Reklama

Reklama

Joan z Arkádie

(seriál)
  • Česko Joan z Arkádie (viac)
USA, (2003–2005), 33 h 33 min (Minutáž: 42–46 min)

Tvorcovia:

Barbara Hall

Hrajú:

Joe Mantegna, Mary Steenburgen, Amber Tamblyn, Jason Ritter, Michael Welch, Becky Wahlstrom, Chris Marquette, Aaron Himelstein, Annie Potts, Kris Lemche (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(45)

Obsahy(1)

Seriál zachytáva životné osudy Joan Girardiovej, jej rodiny a priateľov. Joan ale nie je až taký obyčajný teenager....Boh si Joan vybral, stretáva sa s ňou v "prestrojení" za obyčajných ľudí, akých má človek možnosť vidieť každodenne na ulici...Dáva jej rôzne rady a úlohy, avšak pomôže to Joan k lepšiemu životu, alebo vlastne niekedy ani nie ??? (lilina133)

(viac)

Recenzie (30)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Príjemný seriál na letné poobedie. Napriek jemnému náboženskému kontextu v žiadnom prípade nezamieňať so zrůdnosťou V siedmom nebi. Joan z Arkádie síce nie je ničím výnimočná, ale postavy sú napísané (i zahrané - hlavne Amber Tamblyn) veľmi dobre, dialógy znesiteľné až jemne nadpriemerné a dej je zväčša zaujímavý. Nič výnimočné, ale ako oddych postačujúce. PS: Koncom prvej a začiatkom druhej série sa to trochu utápa v prehnanom sentimente. Našťastie je to len dočasné a zvyšok druhej série je fajn, napriek niektorým zbytočným dejovým líniám (súdny proces). Večná škoda, že to skončilo po druhej sérii, posledný diel sľuboval riadnu šupu... ()

natalie15 

všetky recenzie používateľa

Zasa seriál s dobrým nápadom. Smola je, že to mohli spracovať o niečo lepšie a trošku skrátiť, to by tomu prospelo. Ale tak... Joan je veľmi milý seriál, na ktorý sa dá pozrieť. Nie je to nič pri čom by sa človeku zastavilo srdce a vôbec nie niečo, čo by bolo nejak zložité, ale účel to splní - pobaví a atmosféru to skrz - naskrz má. Navyše, som veriaca, čiže... :-) Tento seriál mám rada. Po dlhšom čase mením hodnotenie na 75%. ()

Reklama

zodiak217 

všetky recenzie používateľa

Seriál na ktorý sa dá pozrieť vždy a za každých okolností hocikedy a stále sa pri ňom skvele odreagujem. Zaujímavý námet rozprávať sa s Bohom riadiť sa jeho námetmi a nechať si takto ovplyvňovať nielen svoj život ale nevedome aj životy ostatných. Aj keď sa dej točí zväčša okolo hlavnej hrdinky, priestor vyniknúť tu dostáva aj práca jej otca, všetci členovia rodiny a aj vzťahy medzi nimi. Je len škoda že zatiaľ boli odvysielané len dve série, pretože tento vydarený seriál má ešte mnoho námetov, ktoré by sa dali rozviť a kam až by sa dali posunúť hranice jeho predstaviteľov. Mňa si získal hneď a v ničom ma nesklamal preto má u mňa plný počet. Naviac herci pôsobia veľmi prirodzene a ľahko akoby to boli ich životy. Potešilo angažovanie Hillary Duff a tiež jej sestry Hayle a samozrejme aj vhodne doplnená hudba k tomuto projektu. ()

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem ohodnotiť niečo, čo nebolo dokončené! A je mi jedno, že dôvodom predčasného ukončenia natáčania je údajne neúspech u divákov. Nerozumiem, prečo sa (nielen v Amerike) točia seriály takýmto spôsobom: Natočí sa pilotný diel, následne sa zistí či majú o daný žáner a typ seriálu diváci záujem. Ak nie, viac sa už nenatáča. (Prípadne sa natočí jedna séria, potom MOŽNO ďalšia séria, potom MOŽNO ďalšia séria...) Chápem, že ide o biznis, ale čo je veľa, to je veľa. Najhoršie pre kinematografiu dnešnej doby je, že sa scenár píše dodatočne. Amazonka, Crusoe, Terra Nova, Joan z Arkádie, 100 Questions, Rodinka úžasných...všetko predčasne ukončené! Čo tak napísať scenár (CELÝ!) a potom natáčať? Z tohto dôvodu ma takmer nikdy nesklamú životopisné filmy a filmy natáčané podľa už existujúcej predlohy (väčšinou ide o staršie a overené literárne diela). Za to, čo stihlo byť natočené, dávam plných 5 hviezd. ()

Hrus 

všetky recenzie používateľa

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Seriál mě hodně zaujal, místy je sice přehnaně sentimentální, ale i to se mě nějak líbilo. Bohužel nedovedu nějak zvlášť říct proč, není tu nic extra (i když základní premisa teenage girl mluvící s bohem je rozhodně zajímavá). Ale prostě dobře se na to dívá. Je to takové moje "Guilty plaesure". Po shlédnutí druhé série opravuji na tři hvězdičky pro mírnou repetitivnost a kolísání kvality jednotlivých epizod. Nicméně škoda, že se netočila třetí série, protože poslední díl druhé série rozhodně připravoval půdu pro zajímavé náměty, větší dějovou akci a taky pro herce Wentworthe Millera z Prison Breaku.*** hlavní role: Amber Tamblyn (Joan Girardi), Joe Mantegna (Will Girardi), Mary Steenburgen (Helen Girardi), Michael Welch (Luke Girardi), Jason Ritter (Kevin Girardi), Becky Wahlstrom (Grace Polk), Chris Marquette (Adam Rove) *** nejoblíbenější postava: Kevin ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (9)

  • Friedmanovo krstné meno nebolo nikdy uvedené. (rador)
  • Nehoda, po ktorej ochrnul Kevin Girardi (Jason Ritter), sa stala 9. novembra. (rador)
  • Will Girardi (Joe Mantegna) získal 40. miesto v rebríčku "50 Greatest TV Dads of All Time". (rador)

Reklama

Reklama