Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Veľká Británia Luther: The Fallen Sun (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (171)

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Záporák, zápletka a hlavně ta brutálnost ve filmu hodně vyčnívá a dá připomenout prvním třem sériím Luthera. No a samozřejmě pořád skvělý Idris Elba. Se spoustou věcí jsem měl ale problém. Když záporák zavolá o špínu na Luthera a šup, ten hned sedí v base. Některé postavy by si také zasloužily mnohem více vysvětlení a prostoru. Prostě skvělý námět na celou novou řadu, kde by další místo vyplnily vztahy mezi postavami. Takhle bylo sfouknuto dost povrchně. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Luthera mám veľmi rád, ale už aj seriál začal upadať a tento film sa vezie na rovnakej vlne. Hoci začína skvele, ale záver to už bolo celé také ukričané. Tempo to má, postavy dobre vykreslené, no napriek tomu cítite, že to už nie je, čo bývalo. Toto mohla byť miniséria, avšak bola skrátená na film, čo je škoda. Napriek tomu som rád, že sú otvorené dvierka pre prípadné ďalšie Lutherove príbehy. ()

Reklama

Tunri 

všetky recenzie používateľa

V tomto případě stereotyp Krimi = shit popírající fyzikální zákony, vzorce lidskýho chování, postrádající logiku a tím pádem i napětí. Zezačátku jsem si říkala, že je supr, že je to alespoň průměrné. V polovině filmu si říkám "prosím, ať to neni úplně debilní" a ke konci mě štve, že jsem tímhle promr.... nedělní večer. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Divacke rozcarovanie: Jedine auto na prevoz? Vazne?! Potom, ten postoj zo strechy mrakodrapu a pohlad na Londyn, akoby slo o komixoveho Batman-a. Opat, to vazne?! Kedy sa z nekompromisneho detektiva stal komixovy sunt? Nasledne sa bude "hrdina" uplne "nenapadne" a bez maskovania promenadovat po meste, ktore ma niekolko kamier v kazdej ulici napojenych 24/7 na dispecingy...tak urcite. Dalsie klise s blizkym detektiva z cista-jasna...what?! Nachystani potapaci? Bachorka a znacne sklamanie, pretoze oproti serialom, ktore boli povacsine minimalne nadpriemer, je toto uplny paskvil. Neodporucam. ()

Ollie235 

všetky recenzie používateľa

Nebýt nesmírně hloupého a příliš jednoduchého scénáře, ve kterém jen máloco dává smysl, mohlo se jednat o velmi důstojné pokračování výborného seriálu. Elba totiž stále táhne, má to skvělou dávku napětí a Serkis je jako padouch velmi dobrý. Nad ten nesmyslný příběh a zvláštní konec se bohužel zcela povznést nedokážu. Jsem rád za další setkání s DCI Lutherem, ale za tento počin si Netflix pochvalu nezaslouží. ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (4)

  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama