Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladé dievča Yoko sa vydáva hľadať zatúlanú mačku. Dostane sa až do údajného "strašidelného" domu, ktorý je obľúbenou atrakciou miestnych detí. V dome prší aj keď v meste je slnečno, neplatia v ňom fyzikálne zákony a spomedzi dvier sa ozývajú čudné hlasy. Ide o chybu v Matrixe a na miesto prichádzajú agenti, aby priestor vyčistili... (Avathar)

(viac)

Recenzie (93)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Siedmy diel rozmanitej a podmanivej zmesi krátkych filmov zo sveta Matrixu, nazvanej The Animatrix. Svojim rozprávkovým pojatím v klasickom anime štýle dosť vybočuje z celého radu. Ale ktorý diel vlastne nevybočuje, tým je predsa to dielo ako celok príťažlivé. Tá pôvabná kresba mi nadmieru vyhovuje a upútal ma i mysteriózny príbeh o jednom úžasne tajomnom mieste (chyba v Matrixe). ()

Rancidtekk 

všetky recenzie používateľa

Tenhle příběh z Animatrixu mám bezpečně nejraději. Je jedno, jestli z důvodu mnou oblíbené japonské animace nebo krásné pointy minipříběhu. Komu by se nezachtělo jakýmkoliv způsobem si zaplachtit jen tak ve vzduchu? Mě osobně aspoň 3x denně.. Svým způsobem se Beyond hodně podobá Ghost in the shell. Umím si představit s Yoko a jejím světem vícedílné anime. Námetů se dá na toto téma (nejen ze světa Matrixu) vymyslet více než dost. ()

Reklama

Aquarius 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa najlepší diel Animatrixu. Rozprávková a bezpečná Zóna zo Stalkera zhustená na pár metrov štvorcových. Z vizuálu vynikajú sekvencie, pripomínajúce zábery z ručnej kamery alebo vlastného pohľadu. Jednotlivé 2-d vrstvy sa prekrývajú a sú rozanimované tak, že vzniká falošný dojem trojrozmerného priestoru. Prekrásna snová atmosféra, až vám je ľúto že to celé má jedno racionálne vysvetlenie. Pri scéne s lietajúcou Yoko som sa skoro rozplakal. Miesto, do ktorého chcete vstúpiť a zostať v ňom navždy. ()

Tyler 

všetky recenzie používateľa

Ano, Gemini má pravdu - "Neznámé území" je z celého "Animatrixu" jednoznačně nejpohádkovější a nejhravější. Ale rozhodně to není na škodu, dokonce naopak. V noční můře jménem Matrix působí prostor, kde neplatí fyzikální zákony a děti si tak mohou užít neskutečnou zábavu jako pohlazení po duši. Stačí se jen dívat a přitom se budete cítit, jako byste tam byli s nimi...Skvělé! ()

Ištván87 

všetky recenzie používateľa

V této povídce je animace asi vůbec nejlepší. Je to radost sledovat zajímavý rozpor mezi realistickou a živě vyhlížející animací prostředí (občas jsem měl pocit že se jedná o naklíčované fotografie, do kterých vložili postavičky) a typickou anime stylizací postav, který se právě do tohoto příběhu skvěle hodí... ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama