Reklama

Reklama

Na začiatku všetkého bol výťah. Podmínovaný výťah s psychopatom Howardom Payneom (Dennis Hopper) pripraveným odpáliť nálož, ak nedostane zaplatené požadované výkupné. Našťastie bol v akcii Jack Traven (Keanu Reeves), policajný špecialista na výbušniny, ktorý so svojím priateľom Harrym Templeom (Jeff Daniels) všetkých rukojemníkov zachráni skôr, ako vydierač svoju hrozbu splnil. Jack dostane medailu, Harry, ktorý bol zranený, paličku a pekné tiché miesto v kancelárii a psychopat Payne zase získa motiváciu k ďalšiemu, oveľa lepšiemu nebezpečnému činu. Umiestni bombu na podvozok mestského autobusu a nastaví rozbušku tak, že exploduje v okamihu, keď ručička tachometru klesne pod sto kilometrov za hodinu. Všetko oznámi Jackovi, ktorému sa chce pomstiť za predchádzajúcu zmarenú akciu. Jack dohoní autobus na diaľnici a po dramatickom pokuse o dorozumenie sa mu podarí do idúceho autobusu naskočiť. Varuje šoféra, aby nespomaľoval, ale potom príde v autobuse k potýčke, pretože jeden z cestujúcich vytiahne pištoľ v presvedčení, že Jack ide po ňom. Pri pokuse o jeho odzbrojenie dôjde k výstrelu, ktorý poraní vodiča. Riadenia sa, našťastie, ujme sympatická Annie Porterová (Sandra Bullocková), cestujúca autobusom len preto, že jej zobrali vodičský preukaz za... Za vysokú rýchlosť. Terorista starostlivo sleduje dianie okolo autobusu a prst má na spúšti, Jack urputne premýšľa, ako bombu zneškodniť a Annie šoféruje. Otázka znie, kto z nich povolí ako prvý... (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

Narcis

Narcis (hodnotenie, recenzie)

Nevím jak vy, ale já miluju původní dabingovou HBO verzi, kde Jacka daboval Jiří Schwarz - kdyby někdo chtěl, tak to můžu nějak předat - pište do pošty. 

Uživateľ Narcis zmazal svoj príspevok.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnotenie, recenzie)

Je naozaj malo akcnych filmov, ktore sa mi pacili v detstve a pacia sa mi aj teraz rovnako. SPEED je jednym z nich. Nedavno to davali na Prima Cool a musim priznat, ze sa mi na film pozeralo rovnako dobre ako pred rokmi.

Uživateľ m.a.t.o. zmazal svoj príspevok.

Narcis

Narcis (hodnotenie, recenzie)

Ten film se opravdu da videt mockrat ... sleduju ho min. 4x do roka ...

lopja

lopja (hodnotenie, recenzie)

Jedna sa o jeden z najlepsich filmov K. Reevesa a S. Bullock. Tento film mal vynikajuci scenar tak ze divak ma pocit ze vsetko je realne a vsetko sa tak naozaj moze stat. Ma pocit ze scenarista je dokonaly zlozinec ked dokazal nieco take realne napisat. Film Vasneustale drzi v nap䴩 tak ze ani na okamih nechcete pozriet nieco ine pretoze cakate ako to skonci. Velmi dobry namet velmi dobre spracovanie a samozrejme efekty a hudba ktora ako k tomuto filmu bola priam predurcena. Velke podakovanie reziserovy Jan de Bont za vynikajuci akcny film.

lekr

lekr (hodnotenie, recenzie)

Výtečný akční film!!! Dobrý zápletak, dobrá kamera a hlavně nepřestávající akce a zábava....druhý nejlepší Keanův film hned po Matrixu!!!

tequilla

tequilla (hodnotenie, recenzie)

Typický Blockbuster 90. let. Nadupaný jako svině, že jsem ani nevěděl jak to skončí.

Tenry

Tenry (hodnotenie, recenzie)

Velmi napinavý film s skvělým obsazením herců.Do konce nevíte jak to zkončí.

Showman

Showman (hodnotenie, recenzie)

Nejlepší crazy komedie všech dob. Skákající autobusy, kočárky s plechovkami, hrdina svíjející se na střeše metra a spousta debilních dialogů mezi cestujícími. Řehtal jsem se po celou stopáž. Jednoznačně za pět.

Súvisiace novinky

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

15.12.2023

Zatímco jiní v jeho věku řeší nejšetrnější pleny, Ridley Scott si ke svým sedmaosmdesátým narozeninám nadělí další režijní počin. Tahle legenda se totiž rozhodla, že nepoleví v každoročním nadělování… (viac)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (viac)

Reklama

Reklama