jejího uneseného syna, kterého nikdy nepoznala. Bude se muset sama probojovat skrz polské gangsterské podsvětí. Příběhově nejde o nic originálního, tohle téma je poměrně časté, ale i tak se toho Poláci ujali na úrovni. Forma zde tedy jasně vítězí nad obsahem. Agnieszka Grochowska hraje roli drsné agentky velmi uvěřitelně, odehraje to celé na jeden chladný výraz a v osobních soubojích jsem ji věřil taktéž a to je velmi důležité. Technicky je film na úrovni, potěší dobrá hudba, skvělá akce, kde zaujmou atraktivní nájezdy kamery i skvělé využívání prostředí ( okolních předmětů ve svůj prospěch) .. Mrkev !! Občas si režisér vypomohl i zajímavým slow motionem a celkově to na mě přišlo velmi hravé i příjemně brutální, tohle by zkrátka šlo. Pochválit musím i záporné postavy, především ten skinhead vůdce byl magor jak se patří a celé se to nese v dravém tempu. Za mne pohodová akční jednohubka, která si udržela mou pozornost a jelikož jsem nečekal moc, rád ji přilepším. 7/10. ()

jokino 

všetky recenzie používateľa

Som fakt milo prekvapený. Na Poľskú kinematografiu, veľmi slušný počin. Samozrejme, má to svoje mantinely, ale nad tie sa dá "povzniesť". Hlavná herečka v úlohe matky - uveriteľná, prevedenie choreografie a akčných scén bolo v celku realisticky podané. Príbeh síce nič originálne, ale slušne zvládnutý. Ak bude sequel (?), rád si ho pozriem, za mňa spokojnosť.. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

S pár týždňovým odstupom Netflix uviedol aj „európsku verziu“ filmu The Mother. Aj táto verzia trpí podobnými problémami (nekompaktný scenár, plochejší postavy, atď.), ako tá americká, ale akčné a bojové scény sú surovejší a priamočiarejší. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dejová línia úplne smiešna a postavy sú len karikatúrou, Ako keby trebalo ukázať, že jak sú tí náckovia tupí a že ženská sila ich zničí len tak jedným polvandammovským kopancom a celkovo tie akčné scény pripomínali grotesku. Apropo, súčasné Poľsko je v pekných sračkách. Aspoň podľa Netflixu. Ulice ovládajú skinheadi s intelektom ľudoopa, ktorí prenasledujú prisťahovalcov a hrdé matky nemajú na výber - musia chrániť svojich statočných čiernych synov... ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa

Tisíckrát lepšie ako Lopezkin počin, akcia krvavejšia, dlhšia a má dobré nápady i zabitia, síce je choreograficky horšia oproti Lopezkinmu filmu ale inak fajn. Zvrat poteší a aj vtipná vsuvka je plusom, navyše záporák ktorý bojuje za pomoci bateriek s taserom, to som ešte nevidel. Hold kebyže aj my dačo také natočíme, ale to môžem snívať. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Obdobie natáčania trvalo od 6. mája do 1. júna 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama