Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážny farmár John Chisum patrí do starých čias, kedy civilizáciou nedotknutá pôda patrila Indiánom a biely muž tu mohol zvíťaziť len vďaka mimoriadnej odvahe a vytrvalosti. Vtedy Chisum prihnal svoje stádo dobytka do Nového Mexika a stal sa kráľom Pecosu – vlastníkom obrovského územia a tiež najväčšieho vodného zdroja v okolí. Dnes preto rád spomína na svoju mladosť. To ale ešte netuší, že si bude musieť zanedlho spomenúť na svoje strelecké umenie, ktoré v dobe mieru príliš nepoužíva. V mestečku Lincoln sa totiž usadil pán Murphy, ktorý tu otvoril banku, odkúpil všetky obchody a pôdu okolo Chisumovho územia. Nechce sa však uspokojiť s tím, čo doposiaľ získal – chce si privlastniť aj Chisumove pozemky. Potom by samozrejme nenechával farmárom vodu pre ich stáda len tak zadarmo ako Chisum. V hlavnej úlohe amerického westernu uvidíme hviezdu dobrodružných príbehov z Divokého západu - kráľa kovbojov Johna Waynea. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (23)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Ničím výnimočný western, kde niektoré scény boli zbytočne pózovité, amatérske, čo by som od skúseného režiséra nečakal. Wayne nestrháva na seba pozornosť, čo považujem v takto koncipovanom príbehu s množstvom postáv za prínos. Film som videl so slovenským dabingom, ktorý bol dobrý, až na diletantský preklad mena : Billy Kid je Billy Kid a nie Billy Decko ! ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Ked sa povie "klasický western", tak sa asi vždy myslí zidealizované zobrazenie divokého západu, kde sa kovboji delia na dobrých a zlých. A presne to nám ponúka aj tento film. Záverečná prestrelka nie je zlá a najoriginálnejšou vecou sú kravy ako zbraň hromadného ničenia. –––– ...mŕtvejší než hovädzina v plechovici. –––– Len jedna vec rozhodne o tom, kto je býkom tohto stáda. Budete to vy alebo Murphy a bude to poriadna bitka. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $4miliónov║Tržby USA $6,000,000║Tržby Celosvetovo $6,000,000║ Westernová legenda John Wayne a jeho klasická podoba kladasa v úlohe rančera Chisuma, čo sa vie pobiť za dobrú vec a hlavne spravedlnosť, western s dobrými prestrelkami, gradovaným dejom a pomstychtivým pištoľníkom Billy Kidom čo nič neodpúšťa. /75%/ ()

Diamant 

všetky recenzie používateľa

Umelecko-duchovný skvost a veľké dobrodružstvo zároveň s originálnym úvodom, ktorý má dokonca nenásilné prepojenie aj na záver filmu. Z duchovného bohatstva filmu spomeňme aspoň niekoľko myšlienok: medzi pomstou a spravodlivosťou je veľký rozdiel; neexistuje Bohom zabudnutá krajina; víťazstvá nezištnej lásky nad sebeckým egoizmom; prirodzená autorita charakterných ľudí, ktorí vedia ovládať svoj hnev; pravá láska hľadá skutočné šťastie pre toho druhého aj za cenu veľkých obetí; pri hľadaní manžela, manželky sa netreba unáhliť a treba zamestnať nielen cit, ale aj rozum! ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Už titulky podkreslené dramatickými ilustracemi dávají nápovědu, že to, co přijde, bude nepokrytý rodokapsový brak. A taky, že jo. ____Uvidíme nezvyklý a zcela nepravdivý pohled na vražednou legendu divokého západu - Billyho Kida. Proč ne? On je legendou, jejíž skutečné životní osudy můžou být vykládány různě, protože je už do značné míry setřel čas. Tenhle film z něj udělal zaťatce, který se mstí z dobrých důvodů, ale špatným způsobem. Jenom, kdyby si vybrali charismatičtějšího herce, kdyby ve filmu nepřekážela úplně plonková dívka, ke které vzplanul, kdyby film nekončil předlouhou a zoufale statickou střílečkou. /8. 10. 14./ ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (10)

  • Geoffrey Deuel v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Christopher George a Lynda Day (George) se po práci na tomto projektu zamilovali a následně vzali. (D3VIL)
  • Na začátku filmu a na konci je stejná scéna, kdy postava John Chisum (John Wayne) sedí na koni na vrcholu kopce. Jedná se o stejný záběr, až na to, že úvodní scéna je puštěna obráceně. (Mol)

Reklama

Reklama