Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (129)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Skvělá gangsterka s výbornou Robin Wright-Penn s ještě lepším Seanem Pennem a s úplně nejlepším Gary Oldmanem, ten tady vypáda neskutečně úchylně a jako obvykle hraje šílenýho psychopata, kterej snad zkope každýho koho uvidí. Z herců ještě určitě stojí za zmínku Ed Harris, ten byl sice taky výbornej, ale u něj mi moc neseděla role, myslim, že na nějakýho mafiánskýho bosse se moc nehodil, ale jinak herecky to zvládnul skvěle. Příběh je taky dobře promyšlenej a dostatečně drsnej, ale myslim, že by neuškodilo ještě přitvrdit, protože ta hutná atmosféra k tomu úplně vybízela. Stejnětak stříleček neni zrovna moc, ale zase jsou pěkně a postupně dávkovaný a ta závěrečná opravdu stála za to čekání. Možná je těch 5* přece jenom moc, ale je to nejlepší gangsterka, kterou jsem poslední dobou viděl, tak asi proto ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Mám rád gangsterský film, ale tenhle si bohužel hraje na co není. Hlášky jak kdyby vypadly z oka Dona Corleonovi a milionkrát ohranej námět o napraveném mafiánovi, který volí mezi dobrem a zlem. Posunout to o padesát let zpáky, mohla to být dobrá prohibiční gangsterka. Sean Penn neumí hárt špatně, má to v kostech a já mu fandím, stejně tak Oldmanovi, kterej se pro tyhle pošahaný role narodil. Ed Harris trošku mimo. I plechovka od tuňáka by působila věrohodněji. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle me trochu zklamalo, rozhodne jsem cekal vic. Problem je, ze pribeh neprinasi nic novyho, ale ani se tu nic moc nedeje a vsichni jen tak kecaj, aniz by byly cloveku kdovijak sympaticky. Jediny ozvlastneni tu je postava Seanna Penna, ale co je zac sem odhad uz nekdy po peti minutach. Celej film tak vlasne tahne psychopatickej Oldman, kterej mi misty pripominal Ledgerovo Jokera. A co se tyce Harrise, ten je paradni, kdyz se obcas nasere, jinak je dost nevyraznej. Nicmene i kdyz se film misty tahne, porad se jedna o dobre natocenou a skvele zahranou kriminalku. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Koľkokrát sme už tento príbeh videli, že.....Množstvo hereckých es vo filme, ktorý je tak na úrovni horníka, ale keď to spriemerujeme, tak sa dostávame k pomerne vysokým kartám. New York tomu môže vždy iba napomôcť a deje sa tak i tentokrát. Popravde sa Stav milosti trochu vlečie, neprináša nič nové, ale záverečná tretina je už veľmi napínavá a obohacuje žáner o vyriaďovanie si vecí medzi najbližšou rodinou tak, ako sme zvyknutí medzi gangami. Pri rozhovore Taliana s Harrisom je napätie skutočne na krájanie a pozdvihuje zrazu film z priemeru do vyššieho levelu. Herci vedeli, prečo tieto úlohy zobrali. Romantická linka zase pridáva do deja akýsi nadhľad Wrightovej, ktorý je v podstate jediným správnym postojom k udalostiam v Hell´s Kitchen. ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najviac nedocenených filmov vôbec a pre väčšinu divákov aj takmer neznáma gangsterka ktorá je ale v mojich očiach malý krôčik od prvej ligy. Scenár (aj keď obsahoval aj klišé) vie diváka držať v napätí a často prekvapiť. Penn a Harris uhrali čo sa od nich očakáva ale Gary Oldman bol jednoznačne najlepšia postava a už len preto sa čudujem prečo tento film nie je viac známy. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (9)

  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)

Reklama

Reklama