Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh anglického lorda, který byl zajat indiánským kmenem a sžil se s ním. Silně proindiánský film, připomínající v lecčems Malého velkého muže. Filmový western se dočkal dvou pokračování. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (31)

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Na postarsi filmy v posledni dobe nemam moc cas a popravde ani naladu, o to vetsim prekvapenim pro me byl tenhle netradicni film s minimem dialogu napric celou stopazi. Nemuzu rict, ze by herecke vykony byly buhvico, ale tenhle film jako celek hezky zafungoval a uz delsi dobu se mi nestalo, ze bych dvouhodinovy film prosedel bez jakychkoliv rusivych elementu (mobil, usinani, pauza na jidlo whatever). Ze film funguje, anebo ma alespon nejaky mesmerizujici prvky, doklada fakt, ze u filmu vydrzela i moje pritelkyne - moderni zena, ktera se o westerny nebo starsi filmy nezajima vubec. K filmu samotnemu - Richard Harris nepredvedl buhvico, jeho prerod z 'kone' ve valecnika, ktery si vezme za zenu Vinnetouovu sestru, pusobil docela uspechane - ale na druhou stranu mozna to bylo to prave orechove, film nenudil zadnyma nudnyma stopazema, kde by se nejak extrovne prohlubovaly charaktery postav nebo jejich vztahy. Zaver samozrejme smutny / depresivni a jsem teda zvedavej, s cim prijdou dve pokracovani, ktera si okamzite pridavam na watchlist. PS: Komentare / recenze skutecne polarizuji divaky, hezky to shrnul cheyene - vhodna prezdivka! PPS: Corinna Tsopei byla mega kost. ()

pijavica 

všetky recenzie používateľa

2,0/10 "Milí Indiáni! Radi by sme sa touto cestou ospravedlnili za všetky príkoria, ktoré sme spôsobili Vašim predkom. Rozhodli sme sa natočiť film, ktorým by sme mohli zmierniť naše spoločné konflikty a rozdiely, a ktorý by o Vás vyslal pozitívny obraz do sveta. Zobrazíme Vás ako roztomilých šašov so špecifickými spoločenskými pravidlami, ošatením a inými "ozdobami" (sľubujeme, že predtým spravíme primeraný etnologický výskum). Radi by sme pridali aj istú bosorku (pardón, babku), čo ušla zo sitcomu o Flinstonovcoch. Tiež by sme chceli odprezentovať nejaký Váš pôvodný krvavý rituál, aby mali diváci (a kritici) dôvod híkať. Nemusíte sa báť, film bude natočený tak, aby každý imbecil pochopil, ako veľmi si Vás vážime. S pozdravom (ehm, Howgh!), ...". Pre istotu dodávam, že nemám absolútne nič proti Indiánom (iba proti pokryteckým filmom). Za hodnotenie a tón môjho príspevku sa ospravedlňujem iba užívateľom pod dvanásť rokov (a "babke"). ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Prehliadka indiánskych zvyklostí je slastným ochkaním skôr pre etnológov, než pre divákov túžiacich po silnom príbehu. Jedna vec z tejto prehliadky vo vzťahu k dnešku zaujala. Dnešné tak populárne sebazohavovanie tela a kreslenie rôznych tetovačiek má nepochybne svoj pôvod v starovekých praktikách prírodných národov (aj indiánskych) súvisiacich so zasväcovaním mužov, či s ich prechodom do iného statusu - tu konkrétne súvisiacich so vstupom do manželstva. Konkrétne išlo o prepichovanie kože, znášanie bolesti súvisiace s vyvesovaním tela na špagáte, s použitím prírodných dreveno- kovových hákov umiestnených pri bradavkách muža zvaného kôň. ()

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Film, který si dělá nárok, že autenticky něco zobrazuje, pak je podezřelý už tímto nárokem. A také při jeho sledování mi "pořád něco nesedělo". Možná to byly detaily, ale bylo jich mnoho. A tak se raději připojím k stručné recenzi Mikina***: "Jako bych se díval na film podle románu Maye, taková naivní oslava indiánů, jakoby v očích desetiletého dítěte. Ale stejně jako u Mayovek to přijmete a díváte se jak blonďatý lord žije s indiány." ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Sylverstein ako reziser mi nic nehovori a ide o velmi proindiansky film : nema dejovu liniu, skor ide o to ukazat Indianov ako mierumilovnych ludi, lebo casto mali v ociach americkej verejnosti doslova katastrofalny obraz. Richard harris /Strazce lvu/ rolu zvladal, ale ako pisem, nie je tuna dej a herecke vykony su hrozne. 50 % ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (9)

  • Postavu mladé indiánky Běžící laně ztělesnila bývalá Miss Řecko a Miss Universe Corinna Tsopeiová. (Asijon)
  • Pri natáčaní indiánskeho rituálu s názvom "Vow to the Sun" mal Richard Harris na sebe protetickú hruď, ktorú vytvoril vizážista John Chambers. (westerns)

Reklama

Reklama