Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Keby nebol taký múdry a sexi, bol by na zabitie! Génius s rýchlym myslením a talentom, ktorý myslí vo vzorcoch, grafoch a rovniciach. Asociálny, bez štipky súcitu a empatie (alebo je to len obrana a povrch?), avšak s obrovským úspechom u žien. Je presvedčený, že do konca života mu ostáva iba sedem rokov. Alebo možno aj menej … Profesor Filip Koenig (Juraj Loj), ktorý je údajne prapravnukom Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzite a pracuje na tom, aby navždy vyriešil energetické problémy ľudstva. Je najmladším profesorom, ktorý kedy vôbec prednášal teóriu fyziky, a môže sa chváliť IQ 210. Jedného dňa ale skončí na polícii a hrozí mu väzenie. Na poslednú chvíľu všaka dostane návrh. Namiesto toho, aby sedel za mrežami, sa musí stať poradcom pri vyšetrovaní vrážd. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (5)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nuž, ak chcete zviesť manželku svojho policajného šéfa, môžete byť aj hnoj Loj a podarí sa to, ak tým šéfom je pavián Stanke. Len z toho hnoja nemuseli robiť takého sexuálneho dravca, že sa pred ním podlamujú kolená aj rehoľným sestrám. Tento scenár je pritom prebratý od Čechov a tí to prevzali od Nemcov. Niekomu sa šialený, vulgárny a presexualizovaný Loj v postave Einsteina možno páči. Mne prišiel jeho "humor" sílený a v podstate v jednotlivých častiach ani nejde o krimi vyšetrovanie, pretože hoci sú tie prípady z vedeckého hľadiska zaujímavé, ich riešenie je odvarom a páchateľa si človek uhádne už na začiatku. Odcitovať môžem neznámeho recenzenta: Ten dej vyzeral, akoby ho písal samotná sfetovaná postava "vedca". Alebo pubertiak, ktorý skáče na Tik Toku z videa na video a nie je schopný udržať pozornosť.  ()

cyndaquil 

všetky recenzie používateľa

Nesúhlasím s toľkou dávkou kritiky, čo na tento seriál počúvam. Nie je to žiadny masterpiece ale veľmi slušný pokrok v slovenských snáh o krimi, ktoré výrazne preskočilo ostatné krimi diela zo slovenskej produkcie a aj humor  mne osobne sedel. Neposlúžil na zasmiatie ale na milé pousmiatie a celkové odľahčenie sadol dokonale. Pre mnohých môže byť tento seriál trápnym pokusom ale keď sa zamyslím aké odpady sme produkovali doteraz, Einstein je konečne posun vpred. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (3)

  • Keď šéf protidrogového (Marián Miezga) rozbíja dvere sekerou v podzemnej garáži, vloží hlavu do dverí a usmeje sa, to je odkazom na film Osvietenie (1980). (maramashi)
  • Keď po obhliadke bytu, kde údajne vybuchla perníková varňa, sa vracia Filip naspäť na univerzitu, tak cituje Wernera Karla Heinsenberga. To je odkazom na seriál Breaking Bad (od r. 2008), kde hlavný hrdina varí perník a vystupuje pod prezývkou Heisenberg. (maramashi)

Reklama

Reklama