Reklama

Reklama

Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch

  • Česko Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto pokračovaní Denníka Bridget Jonesovej sa s hlavnou hrdinkou stretávame tam, kde sme sa s ňou rozlúčili. Bridget Jonesová (Renée Zellwegerová) je šťastná a spokojná v náručí svojho vytúženého milenca Marka (Colin Firth). Zatiaľ čo Mark sa snaží byť uznanlivý, tolerantný a ohľaduplný takmer ku všetkým Bridgetiným záchvatom žiarlivosti, samotná Bridget nedokáže a nechce pochopiť, prečo by sa všetky ženy žijúce v Londýne - vrátane novej hrozby, Markovej novej krásnej dlhonohej asistentky - nesnažili Marka odlákať od bacuľatej, trucovitej a nevhodne sa chovajúcej ženy, ktorá navyše neustále obťažuje okolie svojím tvrdením: "Ja predsa nikdy nehovorím nič iné, len pravdu!" Keď sa na scéne objaví „dlhonohé nebezpečenstvo“, Bridgetine ružové obláčiky, na ktorých sa doteraz vznášala, náhle zašednú. Stále častejšie záchvaty sebapodceňovania začnú negatívne vplývať na jej vzťah s Markom. V tom sa však na scéne objaví Bridgetin bývalý šéf, lámač ženských sŕdc Daniel Clever (Hugh Grant)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (457)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

nevidel som síce prvý diel, ktorý všetci nadšene chválili, ale prepokladám, že bol omnoho, OMNOHO lepší, lebo inak by to chválenie bolo nelogické. i napriek tomu, že (pevne verím a dúfam) sa pokračovanie prvému dielu nerovná a nedosahuje jeho kvalít, i tak sa jedná o mierne nadpeirmernú záležitosť v žánri romantických komédií. už len preto, že hlavná hrdinka nie je dokonalá, krásna superkočka, ktorá z akýchsi dôvodov nemá ešte chlapa ale na konci filmu ide pred olrát s dokonalým, superchalanom, ktorý tiež mal podobnú amolu - ale ide o príbeh bacuľatej rozpačitej novinárky a jej nijak fešácky neprezentovaného právnika, ktorý má tiež svoje chyby. film však ponúka okrem zopár inteligentných a vtipných prejavov humoru aj niekoľko totálnych nelogických zvratov v scenári, veľmi podivnú a nahlúplu príhodu v thajskom văzení a tiež pár úplne bežných rutinných romantickokomediálnych fínt, scén a gagov, akých nájdete v romantických komédiách habadej. a aby som rozbor skončil akotak pozitívne - týmto filmom si Hugh Grant (asi osudovo odsúdený na romantické komédie) u mňa vylepšil svoje skóre. ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

........ No, to je otázka do pranice: "co se těm chlapům na té Bridget tak líbí?". V jedničce jsem to ještě chápala, respektive se domýšlela, že přes nějaký to kilo navíc je to holka, která má šťávu, není s ní nuda a umí si udělat srandu sama ze sebe. Tady na mě ale působila jako trapný diblík (nevím, jestli to byl pokyn režie nebo pokus samotné Renée o invenci, ale to cupitáni v mokrých šatech mě přímo fyzicky bolelo), který nejen že neví, co chce, ale ani koho chce a po jejím předešlém kouzle jsem marně pátrala. ()

Reklama

Rex Mundi odpad!

všetky recenzie používateľa

Ľudia moji, také utrpenie ako pri tomto filme som už dávno neprežila! V prvých piatich minútach by som s ohľadom na nenáročnosť témy dala BJ2 dve hviezdičky, ale veľmi rýchlo ma začali zasahovať negatívne šoky, ktoré sa už do konca nezastavili (a boli len asi 4x za film prerušené naozaj vtipnou hláškou). Len v prvých 20 minútach som mala tú česť počuť niekoľko takých „perál“, že som len neveriacky zízala. Po ďalších 10 minútach som prekonala rekord v počte výkrikov „Ó, bože!“ na film. A to bolo predo mnou ešte ďalších 78 minút... Pri tých najpríšernejších scénach som si myslela, že horšie to už nemôže byť - ale bolo! Nejde len o to, že Bridget je nemožná hlupaňa, čo chodí ako kačica, neustále sa šklebí, robí pravý opak toho, čo si myslí, poserie čo sa dá, správa sa ako mentálne postihnutá puberťáčka a s rozumom v koncoch je preto, že žiadny nemá! Ide o to, že celková úroveň tohto filmu je tak hlboko, že by som musela hrabať v zemi, aby som sa k nej dokázala dostať a pobaviť sa! Do kategórie „po tridsiatke“ mám ešte zopár rokov, ale na tom, že ma niekto degraduje na idiota, čo sa pobaví alebo dokonca zožerie takýto neskutočný blábol, nevidím nič vtipné ani zábavné. Toto pokračovanie celkom slušnej romantickej komédie je skvelou ukážkou, ako to dopadne, keď sa píše scenár pre scenár a navyše ho vymyslí banda neoriginálnych blbcov! Príbeh je v podstate ten istý ako v jednotke, nepriniesol nič nové (až na to, že Bridgetine túžby sa z „nájsť chlapa“ presunú do roviny „dostať chlapa do chomúta“), iba je všetko prehnanejšie, postavy sú hlúpejšie, dobrodružstvá neuveriteľnejšie, jednotlivé udalosti sú polepené tým najlacnejším lepidlom a situácie sú účelové. Jediná trochu šarmantná a vtipná postava je Daniel (Hugh Grant), ale ani on nedokázal zlepšiť celkovú bilanciu. Tých niekoľko fajn fórkov stojí za pol hviezdičky, ale zďaleka nezachráni moje zdesenie. Toto je najhorší film, aký som tento rok videla! (2005) ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Narozdíl od jedničky takový nemastný, neslaný film, což má původ už ve slabé knižní předloze Helen Fieldingové. Darcy je ze začátku až nemožně dokonalý, Hugh Grant jako Daniel pořád funguje, nakonec i ta Bridget se až tolik neliší od prvního dílu. Jenže celý příběh (už tak dost hloupý - vlastně jen vaří z oleje a nic podstatného se nedozvíme) je podpořen ještě hloupější a doslovnější reži. ()

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Tady je přece úplně jedno jestli je to reálné, anebo ne. Tady jde o to, že tvůrci pro co největší "cha-cha" scény klidně obětovali i samotnou Bridgitku. Ta postrádá jakýkoliv austenovský vtip a šarm. Podobně naložili i s panem Darcym, z kterého udělali karikaturu na "romantické prince". Kde je ta vnitřní nejistota, kde jsou ty životní otázky a existenciální komično? Proboha, viděla ta Kidronová tu jedničku aspoň z rychlíku? Výsměch! ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Úvodní titulky, při nichž Bridget (Renée Zellweger) přistává na padáku a hraje k tomu píseň „Nobody Does It Better“, jsou jasným odkazem na film Agent, který mne miloval (1977), kde James Bond (Roger Moore) stejně přistává na padáku a ústředním hudebním motivem filmu je právě tato píseň. (funhouse)
  • Za každý kilogram, který Renée Zellweger (Bridget) v rámci přípravy na film přibrala, inkasovala v přepočtu 2 miliony Kč. Jen přibíráním si tak přišla na 28 milionů korun. Celý honorář pak činil 429 milionů Kč. (M.B)

Súvisiace novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené