Reklama

Reklama

Raging Grace

  • USA Raging Grace
Trailer 2

Obsahy(1)

Filipínská přistěhovalkyně bez dokladů získá práci pečovatelky u starého muže a zajistí si tak sobě a své dceři lepší život. Temné zjištění však ohrozí vše, o co usilovala a co jí bylo drahé. (JasonCZ)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (11)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Takto to dopadá, keď chce niekto vytĺcť kredit z dlhodobo "využívanej" témy, ktorá akurát tak polarizujúca spoločnosť, pričom sa chce zviesť na chrbte horor žánru, no nemá nato nie len kredit, ale ani vlohy. Ono totiž, tie ojedinelé, atmosférické pasáže a jedna, jediná scéna, to v žiadnom prípade nie že neutiahnu, ale ani nezachránia. Na sociálna drámu, ktorá by mala vyvolať (asi) súcit (z nepriaznivého osudu), to možno celkom ujde, no nadšenie vyvolá len v úzkom okruhu publika. Napríklad v takej Bratislavskej, liberálnej kaviarni plnej pokrytcov, v ktorej ma korytnačka vyššiu hodnotu, ako ľudský život. Slabší priemer. ()

B3n 

všetky recenzie používateľa

Hororom by som to asi nenazval, na druhej strane by nemalo byť dôvodom nízkeho hodnotenia filmu jeho nesprávne zaradenie do rubriky. Príbeh "odsýpa" sviežo, malá dcérka je ako živé striebro, takže sa stále niečo deje. Scenár je celkom slušne napísaný, aspoň ma na ňom nič nerušilo, postavy sa správajú v rámci svojho normálu, skoro sa mi zdalo, že by to mohlo byť natočené podľa nejakej knihy. Hudbu som si ani nevšimol (okrem záverečnej scény spievajúceho zboru), toto neznamená, že tam žiadna nebola, ale že bola taká dobrá, že bola organickou súčasťou deja. Niečo ako keď elitného rozhodcu v hokeji alebo futbale vôbec nevnímate. Kamera štandardná, väčšina filmu sa odohráva v interiéri, takže sa dá lepšie pohrať s náladami a teplotou farieb. Atmosféra filmu miestami napätá, miestami skoro až nenásilná komédia, takisto sú tam nejaké malé prekvapenia v deji. Určite by som to ako jednorazovku odporučil pozrieť si. Pozerajte to však ako drámu, možno thriller, nie ako horor. Je tam nejaká snová sekvencia, ktorá sa dá vydávať za horor, určite však nie celý film. ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Imigranti a sociálna kritika sú vďačná téma pre horor, spomeňme si napríklad na Get Out, hoci v tomto prípade sa režisér rozhodol ísť trochu inou cestou. Preto diváci, ktorí budú od tohto filmu očakávať strašenie, ostanú určite sklamaní. Prvá polovica filmu, v ktorej je prioritnou úlohou filipínskej upratovačky ukrývať svoju malú dcéru pre paňou domu, je skôr komédia – ale podarená. Až v závere sa dej aspoň trochu vyostrí, avšak jedna jediná hororová scéna asi nebude k spokojnosti stačiť nikomu. Príbeh je však kvalitný a motivácia postáv veľmi zaujímavá – do poslednej chvíle vlastne nevieme, z ktorej postavy sa vykľuje ten najväčší bastard. Je jasné, čo tým chce režisér povedať, a na mixovanie rôznych žánrov má rozhodne talent – len je vážne škoda, že z môjho najobľúbenejšieho tam toho bolo asi najmenej. Napriek tomu môžem oceniť veľmi prirodzené herecké výkony a predovšetkým solídnu dávku originality, ktorá sa v posledných rokoch hľadá čoraz tažšie. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Něco málo horrorových okamžiků by se sice ve filmu našlo, ale to třeba komediálních taky. A jeho imigrantská zápletka působí hodně vypočítavě. Já bych film zaškatulkoval asi nějak jako satirický a sociálně kritický thriller, když už bych měl tedy škatulkovat. Každopádně je zaškatulkovatelný docela těžko a rejža si s divákem několikrát překvapivě pohraje. A děj nabere to správné tempo až daleko ve druhé polovině, tak zkuste vydržet, myslím že to za to stojí, když už ne horrorový, tak zajímavý a neotřelý je tenhle příběh určitě. ()

chad 

všetky recenzie používateľa

Čierna komédia so sociálnym podtextom a akčnejším záverom mi v prvej polovici pripomenula skvelého Parazita. Keď sa dedo prebral z kómy, nabralo to druhý dych a napätie nepoľavilo až do mierne slniečkárskeho konca. Welcome refugees. Iróniou je, že sympatická filipínka viacnásobne porušila zákony krajiny a pritom sme jej mali fandiť. Napriek uštipačným poznámkam sa mi film páčil a hlavne herecké výkony ústrednej štvorice boli nadpriemerné. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (4)

  • The Hollywood Reporter popísal, že štruktúra filmu je podobná filmu Nocebo (2022). (Arsenal83)

Reklama

Reklama