Reklama

Reklama

Vládca temnôt

  • Česko Vládce temnot (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiálny text distribútora)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (287)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Postupne doplňujem filmografiu Carpentera a v tomto prípade som siahol po veľmi vydarenom kúsku. Zažívať šoky pri ľakačkách u starých filmoch je skor pre mňa raritou, 80-roky sú z hľadiska módy extrém a na postavách v hororoch sa skôr zabávam. O to je tento horor hodnotnejší. Scenár neponúka iba ďalší jednoduchý príchod pána temnôt, snaží sa ho spojiť aj s vedou, toto spojenie vedy a náboženstva je ukázané na všade prítomných vedeckých prístrojoch v kostole. Škoda, že si tu musel upevňovať svoje ego Alice Cooper, podobne ako Marilyn Manson v Lost Highway. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Spojenie najnovšej vedy a okultizmu pôsobí sviežo a nevyvoláva (v rámci zábavného žánru) úsmev ani dnes. Problémom je posledná tretina snímku, v ktorej sa všetko napätie a očakávania vytratia v nenápaditej sérii súbojov "nakazených" s tými ešte "nenakazenými" a namiesto narastajúcej nervozity sa dostavuje skoro až nuda. Záver síce celkový dojem z veľkej časti napraví, ale už to žiaľ nie je úplne ono. ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

John Carpenter je majster v navodeni temnej atmosfery, ktora je spolu z jeho hudbou nezamenitelna. Temna predtucha, zlovestna zahada, ktora sa pomaly dostava napovrch, podobnym sposobom, ako vo fantastickom Thing. Snimok ktory po celu svoju stopaz nepolavi vo svojej temnote a pochmurnosti a skvelo vyvrcholi v zavere, ktory vo vas zanecha neprijemny mrazivy pocit. Skoda malicko viaznuceho deja v strednej casti filmu, ktory je rozvijany casto len pomocou doslovnych dialogov. Inak vsak bezchybny horor, s naozaj hustou atmosferou. (8.8/10) ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Tak som sa konečne dopracoval k poslednému "jazdcovi" Apokalyptickej Trilógie a musím povedať, Carpenter opäť nesklamal. Zakaždým dokáže udržať tú správnu hranicu medzi brutálnymi mordami a mysterióznou časťou, kde napätiu miestny Dj Alice Cooper vyhlásil non-stop hororovú párty bez záverečnej. Pripravte sa, vážení, pretože Satan prichádza! A je naozaj nepodstatné v koľkých časových rovinách mu jeho cesty skríži spojenecká ruka náboženstva a vedy.. on si už svoju cestu nájde. Skôr či neskôr. ()

mcb 

všetky recenzie používateľa

Na hororu, kde je nejznepokojivější záběr natočen amatérskou ruční kamerou, je přece jen něco špatně. I když je Carpenter mistr ve svém oboru, Vládce temnot je jen sbírkou jeho okázalých postupů, zde navíc naroubovaný na béčkovou satanskou zápletku, která nepřekvapí. Pro mě osobně jen ukrutně natahované povídání o příchodu něčeho velkého, co nakonec jenom projde kolem. Navíc s nulovou hladinou strachu. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama