Reklama

Reklama

Pieseň lásky samotárky

  • Česko Píseň lásky samotářky (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se Pursy (Scarlett Johansson) dozví, že jí zemřela matka, vrátí se po dlouhé době do New Orleans. Chce se usadit ve svém rodném domě. Ten je ovšem zchátralý a navíc není prázdný. Již léta jej totiž obývají dva přátelé její matky: bývalý profesor literatury Bobby Long (John Travolta) a jeho chráněnec Lawson Pines (Gabriel Macht). Ti tráví celé dny společným pitím a čtením a nemají v úmyslu svůj domov opustit. Žádný z těch tří nechce ustoupit, a tak jsou nuceni žít spolu. Postupem času Bobby, Lawson a Pursy s údivem zjišťují tajemství o sobě navzájem, o své minulosti a odhalují zdánlivé maličkosti, které propletly jejich životy. Scarlett Johansson byla za svůj výkon v roli Pursy v roce 2005 nominována na Zlatý glóbus. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (230)

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

..šťastie nahradzuje v živote to, čo mu chýba v dĺžke...aká pravda. Príbeh o ľuďoch, ktorí si vzájomne poskytli šancu. Ona im zmenila životy pretože ich potrebovala a milovala, ako svoju rodinu, ktorú nemala. Oni jej na oplátku dali možnosť študovať, rásť a vstúpiť do života o ktorom sa jej ani nesnívalo. Dvaja alkoholici bez cieľa a samotárske, protivné dievčisko, vytvorili láskyplnú rodinu a navzájom urobili šťastným jeden druhého. A srdce je osamelý lovec:) ()

Sofia 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý příběh o životě třech naprosto rozdílných lidí, které ale zároveň hodně spojuje... pocit promarněného života, hledání sama sebe...celé to bylo trochu kýčovité a dopředu jasné, vyzdvihla bych ale výkon Scarlett Johansson i pro mě neznámého Gabriela Machta, naopak John Travolta mě nepřesvědčil - já mu prostě jeho role nevěřím, pro mě navždy zůstane už jen tím praštěným taxikářem z Kdopak to mluví. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z nekonečného spectra pohodových filmov. Dve hodinky, krásne pomaly , nenudiaco plynú a nechávajú krásne vyznieť slová tak lačne a spontánne prenášané hrdinami tohoto príbehu. Každá s postáv je skvelo napísaná a každá je vám viac menej od začiatku sympatická. Ďalšia z pôsobivých úloh Johna Travoltu, ktorý tu predvádza bezchybné herectvo. Johanssonová ešte v úlohy naivnej dievčiny - takú ju mám neskutočne rád. Macht ako sympaťák ktorý sa vie hrať zo slovami. Jednoducho je to taký krásny ekvivalent ľudí, ktorých by som rád spoznal a rád sa s nimi porozprával napríklad o Hamingwayovi alebo T. S Elliotovi. Gabel je síce troška neskúsená a niektoré scény troška plynulosť deja spomaľujú, ale keď sa jej niečo podarí tak je to na stodesať percent. Nadmieru spokojný. ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mě nevzal. Byl jsem utahanej a usínal u něj, ale stejně bych si ho asi ani víc neužil. Zajímavý to bylo, ale Travoltova postava mě tam pořád strašně štvala. Scarlett Hohansson na něj dokonce vždy reagovala stejně ve filmu, jako já v pokoji, ale stejně mě to nebavilo. ísničky ale skvělý a když zpíval Travolta, tak jsem si to užíval asi nejvíc. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Komorná, ťažká dráma určená pre náročného diváka. Určite ju neocení každý, ale milovník drámy si príde na svoje. Dej je príjemný, nenútene nám odvíja príbeh troch ľudí, ktorí sa snažia nájsť svoj zmysel života a niekam sa pohnúť. Atmosféra dýcha slnkom zaliatym New Orleáns, typickým južanským prostredím. Vo filme zaznie ohromné množstvo myšlienok a citátov, dialógov nad ktorými sa oplatí popremýšľať. To ale nie je to najlepšie. Najlepšie je, že sú účelové, vždy naväzujúce na konkrétnu situáciu a ponúkajúce návod na možné riešenia, ktoré si už musí rozlúsknuť každý sám. Vždy som si myslel, že životná Travoltova úloha bola postava Vincenta Vegy. No, zmýlil som sa. Síce nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale čo tu predviedol tak klobúk dole. Mám taký pocit, že rola Boby Longa bola napísaná presne na neho, bolo vidno ako si ju užíva. V každom prípade, jeho najlepší herecký výkon. Film odporúčam každému fanúšikovi poctivej drámy. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (6)

  • John Travolta ve filmu zpívá úryvek z balady o Barbaře Allen, lidové písně pocházející pravděpodobně ze Skotska nebo Anglie. (skudiblik)
  • Ve filmu zazní citát spisovatelky George Sandové: "Nelze vytrhnout jedinou stránku ze svého života, ale můžeme hodit do ohně celou knihu."  Další citát je od amerického básníka a spisovatele Roberta Frosta: „Štěstí nám nahrazuje výškou to, co nám chybí v délce." Na konci filmu Bobby Long (John Travolta) recituje anglického básníka Thomase Stearnse Eliota: „Nikdy se nevzdáme zkoumání a na konci našich výzkumných cest se vrátíme tam, odkud jsme vyšli a konečně to místo poznáme."
    (Tonach)
  • Snímka vznikla podľa knižky Ronalda Everetta Cappsa. (tron)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené