Reklama

Reklama

Vládca temnôt

  • Česko Vládce temnot (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiálny text distribútora)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (287)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý horor od Johna Carpentera. Má dosť dobrý príbeh o skupine študentov, odborníkov z rôznych oblastí, ktorých profesor pozve na študijný víkend a majú za úlohu preskúmať nádobu so zvláštnou tekutinou, ktorá sa nachádza v tajnom podzemí pod kostolom uprostred mesta. Ale nanešťastie čoskoro zisťujú, že miestny farár má skutočne pravdu a chystá sa príchod samotného satana a tak musia nielen čeliť mnohým problémom, ale hlavne sa to pokúsiť zastaviť. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať aj o niečo lepšie. Táto zápletka pôsobí na prvý pohľad výborne a ponúka veľký potenciál, no ten sa podarilo využiť len čiastočne. Hlavne je to celé také komorné, ohľadom samotného satana málo nápadité a dosť béčkové, takže celý čas sa ma držal silný pocit nedôveryhodnosti a navyše film sa výraznejšie rozbehne prakticky až v poslednej tretine. Ale inak mi to až prekvapivo sadlo a môže za to hlavne tá perfektná atmosféra, ktorá aj z obyčajného dialógu medzi dvomi postavami urobí niečo výnimočné a vďaka nej z filmu neustále cítiť silnú dôležitost situácie. A tak aj v tomto prevedení ma to bavilo od začiatku až do konca a pár scén sa aj samo o sebe dosť vydarilo, hlavne záverečná fáza. Spokojný som aj po hororovej stránke, síce napätie som vôbec nepocítil a jednotlivé hororové scény tiež nie sú až tak zaujímavé, ale všetko to bez problémov vynahradzuje práve tá atmosféra a poteší aj pár slušných prvkov, či už masky alebo rôzne satanove prejavy. Herecké obsadenie je na tom dobre, poteší Donald Pleasence v úlohe farára, ale celkovo mi to zloženie postáv sadlo, jednoducho skupina sympatických mladíkov. Réžia a technická stránka sú výborné, z filmu celý čas cítiť Carpenterov štýl, má tu množstvo svojich trademarkov a chválim ho hlavne za tú vynikajúcu atmosféru. A veľkú pochvalu si zaslúži aj hudba, pričom poteší, že hrá takmer stále. Takže Vládca temnôt síce u mňa nie je žánrová klasika, ktorú by som si chcel pozrieť viackrát, za čo môže hlavne ten priemernejší scenár, ale inak som dosť spokojný, Carpenter je kvalitný žánrový režisér a film povýšil o úroveň vyššie. 72% ()

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně jedna z nejlepších Carpenterovek (hned v závěsu za Šílenstvím a za Věcí), super soundtrack, skvělá scéna s broukama a hlavně parádní poslední půlhodina...dosavadní hodina je tak Carpenterova tradiční pozvolná gradace, bez které by závěr pak neměl takové grády...stejně jako u Halloweenu. I když ne nejlepší, tak s postupem času asi moje nejoblíbenější. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tak po letech musím jednu hvězdu přihodit. Tenhle horror je lepší, než jsem si pamatoval. Napětí drží po celou dobu Carpenterova úžasná hudba (byť je podobná Halloweenu, Věci i Mlze), obraz snímá kamera s výtvarným citem pro kompozici. Masky a efekty jsou na velmi dobré úrovni, i když špičkových efektů z Věci nedosahují. Očekával jsem nějaké to chapadélko, kusadla a mlhu, ale někdy méně znamená více. Nakonec příchod pana Temného je v náznaku a ponechán na fantazii diváka. Rozhodně lepší než rohatý bubák, že... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Okultné horrory sú snímky, ktoré vychádzajú z kresťanskej mytológie. Zaoberajú sa prenikaním mystických pekelných síl do našeho reálneho sveta. Vykresľujú nebezpečnú nadprirodzenú moc bezbožnej temnoty. Často krát samotného Satana. Ja osobne mám tento horrorový subžáner hodne rád. Taktiež sa mi páči filmová tvorba a komponovaná hudba Johna Carpentera. Aj keď ho momentálne nemám v desiatke najobľúbenejších režisérov, i tak má môj plný rešpekt. Takže kombinácia Carpenter a okultný horror mi urobila radosť. **** ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Takhle jsem se nebál už dlouho. Scénář není žádný precizně vysoustružený zázrak, ale Carpenterova režie spolu s kamerou a až bolestivě se opakujícím hudebním motivem vytvářejí jedinečně dusnou atmosféru, jakou u současných hororů nenajdete. Na Carpenterovy jiné majstrštyky - Halloween a Věc - sice Vládce temnot nemá, ale i tak je to skvělý horor! **** 1/2 ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)

Reklama

Reklama