Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Niektoré pravdy konečne vyjdú najavo a zdá sa, že Juliettin osud je spečatený. (Apple TV+)

Recenzie (20)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vynikající závěrečná epizoda s potenciálem pořádně namotivovat ke zhlédnutí další série. Závěr se více než povedl a vnesl spoustu otázek a možných vysvětlení toho, o co tady vlastně kurva jde. Záhada lepicích pásek a obleku byla více než průhledná již pěkných pár epizod. I přes jistou předvídatelnost děje se však tvůrcům skvěle daří pracovat s atmosférou a napětím.  [83 %] ()

LaaN93 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚠️ Spoiler ⚠️ Juliette sa stala prvou osobou v histórii Sila, ktorá neupratovala zvonku. Juliette na znak protestu odhodila látku pred obrazovku a obyvatelia vnútri boli šokovaní, keď to videli. ⚪️ Martha nikdy nedokázala pochopiť, prečo ľudia z IT oddelenia používali také vyhrievacie pásky nižšej kvality. Až donedávna ju nenapadlo, že to pravdepodobne robili naschvál, pretože chceli, aby ľudia, ktorí odchádzali, zomreli. Martha požiadala Carlu, ktorá pracuje v divízii zásobovania, aby použila tepelnú pásku, ktorú malo mechanické oddelenie, a nie tie, ktoré im poskytlo IT, a Carla s tým súhlasila. Táto tepelná páska sa stala rozdielom medzi životom a smrťou. Bernard a Sims očakávali, že rovnako ako ostatní, aj Juliette zomrie po niekoľkých krokoch, no boli prekvapení, keď sa tak nestalo. Juliette videla pásku pripevnenú na jej zápästí a vtedy si uvedomila, že Marthine špekulácie boli správne a že to bola páska, ktorá spôsobila, že toxický vzduch prenikol dovnútra obleku a nakoniec zabil ľudí. ⚪️ Bernard si uvedomil, že sú na pokraji vzbury, a tak opustil scénu a vošiel do serverovne. Dvere otvoril pomocou kľúča pripevneného k tomu istému krúžku, na ktorom bolo napísané číslo 18. Domnievam sa, že keď Bernard vošiel do serverovne v takom zhone, pravdepodobne preto, že chcel svojim náprotivkom v iných silách oznámiť, že z ich priestorov úspešne utiekla žena. Bernard vedel, že musí byť pripravený na nevyhnutné, pretože existuje pravdepodobnosť, že ľudia spoznajú, že celý ich život nie je ničím iným ako štátom podporovaným klamstvom, a vedel, že odhalenie nedopadne dobre. ⚪️ V sezóne 2, sa dozvieme, čo sa stalo Juliette a či sa jej podarilo získať nejakú pomoc alebo nie. Verím, že Juliette sa opäť vráti na Silo 18 a prezradí ostatným, ako ich celé roky oblboval štát. Celý ich život bol veľkým klamstvom a Juliette, keď vedela, ako nainštalovali kamery v každej štvrti, si uvedomila, že rebeli za celé tie roky nikdy nemali šancu, pretože režim o nich vedel každý detail. 5/5***** ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ked sa nad dejom v tejto casti, trosku, po zaverecnom prekvapeni zamyslime, cela uvodna zapletka a akcia, ktora viedla s "zobrazeniu" bola prakticky zbytocna. :)  Zvlast, ked vam sefino povie: "What you have just SEEN, you will UNSEE!" :) Cakal som, ze v tomto momente sa nieco zvrtne. A ono nic. :) Skutocne veci sa deju az v samotnom zavere, kedy si lameme hlavu nad tym...v com je particka od zasob "SUPPLY", taka dobra. Po "vypusteni na cistenie" mi vrtala v hlave myslienka, co "videli", ked "cistili"? Ze?! Zeby len proste presvedcenie? Predvidal som sice zvrat v casti s peknuckou krajinkou, ale tvrocovia ma prekvapili obrazom v poslednych sekundach. V zapati zacali davat zmysel aj niektore "dogmy a pravidla PAKTU". Velmi slusny zaver epizody a zaroven celej serie, ktora vo vseobecnosti urcite pritiahne divakov k tej nasledujucej. 80% ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

I když to mohlo podle mých komentů působit, že neprojevuji dostatek nadšení, je to jinak. Silo je dost dobrý seriál, aby snesl i nejpřísnější kritéria velkého sci-fi fandy a kinofila. Ostatně odpovídají tomu i počty hvězd, které jsem jednotlivým epám připlácnul. Tím oceňuji, že vše dává smysl, že to drží pohromadě a funguje. A to až do poslední minuty celé řady. Vlastně mnohem víc, než to. Poslední minuty této epizody byly vynikající. Přesto si nejsem jistý, jestli je nutná další řada. Tu jednu velkou nezodpovězenou otázku, bych klidně nechal pro fantazii diváků. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Finále prvej série malo doklepnúť to, čo sme videli a čo sme tušili, že sa stane a že sa aj potvrdí. Niečo z toho sa stalo, ale samotný záver skutočne prekvapil a kto nečítal predlohu, asi bol vážne prekvapený. Rovnako aj ja a tým pádom sa nesmelo prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. Finále trvá iba trištvrte hodinku, čo je určite len a len dobre, pretože seriál je tak či tak trochu zbytočne naťahovaný. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama