Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (10)

V ako vendeta

V ako vendeta (2005)

Tento film som veľmi dlho obchádzal ale našťastie mi raz prišiel pod ruku a ja som si ho pozrel. Už od začiatku to vyzeralo veľmi dobre. Upútali a zatiahli ma do deja už prvé tiene a toto ma nepustilo až kým film neskončil. Zaujímavé, trochu abstraktné ale nie nereálne a dokonca teraz ma aj efekty zaujali. Nie ako u iných filmov kde vybuchne auto ktoré jednoducho vybuchlo. Tu vybuchne budova...ale nieje to obyčajný výbuch..V zvolil veľmi krásny doprovod a všetko čo povedal som hltal ako slovo Božie.

Revízori

Revízori (2003)

"Koleje? Co jsou to koleje?" Akčná kamera vám nedovolí si ani vyšpárať šušne, bleskový strih hlavne na psychológii nečakane celú situáciu podáva nednesene - "Kontrolovala jsem ho, jestli má lístek a byl tak šaramantní, tak hezký, tak mile se na mně usmál že jsem se tomu docela doslova podivila že že že se usmívá na revizora. Nejspíš ve mně neviděl revizorku ale opravdovskou ženskou"-"...něco bych potřeboval..."-"...nevím co ode mně čekáte těch kokotů tady!..."-"...dva měsíce jsem nešukal..."-"...a co znamená tamto "Cizím vstup zakázán!"?..."-"Proč sis znova zapoměl legitku?! Pověz!" - ...skoro som sa vžil do role psychiatra :-D... "No, no-no-no-no.......tohle je poslední vlak, ne?""Jó, poslední, kterej veze pasažéry....za náma jede ještě půlnoční Expres.....Problém je jen v tom, že Půlnoční Expres stanice projíždí, nestaví."

Interstate

Interstate (2002)

Záhadné doručenie balíčka sa v sprievode istého spoločníka mení na zaujímavú cestu poznania zmyslu života...a navyše to nieje nudná dvojhodinovka, ale humorne podaný súbor myšlienok odhaľujúcich zmysel cesty....poznanie seba samého...a logiky života...idelistické riešenie problémov, tak ako by to malo fungovať...ale nie vždy je to tak. ...jednoduchá kartová hádanka...bezdomovec ktorý bude pracovať za jedlo...samozrejme kým nepríde príležitosť...mesto bez drog s drogami...gulečníková guľa predpovedajúca budúcnosť...záchrana životnej lásky z väzenia...prostitútka, ktorá sa za prostitútku nepovažuje...rozhodne zaujímavé momenty, ktoré by som nečakal ani v svojich najbujnejších snoch.

Schindlerov zoznam

Schindlerov zoznam (1993)

Niesom žiadna padavka. Pri pozeraní filmu sa len tak nerozplačem. Zatiaľ sa mi to podarilo iba pri dvoch a tento bol prvý. Dokonca aj teraz sa mi tisnú slzy do očí pri spomienke na najsilnejšiu scénu filmu - darovanie prsteňa Schindlerovi...držal som sa až kým mu nespadol na zem...v tom som sa rozreval ako malé decko....ani neviem prečo...ale aj tak...celý dej filmu je pútavý a Schindler sa prejavuje ako dobrý obchdník, ktorému ale ide iba o biznis a o to, aby čo najviac zarobil...až kým zistí, že židia jeho továreň považujú za ostrov záchrany.

Skurvená noc

Skurvená noc (2003)

Výborne spracovaný thriller - už v začiatku ma upútal okamihom záhadného spadnutia tela niekoho na čelné sklo auta. Vynára sa množstvo otázok...ktoré sú nakoniec zmazané inou scénou ponúkajúcou daľšiu porciu otázok...počas noci sa odohráva začarovaný kruh prepletených osudov niekoľkých ľudí a ich náhodných stretnutí rozkvitajúcich do poriadne "skurvenej noci".

Sexuálny škandál na škole

Sexuálny škandál na škole (2006)

je to akoby som sa pozeral na životný príbeh. Je to akoby sa to naozaj stalo. Herci hrajú tak realisticky, akoby ich ani netočila kamera. Herecké výkony Judi Dench, Cate Blanchett a Andrew Simpsona sú také prirodzené, že by som to ani nenazval hereckými výkonmi. Hudobný doprovod znejúci počas celého filmu dokonale zapadá do deja. Barbarine vnútorné monológy sú také duchaplné, že si ich púšťam stále dokola. Film má len jednu chybu...na konci filmu, keď sa Sheeba vracia k Richardovi a Barbara si kúpi nový denník, vo chvíli keď ho vybaľuje, má na popolníku zapálenú cigaretu, v daľšom zábere si cigaretu zapaľuje (tú istú alebo druhú?).

Hitler: Vzostup zla

Hitler: Vzostup zla (2003)

Filmy o Hitlerovi si rád pozriem, pretože tento človek ma už dlhšiu dobu fascinuje svojimi presvedčovacími metódami a schopnosťami. Film celkom trefne zobrazuje Hitlerovú cestu k moci...fascinujúce dialógy a herecký výkon Roberta Carlylea zaraďujú tento film medzi moje najobľúbenejšie...

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Milujem filmy, ktoré sú točené retrospektívne, alebo sú jednotlivé pasáže chronologicky rozhádzané. Zložitá zápletka je pod ťarchou nelogicnej následnosti pasáží ešte nepochopiteľnejšia a musel som sa veľmi sústrediť, aby som si to poskladal tak ako to má byť. Niektoré veci som nechápal, až kým neprišla istá pasáž a nezapadla do ostatných ako skladačka...ako keď skladáte puzzle...a v tom som pochopil prečo sa odohralo to a tamto a vyšli na povrch daľšie záhady, ktoré som pochopil zas o niečo neskôr. Na konci som ale nechápal skoro nič a pri záverečnej scéne som si to musel zase poskladať ako to zhruba bolo.

Memento

Memento (2000)

Nezabudnuteľný film...jeden z mojich obľúbených - chronologický mišung...na pochopenie troška náročný ale keď sa človek sústredí...dá sa všeličo pochytiť....