Reklama

Reklama

Hodiny

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ella má všetko. Je vychádzajúca hviezda interiérového dizajnu, žije v úžasnom dome a je vydatá za milujúceho manžela. Je však spoločenským vyvrheľom, lebo nechce mať deti. A nikto, ani jej rodina, priatelia ani spoločnosť to nechcú tolerovať, napriek tomu, že trvá na tom, že je šťastná. Ako tlak na ňu stúpa, Ella sa dozvie o klinických testoch, kde sa na jej problém pozerajú ako na problém s plodnosťou. Ide o chemickú nerovnováhu, ktorá sa dá liečiť novo vyvinutými syntetickými hormónmi a kognitívnou behaviorálnou terapiou. Rozhodne sa prihlásiť a na jej prekvapenie liečba začne zaberať. Vedľajšie účinky z nej však robia čoraz viac paranoidnú a násilnú osobu. Ella konečne chce mať deti... ale za akú cenu? (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (36)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Ella je tlačena svým okolím do mateřství tak dlouho, až se rozhodne do toho praštit. Sice to vypadá, že děti nechce, ale věc je daleko vážnější, jelikož je mít nemůže. To by mohla napravit speciální hormonální léčba, která má ale vedlejší účinky. Ella to však zjistí až příliš pozdě. Komorní drama se zvrtne, když Ella zahájí léčbu a podívá se na karty odhalující její skryté noční můry. Nu a pak už je to jedno velké halucinogenní psycho. Škoda, že chyběla větší odvaha jít až na dřeň, a tak nezbývá si jen představovat, co by s tím dokázal udělat takový D. Cronenberg (případně jeho syn). Úplný průšvih to není a za střeva ven, akci s hodinami a závěr jednu * ke dvěma přidám. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Mimózna hovadina, ktorí nepoteší chlapov, čo nemajú radi ostré predmety na vtákovi, lebo aj takej chvíľky sa tu dožijeme. Ale všetko len tak naznačene, s veľkým strachom ukázať niečo viac, pritom žáner má byť horor. Celý film je postavený na tom, že hlavná postava už nevie, čo je skutočné a čo nie. No a potom je tu ešte nejaké sociálne posolstvo, ako hnusná spoločnosť núti mať ženy. Pritom v reáli ich až tak "núti", že všade v západnom civilizačnom okruhu je mimoriadny pokles pôrodnosti. Samozrejme, len v rámci pôvodného obyvateľstva. ()

Reklama

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Tvorcov musím pochváliť za moderný a veľmi súčasný námet. Nielen spomínaný tlak na bezdetné ženy po tridsiatke, ale do filmu dostali aj strach z pôrodu, hormonálnu liečbu či vedľajšie účinky liekov. Témy, ktoré sa v hororoch skoro vôbec nevyskytujú a tým pádom majú plusový bod za originalitu. Film nie je až tak hororom ako skôr psychologickou drámou o žene, ktorá sa vplyvom okolia chce zmeniť na „prirodzenejšiu“, aby viac zapadla do spoločnosti a pritom má zadusiť svoje vlastné ja. Film sa pozerá do hlavy obete, no nedosahuje hĺbky filmov ako Men či Antikrist. Snaha je citeľná, no trebalo ešte viac pritlačiť. Najväčším problémom tohto hororu je, že je vlastne málo hororový. Vysoká creepy žena fungovala veľmi dobre, len škoda, že na plátne jej bolo ako šafránu. Pokiaľ by tvorcovia pridali viac hororu, drzosti a hlavne odvahy, mohlo ísť o intenzívnejší zážitok. Napr. námet s hojdajúcim dieťaťom na pupočnej šnúre sa vydaril, len ho vôbec nevyužili a pritom mohol skončiť až na úrovni „Cronenberg“. Clock je typickým príkladom súčasného filmového hororu s aktuálnou témou. Tvorcov musím na jednu stranu pochváliť za námet slúžiaci ako zrkadlo časti našej spoločnosti a na druhú stranu kritizovať, že hororu sme veľa nedostali. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době hodně odlišný žánrový snímek, než je v dnešní době zvykem. Clock sází all-in na celkem neobvyklý nápad, kdy žena, která ve 38 letech nechce děti, jde do experimentálního programu, jenž má zajistit, že je chtít bude. Ovšem přístup samotný je celkem zvláštní a mírně se zvrtne. Debut neznámé Alexis Jacknow má precizní vizuální stránku, jejíž prostředí i záběry působí áčkově a na takový "zapadlý" film poměrně vysokorozpočtově, dále šikovnou hlavní herečku a hlavně už zmíněný skvělý motiv, který dodává hutnou, paranoidní a emotivní atmosféru. Občas se povede (v rámci možností) i nějaký jump-scare, ale je pravda, že do hororového žánru film příliš nezabrušuje a soustředí se spíše na hrátky s divákem a dramaticko/paranoidní linii hlavní postavy. Kdyby byl závěr trochu jasnější, byl bych asi spokojenější, ale i tak není nový Clock určitě k zahození a stojí za to udělat si na něj vlastní názor. Uspokojující průměr. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Ženská chce mít děcko, ale pořád se jí to nedaří všeci ji s tím otravují kdy ho bude mít a ji to štve. Tak se přihlásí do nějaké instituce  co by ji s tím mohla pomoci tak dostane léky a implantát a začne jí z toho hrabat. Průměrný film s dobrým námětem, ale špatným zpracováním většinou vidíme jen halucinace a konec se nepodařil úplně jelikož poté co si vytáhne implantát z ní tečou litry krve a ona dokáže ještě i řídit a pak skočí ze skály a přežije to cože? . 40 procent Trošku podobná alternativa kdyby někdo chtěl Intimní tajemství (2007) ()

Reklama

Reklama