Reklama

Reklama

Hitler: Vzostup zla

(TV film)
  • Česko Hitler: Vzestup zla (viac)
Trailer

Tento film z kanadské televizní produkce se snaží o rekonstrukci mládí, studia a vzestupu diktátora Adolfa Hitlera, který vstoupil do dějin tím, že rozpoutal 2. světovou válku a díky jehož plánům "konečného řešení" se mu podařilo zabít miliony židů. Film zachycuje i jeho nejbližší spolupracovníky Rudolfa Hesse, Ernsta Röhma, ale i jeho neteř Geli nebo seznámení s družkou Evou Braunovou. Film se natáčel z velké části v Česku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (360)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Hitlerov život od dectva až po to, ako sa dostal k moci v Nemecku, zobrazený v 3 hodinách. V tomto filme sa zodpovedajú takmer všetky otázky ako napr, čím chcel byť ako malý, prečo nemal rád židov, za čo si zaslúžil železný kríž v I. svetovej vojne a hlavne to, ako sa postupne dostával k moci. Za vlastizradu išiel do väzenia kde napísal svoje pamäti a teda známu knihu MAIN KAMPF, v ktorej vysvetľuje svoje prejavy antisemitizmu a tiež nadradenosť nemeckej rasy Každý určite pozná Adolfa Hitelra, len v krátkosti pripomeniem že bol skvelý rečník, vedel si získať dav, bol to človek, ktorý bojoval za nemecky národ a ten ho za to miloval. Veľmi dôležité bolo, že so svojou politickou stranou NSDAP si získal robotnícky ľud, pretože robotníkov bolo vtedy v Nemecku najviac a keď zomrel prezident Haidenburg, dostal sa k moci a mohol neobmedzene vládnuť v novej nemeckej ríši. Toto všetko a ešte mnoho viac nájdete v tomto filme, všetko je to detailne zobrazené v tomto diele, ktorý určite treba vidieť. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To najhoršie, čo môžeme robiť, je nerobiť nič.“ V prvom rade sa musíte zmieriť s tým, že niekto ako Adolf Hitler má film. Dokument samozrejme beriem, to je dôležité, pretože nesmieme zabúdať na šialených netvorov. Potiaľto všetko OK. Lenže niekto múdry zrazu dostal nápad urobiť z Hitlera hrdinu hraného filmu. A s tým mám etický problém. Že to má 177 minút, to je jedna vec. To, že Robert Carlyle (inak expert na pošukov - Trainspotting, Pláž) ide prekvapivo na pol plynu a jeho stvárnenie Adolfa Hitlera je miestami až matné, to je druhá vec. Petrovia Stormare a O ´Toole, plus Liev Schreiber, sú oveľa lepší a zaujímavejší. Hoci film v druhej polovičke konečne aspoň trocha chytí tempo, na mňa vôbec nefungoval a vlastne som bol dosť znechutený. Obsadiť Hitlera do titulnej úlohy a hodiť milióny zavraždených civilov na to, že sa mu ako malému vysmiali za primitívne obrazy, sa mi zdá ozaj troška zľahčujúce a povrchné. Alebo mi niečo ušlo? 50 % ()

Reklama

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Dejme tomu - a v tuhle chvíli na to přistupuji a budu tomu věřit - že takhle to s Hitlerem do chvíle, než už naplno řádil a likvidoval, skutečně bylo. Z bezvýznamného chcípáčka se stalo monstrum, před kterým se všichni třásli a může se to zdát neuvěřitelné a absurdní, ale stalo se to, není to sci-fi, přestože u filmu nepřestávám kroutit hlavou a říkám si , že to přeci nemohla být pravda, i pokud jde o lidskou naivitu a lehkomyslnost. Robert Carlyle je mimořádně přesvědčivý, ráda bych řekla, že je to skvělý film, pokud jde o podání jistě, ale jinak......otřesné. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Velice povedený TV film ve kterém divák sleduje jak se Hitler dostává k moci od proslovů v hospodách až k přebírání moci nad Německem. Film slouží velice dobře jako doplňení znalostí o Adolfu Hitlerovi, jelikož se film nezabývá tím jak masakroval židy za 2. sv. války ale dozvíte se jaká byla jeho cesta k moci. Navíc ve filmu exceluje Robert Carlyle, který Hitlera zvládl na výbornou. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

S kanadskou produkciou nemám dobré skúsenosti, takže som ku tomuto filmu pristupoval opatrne. Musím však konštatovať, že sa jedná o celkom pozerateľnú vec. Historický snímok, ktorý mapuje vzostup Adolfa Hitlera na politické výslnie. Hrozné činy, ktoré potom z toho vyplynuli už nerieši. Robert Carlyle sa v titulnej úlohe nestratil. Miestami bol hodne presvedčivý. *** ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (21)

  • Po neúspešnom prijatí na umeleckú školu vo Viedni, sa Hitler venoval maľovaniu pohľadníc, ktoré potom predával na ulici. (vander19)
  • Adolf Hitler bol vegetarián a zďaleka sa vyhýbal alkoholu. Aj to bol jeden z následkov tyranií, ktoré na ňom prejavoval otec počas jeho detstva, keď si pod vplyvom alkoholu vybíjal zlosť práve na malom Adolfovi. (vander19)
  • Původně měli producenti v záměru ukázat Hitlera z té lepší stránky, ale po protestech ze strany Židovských skupin bylo od nápadu upuštěno. (hellstruck)

Reklama

Reklama