Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh anglického lorda, který byl zajat indiánským kmenem a sžil se s ním. Silně proindiánský film, připomínající v lecčems Malého velkého muže. Filmový western se dočkal dvou pokračování. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (31)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Richard Harris byl skvělá volba, protože lepšího a hlavně bělejšího herce, který by s indiány kontrastoval víc, si asi představit nedovedu. A ačkoliv do Malého velkého muže nebo do Tance s vlky má Muž zvaný kůň ve všech ohledech daleko, je to podařený film s několika opravdu sugestivními scénami, které se tedy rozhodně vryjí do paměti. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Netradičná indiánka, niečo na spôsob Tanec s vlkmi. R.Harris sa na postavu hodí a čoraz viac sa mi začína tento herec pozdávať. Indiánske rituály boli spravené nadpriemerne a práve o to sa môže film oprieť. Humorná stránka bola vtipná, aj keď už príliš prechádzala do volnejšieho spracovania. Trochu film kazil nedokončený koniec, predpokladám, že vtedy tvorcovia ešte nekalkulovali s pokračovaním. Hodnotenie: 75% ()

Reklama

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Muž zvaný Kůň patrně neosloví každého, čemuž nasvědčuje i rozdílnost názorů ve zdejších komentářích, ovšem já se nebojím hodnotit plným počtem hvězdiček, neboť se jedná o westernové drama, které se odehrává v indiánském prostředí, což není zrovna běžné v rámci žánru. Potěšila jazyková bariéra, kdy se divák musí velmi často domýšlet, co asi indiáni říkají a co se bude dále odehrávat. K vesměs kladnému dojmu napomáhá také herecký výkon Richarda Harrise, jenž působil velmi přesvědčivě. Ne právě šťastný konec pak umocnil výsledné hodnocení. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Sylverstein ako reziser mi nic nehovori a ide o velmi proindiansky film : nema dejovu liniu, skor ide o to ukazat Indianov ako mierumilovnych ludi, lebo casto mali v ociach americkej verejnosti doslova katastrofalny obraz. Richard harris /Strazce lvu/ rolu zvladal, ale ako pisem, nie je tuna dej a herecke vykony su hrozne. 50 % ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Wakantanka!..." Harrisa som mal vždy rád a aj ten jeho chrapľavý hlas. Tu ho český dabing zmazal, ale nevadí. Už dlhšie som tento film chcel vidieť a ČT2 mi splnilo želanie. Po odvysielaní tu mnoho hodnotení nepribudlo, čo ma trochu mrzí. Tento žáner asi nie je zaujímavý pre masy, ibaže by tu hral DiCaprio...Film sa takmer celý odohráva v indiánskom prostredí. Hneď v úvode je R. harris ako biely muž zajatý a ostáva ako väzeň a sluha medzi indiánmi. Postupne si budeje rešpekt, bude aj indiánska svatba s peknou indiánkou, ale happy end nečakajte. Western asi nie je správne označenie pre tento film, ale kvalitu má a stojí za pozretie. 80%. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (9)

  • Príbeh filmu je založený na skúsenostiach Cabeza de Vaca, španielskeho vojaka zajatého domorodými Američanmi v roku 1528. (westerns)
  • Indiánsky rituál s názvom "Vow to The Sun" bol v druhej polovici 19. storočia vládou Spojených štátov zakázaný. (westerns)

Reklama

Reklama