Reklama

Reklama

Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch

  • Česko Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto pokračovaní Denníka Bridget Jonesovej sa s hlavnou hrdinkou stretávame tam, kde sme sa s ňou rozlúčili. Bridget Jonesová (Renée Zellwegerová) je šťastná a spokojná v náručí svojho vytúženého milenca Marka (Colin Firth). Zatiaľ čo Mark sa snaží byť uznanlivý, tolerantný a ohľaduplný takmer ku všetkým Bridgetiným záchvatom žiarlivosti, samotná Bridget nedokáže a nechce pochopiť, prečo by sa všetky ženy žijúce v Londýne - vrátane novej hrozby, Markovej novej krásnej dlhonohej asistentky - nesnažili Marka odlákať od bacuľatej, trucovitej a nevhodne sa chovajúcej ženy, ktorá navyše neustále obťažuje okolie svojím tvrdením: "Ja predsa nikdy nehovorím nič iné, len pravdu!" Keď sa na scéne objaví „dlhonohé nebezpečenstvo“, Bridgetine ružové obláčiky, na ktorých sa doteraz vznášala, náhle zašednú. Stále častejšie záchvaty sebapodceňovania začnú negatívne vplývať na jej vzťah s Markom. V tom sa však na scéne objaví Bridgetin bývalý šéf, lámač ženských sŕdc Daniel Clever (Hugh Grant)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (457)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Vtipné pokračovanie veľkého hitu. Oproti jednotke je tu pocit akejsi komornosti - veľa tmavých scén, veľa interiérov. Miestami skvelé parodovaie prvého filmu. Herci sú snáď ešte lepší ako minule, len Colin Firth mal dostať OVEĽA viac priestoru, hlavne preto, že už je to o dvoch ľuďoch, nie o hľadaní toho druhého. Okrem priestoru pre Firtha ma trochu sklamala hudba - silou - mocou sa snží dosiahnuť na svojho predchodcu, ale aj napriek niekoľkým hitom spievaných inými interpretmi, ako sme zvyknutí, tu niečo nesedí. Keby však nebola na svete už jedna Bridget dal by som asi 4*. Príjemná zábava, ktorá však vylúdi menej pocitov ako minule... ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Ale no ták, přátelé, že on kvůli vám nikdy nikdo nikoho nehodil do bazénu? Jistěže je Bridget blbá tak, že nebudu urážet tágo tím, že bych ho k ní přirovnávala, zvlášť když s tágem jsme si posledně tak prima pokecali o Heideggerovi a Husserlovi. Ale ne že by pohled na osobu, která je ještě omezenější a nepraktičtější kravka než já a přesto se kvůli ní chlapi (a nejen ti) můžou zbláznit, nebyl ještě víc osvěžující než pád do zmíněného bazénu, takže se tady nebudu ztrapňovat nářky, že film není ze života (a který je, eh?) a radši zdůrazním fakt, že v životě každé ženy nastane dříve nebo později chvíle, kdy si musí vybrat mezi Darcym a Cleaverem. Já jsem si vybrala masáž a pak bazén. ()

Ai.ma 

všetky recenzie používateľa

Příjemně jsme se BAVIL. Nutno podotknout, že Renée Zellweger má silný komediální talent, který dokáže prodat,ostatně tato role ji padla jako ulitá. Všechny tři hlavní postavy mají překrásně vystavěné charaktery, ovšem v poslední třetině film začne z ničeho nic klopýtat, především epizodka v thajském vězení mi tam příliš neštymovala. Každopádně zůstává faktem, že to byl roztomilý výlet do romantických vod. Ač se etudy a gagy můžou zdát provařené a nijaké, ve finále působí velmi příjemně. 7/10 ()

Rex Mundi odpad!

všetky recenzie používateľa

Ľudia moji, také utrpenie ako pri tomto filme som už dávno neprežila! V prvých piatich minútach by som s ohľadom na nenáročnosť témy dala BJ2 dve hviezdičky, ale veľmi rýchlo ma začali zasahovať negatívne šoky, ktoré sa už do konca nezastavili (a boli len asi 4x za film prerušené naozaj vtipnou hláškou). Len v prvých 20 minútach som mala tú česť počuť niekoľko takých „perál“, že som len neveriacky zízala. Po ďalších 10 minútach som prekonala rekord v počte výkrikov „Ó, bože!“ na film. A to bolo predo mnou ešte ďalších 78 minút... Pri tých najpríšernejších scénach som si myslela, že horšie to už nemôže byť - ale bolo! Nejde len o to, že Bridget je nemožná hlupaňa, čo chodí ako kačica, neustále sa šklebí, robí pravý opak toho, čo si myslí, poserie čo sa dá, správa sa ako mentálne postihnutá puberťáčka a s rozumom v koncoch je preto, že žiadny nemá! Ide o to, že celková úroveň tohto filmu je tak hlboko, že by som musela hrabať v zemi, aby som sa k nej dokázala dostať a pobaviť sa! Do kategórie „po tridsiatke“ mám ešte zopár rokov, ale na tom, že ma niekto degraduje na idiota, čo sa pobaví alebo dokonca zožerie takýto neskutočný blábol, nevidím nič vtipné ani zábavné. Toto pokračovanie celkom slušnej romantickej komédie je skvelou ukážkou, ako to dopadne, keď sa píše scenár pre scenár a navyše ho vymyslí banda neoriginálnych blbcov! Príbeh je v podstate ten istý ako v jednotke, nepriniesol nič nové (až na to, že Bridgetine túžby sa z „nájsť chlapa“ presunú do roviny „dostať chlapa do chomúta“), iba je všetko prehnanejšie, postavy sú hlúpejšie, dobrodružstvá neuveriteľnejšie, jednotlivé udalosti sú polepené tým najlacnejším lepidlom a situácie sú účelové. Jediná trochu šarmantná a vtipná postava je Daniel (Hugh Grant), ale ani on nedokázal zlepšiť celkovú bilanciu. Tých niekoľko fajn fórkov stojí za pol hviezdičky, ale zďaleka nezachráni moje zdesenie. Toto je najhorší film, aký som tento rok videla! (2005) ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (19)

  • Když je Bridget (Renée Zellweger) v Thajsku v moři pod vlivem drog, přichází Daniel (Hugh Grant) s kalhotami mokrými do půli lýtek. Hned v dalším záběru je má však mokré jen kolem kotníků... načež jsou opět mokré až po lýtka. (Mr.Hudson)
  • Úvodní titulky, při nichž Bridget (Renée Zellweger) přistává na padáku a hraje k tomu píseň „Nobody Does It Better“, jsou jasným odkazem na film Agent, který mne miloval (1977), kde James Bond (Roger Moore) stejně přistává na padáku a ústředním hudebním motivem filmu je právě tato píseň. (funhouse)
  • Za každý kilogram, který Renée Zellweger (Bridget) v rámci přípravy na film přibrala, inkasovala v přepočtu 2 miliony Kč. Jen přibíráním si tak přišla na 28 milionů korun. Celý honorář pak činil 429 milionů Kč. (M.B)

Súvisiace novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (viac)

Reklama

Reklama