Reklama

Reklama

Tarzan

  • Česko Tarzan (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický lord Jack Clayton (Paul Geoffrey) a jeho tehotná žena Alice (Cheryl Campbell) sa po tragickom stroskotaní lode zachránia na neobývanom pobreží Afriky. Postavia si núdzové prístrešie a čakajú na príležitosť zachrániť sa. Krátko po tom, ako sa im narodí syn, však obaja zahynú. Osirelé dieťa objavia opice a jedna zo samíc, ktorá práve prišla o svoje mláďa, sa chlapca ujme a vychová ho ako opicu. Spočiatku odstrkované „holé mláďa“ sa ako dospelé stane vodcom opíc. A práve v tejto funkcii sa jedného dňa stretne s človekom - belgickým kapitánom Philippem D´Arnotom (Ian Holm), ktorý je v Afrike na vedeckej expedícii, a ktorého Tarzan (Christopher Lambert) zachráni pred nepriateľskými domorodcami. Kapitán ho naučí hovoriť, a keď podľa dôkazov a dokladov, nájdených v opustenej chatrči pochopí, že jeho tajomný záchranca je v skutočnosti anglickým aristokratom a dedičom značného rodinného majetku, presvedčí ho, aby s ním odišiel do Anglicka. Tarzan je predstavený anglickej smotánke ako John Clayton a na svojom panstve sa stretne nielen so svojím starým otcom (Ralph Richardson), ale aj s jeho americkou chovanicou Jane Porterovou (Andie MacDowell), do ktorej sa zamiluje. Napriek tomu, že ona jeho cit opätuje, John sa necíti v prostredí zviazanom prísnymi pravidlami, spoločenskými zvykmi a upätou morálkou dobre. Zlomovým momentom sa stane stretnutie so zajatým opičiakom, ktorý bol členom jeho tlupy. John Clayton sa opäť stáva Tarzanom, túžiacim po jedinom - voľnosti a návrate do hlbín africkej džungle... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (226)

manonfire 

všetky recenzie používateľa

Udělat z naprosto nereálného a v podstatě neskutečně pitomého námětu, jako je Tarzan(chlapec vychován gorilami..)......tak nádherný film s tak reálným pozitivním dopadem na lidskou duši...nenapadá mě nic srovnatelného. Nedá se zapomenout na dědečkovo "Nikdy neprodávej rodnou půdu." Rovněž na Tarzanův pláč pro otce za otěžemi spřežení. Jeho hrůzu z exponátů v muzeu. Zvířecí a přesto nežné dvoření se Jane. Ani na Holmova distinguovaného Belgičana či poslední svezení se starého pána na podnosu. Nádhera, která činí z ostatních zpracování frašku. 90% ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Není vlastně co proti tomu namítat. Všechno je podřízeno natočit poctu staré původní verzi. Práce se zvířaty parádní, polovina filmu prakticky bez dialogů (lidské řeči). Povedlo se zachytit ducha knížky, myslím. Jediný problém je, že mne Tarzan nikdy moc neoslovil. Tak dávám 70%, pro fanoušky určitě o 20% přidat. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $45,858,563Tržby Celosvetovo $60,500,000║ Môj prvý kino zážitok.... a s tým sú aj späté moc pekné spomienky a samozrejme aj vtedy bujne sny(zo strachu z opíc) vďaka tomu bývali, veď som mal vtedy okolo 4-5rokov ale stálo to za to. /videl v kine: 75%/ ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Životná rola pre Christophera Lamberta,ktorý stelesnil túto postavu dosť realisticky a mrazivo,debut pre peknú a mladú Andie MacDowell,ktorú ešte pár kvalitných úloh čakalo...,Bilbo z Pána Prsteňov,čiže Ian Holm dopĺňa Johna Claytona,ktorému pomáha v nesnázich,je ešte pár hercov,ktorí sú mi známi. Chcem spomenúť špičkový štáb,ktorý na tomto projekte s dlhým názvom,ktorý skrátim len na Tarzan pracovalo: Režisér Hudson sa pred tromi rokmi blysol oscarovým filmom Chariots of Fire so štyrmi oscarmi na konte,a tak nadviaže týmto projektom s naturalistickou réžiou,kameraman Alcott,dvorný Kubrickov spolupracovník,strihačka Anne V. Coates má oscara za strih eposu Lawrence of Arabia,výprava a kostýmy ten istý príklad pracovníkov,ktorí sú majstrami vo svojom obore.A taktiež scenár Roberta Townea,ktorý exceloval za Chinatown... Najviac ma upútala prvá polovica snímku v džungli,kde si malého chlapca prisvojili opice,ktoré ho vychovali,potom keď prichádza do Anglicka, tak snímok ponúka pár kvalitných pasáži,ale ide na polovičný výkon,tam sa ho dotýkajú výčitky,ktoré ho postupne doženú k návratu.Povedal by som,že režisér,herci a štáb dali do toho maximum,a tak nakrútili hádam najvernejšiu adaptáciu Tarzana Edgara Ricea Burroughsa s pár hluchými miestami,ktoré v konečnom celku neprinášajú nič extra rušivé.Som zvedavý na nový počin režiséra Davida Yatesa,ktorý tento príbeh bude chcieť prerozprávať,a tak uvidím,ako sa s tým popasuje? ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Na tohle mám vzpomínky z dětství, takže hodnocení může být z mé strany trochu zkreslený, ale tohle je pro mě top Tarzan, kterej byl natočenej. Ch. Lambert a jeho zamračenej pohled, patřičná dávka citovýho nátlaku na diváka, napětí, to všechno tam tenkrát bylo a bylo to super. Tohle nostalgický kouzlo to pro mě nikdy neztratí, i když z dnešního pohledu to může působit třeba úsměvně. Až se divím, že jsem to tady neměl ohodnocený. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (14)

  • Průměrná délka záběru = 6 vteřin. (HellFire)
  • Představitel mladého Tarzana měl oči modré, kdežto Christopher Lambert, který ztvárnil starší verzi postavy, má oči světle zelené. (skinny)
  • Pro Christophera Lamberta to byla první role, ve které mluvil anglicky. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

19.06.2020

Ve věku 88 let zemřel britský herec Sir Ian Holm. Diváci jej znají asi nejlépe jako představitele Bilba Pytlíka z fantasy ságy Pán prstenů. Slavný herec se ovšem objevil i ve filmech jako Vetřelec,… (viac)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (viac)

Reklama

Reklama